28 Ιουλίου 2021

Απελευθέρωση της Κύπρου! Όποιος φοβάται πάει σπίτι του

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ (ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ) 
 
Γράφει ο Παντελής Σαββίδης
 
1.- Το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι καλό. Αλλά είναι ένα ακόμη χαρτί. Στην πράξη, τι νόημα έχει; Διότι η πράξη μας ενδιαφέρει.  
 
2.- Στο παρασκήνιο η Βρετανία οργίασε κατά της Κύπρου. Αλλά δεν της πέρασε. Κάτι πρέπει να γίνει με την Βρετανία. Ανάλυση των ευαίσθητων πλευρών της πολιτικής της και όπου είναι δυνατόν, πλευροκόπησή της. Πρέπει να νοιώσει ότι υπάρχουμε και είμαστε αποφασισμένοι.  
 
3.- Απο τις Ανιχνεύσεις web tv επιχειρούμε να θέσουμε την στρατιωτική διάσταση του κυπριακού. Επανενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου και κατάστρωση σχεδίων επανανακατάληψης των κατεχομένων. ‘Οταν η Τουρκία σκέφτεται να δημιουργήσει βάση στα κατεχόμενα είναι τρομερό η Αθήνα ΦΟΒΑΤΑΙ να διαμορφώσει στρατιωτικά σχέδια και να έχει αεροπορική βάση στην Πάφο και ναυτική στο νησί. Όποιος φοβάται πάει σπίτι του, δεν ασχολείται με την πολιτική.  
 
4.- Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να εξοπλίσει την Εθνική Φρουρά και να την διατάξει με τρόπο που να παραπέμπει σε ανακατάληψη των κατεχομένων.  
 
5.- Με παρακάλια δεν γίνεται τίποτε. Η Τουρκία δεν θα λυπηθεί ούτε την Λευκωσία ούτε την Αθήνα. Και θα τους τα πάρει όλα και θα τους ξευτελίσει. Κανείς δεν παραχωρεί κάτι που κέρδισε με πόλεμο έστω και σημαδεμένο. Πρέπει να αλλάξει η τακτική της διαπραγμάτευσης.  
 
6.- Το περιεχόμενο της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας που συμφωνήθηκε ως σήμερα είναι απαράδεκτο. Ας μείνει ο όρος διότι επικράτησε διεθνώς (διζωνική- δικοινοτική) και ας του δοθεί περιεχόμενο που θα παραπέμπει σε ένα ενιαίο κράτος. Επανατοποθέτηση, δηλαδή, του κυπριακού.  
 
7.- Καμμιά συμμετοχή στις πενταμερείς. Είναι η νέα παγίδα διολίσθησης. Είναι απαράδεκτο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετέχει ως κοινοτάρχης.  
 
8.- Να διαμηνυθεί, όπου δει, ότι αν πρόκειται να προωθηθεί το σχέδιο Ερντογάν είναι προτιμότερη η διχοτόμηση και η ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα από ένα κράτος που θα βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο. Να αποζημιωθούν οι κύπριοι που θα χάσουν τις περιουσίες τους και όσοι θέλουν να πάνε να ζήσουν στις περιοχές υπό τουρκικό έλεγχο. Το κυπριακό πρέπει να ειδωθεί απο ελλαδικής πλευράς ως πρόβλημα κατοχής ελληνικού εδάφους. Η απελευθέρωση ελληνικού εδάφους έχει σχέση με την βούληση των κατοίκων του αλλά είναι, πρωτίστως, κρατική υπόθεση.  
 
9.- Πρέπει ν ανακατευθεί η τράπουλα και να νοιώσει η διεθνής κοινότητα που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως δεδομένη ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.  
 
10.- Αν δεν αναλάβει ο ΟΗΕ το Βαρώσι να γίνουν στρατιωτικές κινήσεις στο νησί που θα ανησυχήσουν την διεθνή κοινότητα.  
 
11.- Να προωθηθεί η ρωσική θέση ότι οι εγγυήσεις είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός.  
 
12.- Για να εκδηλωθεί στη Βρετανία η ενόχληση της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς να αφαιρεθεί ο βρετανικός θυρεός από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και να αρχίσει συζήτηση περί προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για χαρακτηρισμό των βρετανικών βάσεων ως αποικιακού καταλοίπου.  
 
13.- Όποιος πιστεύει πως με το να υποχωρεί και να επιδεικνύει μια υποτονική συμπεριφορά η Κύπρος και η Ελλάδα, η Τουρκία θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της, πλανάται. Και δεν έχει καταλάβει την Τουρκία.
 Share

2 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

«Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».
«Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;»

[Γράφει ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης στα Aπομνημονεύματά του]:

1825: Μάχη των Μύλων - Εκεί όπου 480 Έλληνες διέλυσαν 6.200 του Ιμπραήμ

Εκεί-οπού ᾿φκειανα τις θέσες εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς [Φιλέλληνας Γάλλος ναύαρχος Δεριγνύ] να με ιδή.
Μου λέγει:
– Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσες [στρατιωτικές οχυρωματικές θέσεις] είναι αδύνατες τι πόλεμον θα κάμετε με τον Μπραΐμη [Ιμπραήμ] αυτού;
– Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσες κ᾿ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσες τις αδύνατες. Κι᾿ αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ᾿ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους.

Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση οπού είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη και θα ιδούμεν την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς.
– Τρε-μπιέν [πολύ καλά], λέγει κι᾿ αναχώρησε ο ναύαρχος.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ....

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ, ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΝΑ ΚΑΝΤΕ ΙΣΟ ....

Κάθε καλοκαίρι, στις 19 Ιουνίου, αρκετοί επίσης ίσως θυμούνται τη φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» που είπε το 1827 ο Κολοκοτρώνης ξεκινώντας την εκστρατεία του εναντίον των νενέκων Ελλήνων του Ιμπραήμ. Φέτος όμως επίκαιρα έχει ιδιαίτερη σημασία η φράση του Κολοκοτρωνη με αυτά που συμβαίνουν, όσον αφορά προσκυνήματα και εθνικές προδοσίες και μειοδοσίες, όπως πρόσφατα συνέβη στην προδομένη και εγκαταλελειμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ....

"Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου", εγραψε και λάλησε ο Μέγας Στρατηγός, όπως συμβαίνει και σήμερα ....ΕΛΛΗΝΕΣ ...

ΑΝΑΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΕ ΜΟΥ ... ΟΛΟΙ ΑΣ ΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ..ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙΛΙΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ο έγκριτος κ. Σαββίδης να πάει στο σπίτι του ή κατ εμέ να πάει να πνιγεί στην οργισμένη θάλασσα της Ελληνικής Κερύνειας ....ή να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το κάστρο της Καντάρας του θρυλικού βουνού του Βυζαντινού Διγενή Ακρίτα ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ .... Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ ....
Και ας σημειώσουν κάποιοι ριψάσπιδες τα λόγια του Σταυραετού του Μαχαιρά ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ προς τους μυρίους Άγγλους που τον περικύκλωσαν ... ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ... ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΙΩΝΙΑ ΦΛΟΓΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ....ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ....

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Και για όσους τυχόν δειλιάζουν σήμερα, τους αφιερώνω το πιο κάτω πόνημα....
ΝΑ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ .....
Και ας κοιτάξουν νοερά τους ήρωες μας όχι μόνο του 1974, αλλά και τους πεσόντες και απαγχονισθέντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ και μεταξύ απελευθερωτικού αγώνα και ντροπής ας επιλέξουν ....

Μικρό απόσπασμα από λυρικό και επικό πόνημα ....

Οι Κύπριοι ήρωες, όρθιοι τα τανκς,
με τα παλιά μαρτίνια πυροβολούν.

Τα τούρκικα τανκς τους κανονιοβολούν,
μ΄ αυτοί μένουν στις θέσεις τους ακλόνητοι,
που η πατρίδα, τους όρκισε, να υπερασπιστούν,
ποτέ μην κάνουν πίσω, οι ριζωμένοι βράχοι.

«Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδόσω»,
ορκιστήκανε και τον όρκο τον τιμήσανε.

Πληγωμένα κατακαμένα, τα ουρανόφταστα,
παλληκάρια, πεισματικά όρθια συνεχίζουν νάναι.

Ηρωικά να πολεμούν, τα τιμημένα,
σκαλοπάτια ανεβαίνοντας της λευτεριάς.

Από τα τανκς περικυκλώθηκαν,
αλλά ποτέ δεν παραδόθηκαν.

Και όταν η μοιραία στιγμή,
αναπάντεχα έρχεται,
με οδύνη την τελευταία πνοή,
αρχίζουν να αφήνουν.

Τους Τούρκους δεν μπορούν
πιά μ΄ αυτοθυσία να πολεμούν.

Κάποιοι τους εγκατέλειψαν.
Σφαίρες άλλες δεν έχουν,
μία μόνο, για τον εαυτό τους φύλαξαν…

Ψυχομαχούν, ικετεύουν και προσεύχονται,
δεν θέλουν για να φύγουν,
τους Τούρκους θε΄ να πολεμούν.

Βοήθεια για νάρθει, μάταια προσδοκούν!
Πέφτουν κορμιά λεβέντικα, αιματοβρεγμένα,
με τα χώματα, τα ιερά της Κύπρου σμίγουν.

Η τιμημένη δόξα, με τον χάροντα,
χέρι – χέρι, για τα πάνθεα ουράνια, ωδεύουν…

Αγιάζεται το αίμα τους,
τα λεβεντοκορμιά τους,
τα πολεμοκαπνισμένα,
που μυροφόρες νύφες τ΄ αλείψανε,
έτοιμα στην αθανασία στο πάνθεο,
στον παράδεισο των ηρώων για να παν.

Ολόκληρο το πόνημα θα το βρείτε στο koukfamily, το οποίο τιμά πάντα τον Ελληνισμό της Κύπρου ... Και όποιος αντέχει ας το διαβάσει ....

ΙΔΕΤΕ GOOGLE ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
Εθνοφρουρός Χριστάκης Αντωνάς ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttp://koukfamily.blogspot.com › blo...
25 Aug 2019 — Μεταξύ αυτών και ο ήρωας αδελφός μου Χριστάκης Αντωνάς, ο οποίος ημιθανής πλέον προτού χάσει τις αισθήσεις του βροντοφώναξε…

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.