29 Ιουλίου 2021

Μία από τα ίδια (παντού ακαταδίωκτο για την συμμορία....)

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στην Επικουρική Ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους, το οποίο όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ.
 
Υπάρχει όμως κάτι στο νομοσχέδιο που κινεί υποψίες, και αυτό είναι το άρθρο 19 του νομοσχεδίου που αναφέρει ότι: «Τα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι ιδιωτών για πράξεις που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους».  
 
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός με πόση ευκολία και άνεση, τομείς που χαρακτηρίζονται κρίσιμοι και αφορούν διαχείριση πόρων πολιτών ή ταμείων τα αποθεματικά των οποίων προέρχονται από εισφορές πολιτών, αντί να τύχουν της αυστηρής προστασίας τους, χρηστής και εγγυημένης από την πολιτεία διαχείρισης, να απαλλάσσονται οι διαχειριστές τους με νόμο από τις όποιες κακές και επιζήμιες ή άστοχες επιλογές τους.  
 
Ποιοι θα είναι και από ποιον θα διορίζονται τα μέλη του Δ.Σ του ταμείου;;;  
Αν κάποια στιγμή διαπιστωθεί ότι το ταμείο έμεινε χωρίς απόθεμα από κακές επιλογές ποιος θα ευθύνεται;;;  
 
Νομίζω δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη να απαντηθεί το ερώτημα.  
 
Κάτι ανάλογο συνέβη τότε που οι υπεύθυνοι της Τράπεζας της Ελλάδος μετέτρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων που τηρούνταν σε μετρητά, σε κρατικά ομόλογα χωρίς την έγκριση των διοικήσεων των ταμείων, που στη συνέχεια κουρεύτηκαν με συνέπεια την αφαίμαξη των ταμείων.  
 
Ο Νόμος 3601 ΦΕΚ 178/1-8-2007 κάλυπτε τις ενέργειες των τραπεζικών στελεχών με το Άρθρο 69 και την παράγραφο 5 που έγραφε επακριβώς ότι «Ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, τα μέλη συλλογικών οργάνων και το εν γένει προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ευθύνονται αστικά έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντός των κατά τον παρόντα νόμο αρμοδιοτήτων τους, καθώς επίσης εντός των λοιπών αρμοδιοτήτων τις οποίες ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος κατ’ ανάθεση δημόσιας εξουσίας, εκτός εάν τα υπαίτια πρόσωπα βαρύνονται με δόλο».  
 
Η ίδια παράγραφος αναφέρθηκε αυτολεξεί και στον Νόμο 4261, ΦΕΚ 107/ 5-5-2014( που κατήργησε τον προηγούμενο) στο άρθρο 62 και στην παράγραφο 4.  
 
Βλέπουμε λοιπόν με πόση ευκολία νομιμοποιούνται οι όποιες ενδεχομένως έκνομες ενέργειες στελεχών της παράταξης που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας, άσχετα αν οι ενέργειες αυτές μπορούν να καταστρέψουν και να εξαθλιώσουν τις ζωές πολιτών, την οικονομία της χώρας, την δημοκρατική της υφή και να δημιουργήσουν καθεστώς πλήρους ανομίας, με την ασυλία που εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους κατά τα πρότυπα αυταρχικών και παράνομων καθεστώτων έχοντας συχνά και το σιγοντάρισμα των ΜΜΕ για τις πράξεις τους τα οποία φροντίζουν να «ταΐζουν» για τη στήριξη τους.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.