23 Ιουλίου 2021

Ο τούρκος είναι κοντά.

Κατεχόμενα και εμείς εορτάζουμε Μεταπολίτευση αντί να κλαίμε
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Ο τούρκος είναι κοντά και εμείς «ζούμε» μακριά από αυτά που γίνονται. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά και έχει μπολιάσει όλες τις θρασύτατες απαιτήσεις του στο κορμί της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ώστε να γίνουν συνήθεια και στο τέλος να διαπραγματευόμαστε τις δόσεις σαν εξαρτημένα άτομα. 
 
Την ώρα που ο ΟΗΕ ομόφωνα καταθέτει ψήφισμα για τις παράνομες επιθυμίες του στα Βαρώσια της Κύπρου, την ίδια στιγμή στέλνει ο γείτονας επιστολή στον ΟΗΕ και διαμαρτύρεται ότι τα στρατικοποιημένα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνιστούν απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της τουρκίας, ας γελάσουμε. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά, μετά την αποχώρηση του σουλτάνου από τα Κατεχόμενα στέλνει από αυτά UAV και σαρώνει την περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά, νότια της Κρήτης και λίγο πριν προκαλεί την Ελλάδα με επιχειρήσεις δήθεν διάσωσης στον χώρο του τουρκολιβυκού μνημονίου. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά και το τσουνάμι των μύριων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν στα αμαρτωλά χρόνια της μεταπολίτευσης. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά και θέλει να μας εκδικηθεί με τις πλάτες άλλων, γιατί τολμήσαμε να γίνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πριν 200 ακριβώς χρόνια. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά και μας βρίσκει γυμνούς. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά και μια φωνή ετοιμάζεται να ακουστεί για να καλύψει τον αιφνιδιασμό και αυτή η κραυγή είναι «ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». 
 
Ο τούρκος είναι κοντά, έτοιμος να μας κάνει να αναμετρηθούμε με την ιστορία και όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος μας. 
 
Ο τούρκος είναι κοντά και αρχίζει η ΚΑΘΑΡΣΗ. 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ Dr ΒΑΡΑΔΑΚΑ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΟΓΜΑΤΑ ....

Οι Τούρκοι την Κύπρο κτυπούν, εμείς είμαστε Ελλάς. Μπονάνος

Η Κύπρος κείται μακράν. Κ. Καραμανλης

Ευτυχώς η αδέκαστος Ελληνική ιστορία κατέγραψε και θα συνεχίσει να προσθέτει στη Ελληνική Μαύρη Βίβλο τα ονόματα και τις αλήστου μνήμης προδοτικές πράξεις ΟΛΩΝ. Όποιοι και αν είναι αυτοί, διότι στις προδοσίες δεν εξαιρούνται ακόμη και ταγοί, που διεκδικούσαν ρόλο ηγετών του Ελληνισμού…!

Όλοι θα ζυγισθούν ακριβοδίκαια από την τυφλή δικαιοσύνη και ιστορία.

Ο Μέγας Σεφέρης έγραψε και λάλησε...
Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι. Και τούτα τα κορμιά πλασμένα από ένα χώμα που δεν ξέρουν, έχουν ψυχές. Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν, δε θα μπορέσουν, μόνο θα τις ξεκάμουν αν ξεγίνουνται οι ψυχές. Δεν αργεί να καρπίσει τ’ αστάχυ, δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι, δε χρειάζεται μακρύ καιρό το κακό για να σηκώσει το κεφάλι, κι ο άρρωστος νους που αδειάζει δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να γεμίσει με την τρέλα, νῆσός τις ἔστι.

«Το αντίδωρο»

Αντί για την βοήθεια την επιθανάτια/ με τα λιγοστά, τα ψίχουλα σε μια φούχτα/ η Κύπρος θε νάχε λάβει από την «μάνα» της,/ τους εισβολείς βαρβάρους για να διώξει,/ «ευλογημένα» μεταθανάτια κόλλυβα,/ έλαβε σε μια μικρή πήλινη κούπα…

Με πόνο ψυχής και απογοήτευσης,/ μετά την εγκατάλειψη, τον όλεθρο,/ απ΄ άρτον ευλογημένο της/ κατεχόμενης Ουρανίας Καρπασίας,/ θείο αντίδωρο απ΄ το σώμα,/ των νεκρών ηρώων μας παλληκαριών,/ δεύτε λάβετε…

Τούτο εστί το σώμα τους…
Θεία κοινωνία απ΄το αίμα τους,/ από οίνο ευλογημένο,/ την ηδύποτη κουμανταρία,/ σε άγιο πήλινο δισκοπότηρο,/ με τ΄ αντίδωρο στη «μάνα» αντιδωρήσαμε…

Τούτο εστί το αίμα τους…..
Θεία κοινωνία και αντίδωρο,/ θυσίας και αθανασίας./ στην πήλινη, φτωχική κούπα,/ Τούτο εστί το σώμα τους!/ Τούτο εστί το αίμα τους!/ Και χαραγμένα έγραφε,/ «Μέα Κούλπα…»

Α.Α.
ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΚΑΤΕΧΩΡΗΘΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΆΡΘΡΟ.
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ..

