31 Ιουλίου 2021

ΜΕΛΕΤΗ: Οι εφηβικές εγκυμοσύνες στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 42.6% μετά τη διακοπή των επιδοτήσεων στην σεξουαλική αγωγή!

Αντίθετα με τις πεποιθήσεις των «φιλελεύθερων», το γεγονός ότι τα παιδιά γνωρίζουν πολλά για τις σεξουαλικές επαφές δε σημαίνει ότι έχουν ορθές αντιλήψεις για αυτά τα θέματα.
 
Ιούνιος του 2017
 
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι δείκτες κυήσεων κατά την εφηβεία πέφτουν όταν η επιδότηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τους φιλελεύθερους κόβεται, ανέφερε το UK’s Catholic Herald. Η μελέτη «Τα αποτελέσματα της μείωσης των δαπανών στην εφηβική κύηση» ανέλυσε δεδομένα στην Αγγλία πριν και μετά το κόψιμο των δαπανών στην σεξουαλική αγωγή που βασίζεται στην αντισύλληψη – μειώσεις που κατέκριναν οι φιλελεύθεροι και υποστήριξαν οι Χριστιανοί.  
 
Οι ερευνητές David Paton της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Nottingham και Liam Wright, της σχολής Υγείας και Σχετικής Έρευνας στο πανεπιστήμιο του Sheffield, ηγήθηκαν της έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Health Economics.  
 
Η Αγγλία έχει αναγκαστεί να κάνει σημαντικές μειώσεις στον προϋπολογισμό της τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων μέσω των φόρων για την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και την παροχή δωρεάν αντισυλληπτικών.  
 
Η μελέτη επιδίωξε να «εξετάσει την επίδραση της μείωσης στις τοπικές δαπάνες σε έναν συγκεκριμένο στόχο της δημόσιας υγείας: τη μείωση των δεικτών εφηβικής κύησης.»  
 
Η ερευνητική ομάδα των Paton και Wright χρησιμοποίησε στατιστικά από 149 δήμους από το 2009 έως το 2014 και βρήκε ότι αφότου οι προϋπολογισμοί της σεξουαλικής αγωγής κόπηκαν, οι δείκτες εφηβικής κύησης έπεσαν κατά 42.6 %.  
 
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σταματώντας τις επιδοτήσεις μέσω φόρων της σεξουαλικής αγωγής που βασίζεται στην αντισύλληψη στην πραγματικότητα μείωσαν τις εφηβικές κυήσεις.
 
«Εν αντιθέσει με τις προβλέψεις που έγιναν την περίοδο των περικοπών, οι εκτιμήσεις από δεδομένα των επιτροπών δεν παρέχουν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι οι περιοχές που μειώσανε περισσότερο τις δαπάνες τους έχουν σημειώσει σχετικές ανόδους στους δείκτες εφηβικών κυήσεων. Αντιθέτως, οι μειώσεις δαπανών σχετίζονται με μικρές μειώσεις στους δείκτες αυτούς,» σημείωσαν.  
 
Με της κυβερνητικές μειώσεις στην επιδότηση της σεξουαλικής αγωγής, οι εφηβικές κυήσεις στην Αγγλία έχουν πέσει στο χαμηλότερο τους επίπεδο από το 1969, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά δείχνουν ότι οι δείκτες εφηβικής κύησης έχουν μειωθεί περισσότερο στις περιοχές όπου οι προϋπολογισμοί της εκκοσμικευμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είχαν πιο «επιθετικά» κοπεί.  
 
Οι Paton και Wright προτείνουν τα δεδομένα τους να συμπληρωθούν με έρευνα που θα μελετά τους λόγους για τους οποίους η διακοπή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης οδηγεί σε μικρότερους δείκτες εφηβικής κύησης. Σκέφονται, «Υποκείμενοι κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες όπως τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και η κατανάλωση αλκοόλ έχει βρεθεί ότι είναι σημαντικά μέσα πρόβλεψης εφηβικής κύησης.»  
 
Οι φιλελεύθεροι έχουν υποστηρίξει για δεκαετίες ότι οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα μειώνονταν αν το κράτος επιχορηγούσε πιο πολλές οδηγίες «ασφαλούς σεξουαλικής επαφής» στα δημόσια σχολεία και πλήρωνε για να δίνονται αντισυλληπτικά στα έφηβα κορίτσια. Αλλά έως το 1999, μετά από τρεις δεκαετίες σεξουαλικής αγωγής, η Αγγλία έφθασε έναν από τους πιο υψηλούς δείκτες εφηβικής κύησης στην Ευρώπη.  
 
