30 Ιουλίου 2021

ΚΟΡΩΝΟ-ΑΠΟΡΙΕΣ

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης 
 
- Γιατί από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του Covid-19 οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν ασχολήθηκαν με την έρευνα και την ανακάλυψη φαρμάκου, αλλά όλες επέλεξαν την έρευνα, την ανακάλυψη και την προώθηση εμβολίου ανταγωνιζόμενες μάλιστα μεταξύ τους ποια θα το πρωτοκυκλοφορήσει;;;
 
Μήπως επειδή τα φάρμακα αφορούν μόνο σε όσους έχουν νοσήσει ενώ τα εμβόλια αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού, πόσο μάλλον όταν (παράνομα) τα καθιστούν υποχρεωτικά και έτσι τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων είναι απείρως πολλαπλάσια;;;  
 
- Γιατί τα εμβόλια τα καθιστούν υποχρεωτικά ενώ με βάση το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης 2361 της 27 Ιανουαρίου 2021 που έχει συνυπογράψει και η χώρα μας αναφέρει ότι «ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί, ενώ παράλληλα εντέλλονται οι κυβερνήσεις να διασφαλίζουν «ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί».  
 
- Εξ άλλου θα πρέπει να γίνεται γνωστό ότι ο εμβολιασμός σαν ιατρική πράξη σύμφωνα με το άρθρο 12 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΦΕΚ 287/Α/28.11.2005) δεν επιτρέπεται χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.  
 
- Γιατί το Απρίλιο που μας πέρασε με 3800 κρούσματα, 847 διασωληνώσεις και 92 θανάτους δεν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ενώ τώρα με 2972 κρούσματα 3 θανάτους και 125 διασωληνώσεις γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με την απειλή απολύσεων και κοινωνικής περιθωριοποίησης των ανεμβολίαστων;;  
 
– Γιατί στο Ισραήλ χώρα πρότυπο με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο βλέπουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ, το 75% των νεκρών του Ιουλίου από Covid 19 ήταν εμβολιασμένοι και το 61% όσοι νοσηλεύτηκαν ήταν επίσης εμβολιασμένοι;;;  
 
- Γιατί ζήτησαν και πήραν στην Ελλάδα νομική ασυλία και οι έλληνες λοιμωξιολόγοι, αυτοί που συμμετέχουν στην συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης.  
 
- Γιατί ένας ειδικός γιατρός, ένας καταξιωμένος επιστήμονας, να έχει την ανάγκη της νομικής προστασίας και μόνο σ αυτές τις περιπτώσεις λοίμωξης;;;;  
 
Μήπως γιατί φοβάται ότι έχει κάνει λάθος ή γιατί φοβάται ότι δεν είναι σωστές οι αποφάσεις του;; Ή μήπως επειδή οι εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για μέτρα που πιθανόν είναι αναποτελεσματικά είναι κατευθυνόμενες και επιβαλλόμενες οπότε αφ ενός πρέπει να απαλλαγεί η κυβέρνηση από το όποιο πολιτικό κόστος με άλλοθι τις εισηγήσεις της επιτροπής και αφ ετέρου τα μέλη της επιτροπής να μη ενοχοποιούνται;;  
 
Και μπορεί τα θύματα από τη λοίμωξη και τις παρενέργειες των εμβολίων να τα βλέπουν οι «αρμόδιοι» και οι «ειδικοί» σαν στατιστικά νούμερα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτών. Είναι ανθρώπινες ζωές, είναι οι άνθρωποί τους που αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό στις οικογένειες τους.  
 
Τέλος μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα σχετικά με τον Covid-19 εμβόλια είναι πειραματικά, καθώς ο χρόνος που παρασκευάστηκαν ήταν μόλις 6 με 8 μήνες. Έτσι λοιπόν η περιορισμένη χρονική διάρκεια μελέτης τους τα καθιστούν πειραματικά και για τον λόγο αυτό πήραν άδεια μόνο (και όχι έγκριση καταλληλότητας) για χρήση έκτακτης ανάγκης τόσο από τις ρυθμιστικές αρχές τροφίμων και φαρμάκων διεθνώς, στις ΗΠΑ από την FDA και στην Ευρώπη από την EMA, ενώ οι πολίτες των εθνών ήταν τα πειραματόζωα και είναι τα πειραματόζωα.  
 
Αυτά προς το παρόν. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.