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΝΑΡΚΗ
Kαι όμως ... διαχρονικά ισχύουν όλα τα πιο κάτω μέχρι σήμερα ....
, όπως ίσχυσαν το 1974...
ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΛΌΓΙΑ ... ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ .... Εν υπνώσεο και μόνιμη χειμερία και θερινή νάρκη βρισκόμαστε...

Νικόλας Πλαστήρας: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!»
«Υπομονή και τήρηση εφεκτικής (επιφυλακτικής), στάσης για να μην συγκρουσθώμεν με τους Άγγλους συμμάχους!»

Γεώργιος Παπανδρέου: Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον Αγγλικό και τον Αμερικανικό. Λόγω του Κυπριακού Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει από ασφυξία!

Σοφοκλής Βενιζέλος: «Δια τους γνωστούς διεθνείς λόγους δεν δυνάμεθα να ζητήσωμεν την ευόδωση και επίλυση της Πανελλήνιας αυτής αξίωσης!» (Ένωσης)

Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Εθνική γάγγραινα το Κυπριακό, που πρέπει να θεραπευθεί σε συνεργασία με τους Τούρκους…και αυτονόητο συμπερασματικά με τους άσπονδους φίλους συμμάχους μας!» Πιο συγκεκριμένα:

«Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» (Βουλή Ελλήνων 14-12-1958.)

Και ΕΑΛΩ η Ελληνική Κύπρος και μισοξεριζώθηκε η γάγγραινα .... Για τον υπόλοιπο ξεριζωμό αναμένωμεν... Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙΝ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΌΜΕΝΟΙ... Ευελπιστώ να μην καταγραφεί ως μεταθανάτιο άγγελμα σε κάποια τιμητική στήλη εν Αθήναις ...

1959-1960 Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου….Και ακολούθησαν οι επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης μετά από ένα νικηφόρο αγώνα κατά τον οποίον θυσιάστηκαν δεκάδες αγωνιστές υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΕΝΩΣΗΣ 55-59 μας εξανάγκασαν να «συνθηκολογήσουμε» και να βάλουμε ασήκωτη ταφόπλακα στο εθνικά μας οράματα, διότι ΟΛΟΙ ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό τον μπελά των απροσκύνητων Ελλήνων Κυπρίων….Ήταν η αρχή όλων των δεινών μας…και αυτό απεδείχθη όταν ο Μακάριος αργά αντελήφθη ότι έπρεπε να ανατρέψει με την κατάργηση των 13 σημείων που ευνοούσαν κατάφωρα τους Τουρκοκυπρίους…. Και ακολούθησε η αιματοβαμμένη εξέγερση των εξτρεμιστών ΤΚ με δάκτυλο της Τουρκίας 1963, 1964, 1967, 15η Ι5η Ιουλίου το άφρων και προδοτικό πραξικόπημα και το τελος η 20ηΙουλίου 1974, η εισβολή των Βαρβάρων, 6000 και 1619 αγνοούμενοι, 250000 εκτοπισμένοι, το 37% των πατρίων εδαφών υπό κατοχή.…..Κατά τα άλλα, ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕ αναφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφαοντας στην Κύπρο… περίπου στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καραμανλής….Μια Πύρειος και Κάδμειος νίκη διότι τελικά αυτοί που ΝΕΝΙΚΗΚΑΝ το 1974νήταν οι Τούρκοι και οι Άγγλοι….!

Σοφά συμβολικά λόγια του ήρωα Στρατηγού Γεώργιου Καρούσου, υπό τον οποίο υπηρέτησα...

Σαράντα χρόνια μετά, την 1η Αυγούστου 2004, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων της επικής νικηφόρας μάχης της Τηλλυρίας, ο Στρατηγός Γεώργιος Καρούσος αναφέρει: «Σας βεβαιώνουμε, νεκροί συμπολίτες μας, ότι είμαστε έτοιμοι να λογοδοτήσουμε για τον απρόσφορο θάνατο σας. Έτοιμοι για όλα, όταν σε λίγο εκμετρώντας τον βίο μας, βρεθούμε απέναντι σας. Αλίμονο στους ανέτοιμους που ζουν με τις ψευδαισθήσεις ότι θα αποφύγουν το κολαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, που επέρχεται ως καταλύτης και κριτής αδυσώπητος, για όσα έπραξαν εις βάρος αυτών που τους εμπιστεύτηκαν».

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
Dr Βαρδάκας
ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.