Η έρευνα των Paton και Right δείχνει ότι αυτά τα κυβερνητικά προγράμματα στην πραγματικότητα αυξάνουν τις εφηβικές κυήσεις, και έπειτα, αυξάνουν και τις εκτρώσεις για τις έφηβες άγαμες μητέρες.  
 
«Το να ξοδεύονται χρήματα σε projects σχετικά με την εφηβική κυηση μπορεί να είναι ακόμη και αντιπαραγωγικό,» συμπέρανε η μελέτη. «Η αντισύλληψη θα μειώσει τον κίνδυνο να προκληθεί κύηση σε σεξουαλικές πράξεις που θα είχαν γίνει έτσι κι αλλιώς, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μεταξύ εφήβων που προκαλούνται από την ευκολότερη πρόσβαση σε μέτρα αντισύλληψης, ή να αρχίσουν τις σεξουαλικές επαφές ή να αυξήσουν τη συχνότητα τους.»  
 
Μια άλλη μελέτη, η οποία διεξήχθη το 2009 από την Ενότητα Εφηβικής Κύησης έφτασε σε παρόμοια συμπεράσματα. Το 2016, η Cochrane Review δημοσίευσε ευρήματα που υποστήριζαν ότι η κυβερνητική αγωγή «ασφαλούς σεξ» δεν είχε «καμμία προφανή επίδραση» στη μείωση εφηβικών κυήσεων.  
 
Το βρετανικό γραφείο εθνικών στατιστικών αναφέρει ότι οι δείκτες τοκετών εφήβων κοριτσιών έχουν πέσει κατά 8.7%, μιλώντας μόνο για τον τελευταίο χρόνο.  
 
Ο Scott Phelps της Σύμπραξης Εκπαίδευσης ονόματι «Εγκράτεια και Γάμος» είπε στο LiveSiteNews ότι για όσους μάχονται κατά των εκτρώσεων και υπέρ της οικογένειας, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι έκπληξη.  
 
«Τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής υπηρετούν στο να κάνουν τις σεξουαλικές επαφές φυσιολογικές για άγαμους εφήβους και νεαρούς ενηλικες,» είπε ο Scott, ο οποίος υποστηρίζει τον γάμο. «Την ίδια στιγμή αυτά τα προγράμματα αποτυγχάνουν ακόμη και να παρουσιάσουν απλώς την επιλογή της εγκράτειας μέχρι το γάμο ως επιλογή. Ως αποτέλεσμα αυτά τα προγράμματα στην πραγματικότητα αυξάνουν τον κίνδυνο των εφήβων για εγκυμοσύνη εκτός γάμου, όπως έχει παρατηρηθεί πρόσφατα εδώ στις ΗΠΑ».  
 
Ο Phelps είπε στο LifeSiteNews ότι το έχει ξαναδεί. «Ειδικότερα, η Planned Parenthοοd του Great Northwest έλαβε μια επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων δολλαρίων από την τομέα σεξουαλικής αγωγής της κυβέρνησης του Ομπάμα» συνέχισε. «Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύθηκε από το αυτόν τον τομέα, κορίτσια που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα ανέφεραν εγκυμοσύνες σε μεγαλύτερη ποσοστά απ’ όσο τα κορίτσια που ήταν στο εναλλακτικό πρόγραμμα».  
 
«Οπότε, μετά από επιχορήγηση μέσω φόρων ύψους 4 εκατομμυρίων δολλαρίων, η εφηβική κύηση αυξήθηκε μεταξύ εφηβων που έλαβαν την σεξουαλική αγωγή της κυβέρνησης, η οποία στηρίζεται στην αντισυλληψη», συμπέρανε ο Phelps.  
 
Μερικοί συντηρητικοί προτείνουν ότι η σεξουαλική αγωγή των φιλελευθέρων κυβερνήσεων στα σχολεία αυξάνει ακόμη και την εμπορία ανθρώπων, την σεξουαλική εκμετάλλευση των μειονοτήτων και τη βία.  
 
Ο διευθυντής του Family Education Trust, Norman Wells, προειδοποίησε, «Οι ενδείξεις από πρόσφατες σοβαρές αξιολογήσεις μεμονωμένων περιπτώσεων σαφώς καταδεικνύουν ότι λάθη σε βασικά σημεία στις στάσεις των επαγγελματιών ως προς την σεξουαλική δραστηριότητα ανηλίκων έχουν άμεσα συντελέσει στην εκμετάλλευση και τη βία».  
 
Παρ’ όλα αυτά, η Αγγλία έκανε την σεξουαλική αγωγή που βασίζεται στην αντισύλληψη υποχρεωτική στα κρατικά δημόσια σχολεία, στο πλάισιο του προγράμματος «Δράση για τα παιδιά και την Κοινωνική Εργασία» του 2017.  
 
 
Αναδημοσίευση από 12 Ιουνίου 2020
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.