12 Φεβρουαρίου 2021

Παρατεταμένο lockdown στην υγειά των κορόιδων

Άραγε πως θα πειστούν οι πολίτες να πειθαρχήσουν στο νέο αυστηρό lockdown, όταν ο πρωθυπουργός και οι συνδαιτυμόνες του γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα μέτρα που επιβάλλουν;
 
Προφανώς υπάρχει υπευθυνότητα δύο ταχυτήτων. Αυτή των ισχυρών κι εκείνη των κοινών θνητών.
 
Ας μας το πουν τουλάχιστον στα ίσια οι... άριστοι που μας κυβερνούν κι ας αφήσουν τις υπεκφυγές. 
 
Ίσως έτσι να μπορέσουν να αιτιολογήσουν πειστικότερα το... παρατεταμένο lockdown στην υγειά των κορόιδων. 
 
Όπου αν τυχόν ο απλός πολίτης παρεκκλίνει ελάχιστα των κανονισμών θα υποστεί τα πάνδεινα, ενώ αν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του τους καταστρατηγήσουν εντελώς, όπως στην Ικαρία, απλώς θα δεχθούν μια επίπληξη. 
 
Έτσι αντιλαμβάνονται ενδεχομένως οι... άριστοι την πλέρια δημοκρατία. 
Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. 
Και πολύ φοβούμαστε ότι το έγκλημα γίνεται συνειδητά. 
 
Με στόχο την ολοκληρωτική συντριβή της μεσαίας τάξης (αυτή που ψήφισε Μητσοτάκη βαυκαλιζόμενη ότι θα απαλλαγεί από τη λαίλαπα του Τσίπρα) για να καταντήσουμε ένα απέραντο Mall πολυεθνικών, με ντόπιους και ξένους ολιγάρχες να βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να εκτοξεύονται και τους νεόπτωχους νοικοκυραίους να μην βρίσκουν μαντήλι να κλάψουν. 
 
Αλλιώς, έστω και τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση θα έπαιρνε αυτά τα ρημάδια τα μέτρα ανάσχεσης του αόρατου εχθρού (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, σχολείων, μαζικά τεστ, προστασία σε χώρους εργασίας), μπας και γλυτώσει κάτι από τα συντρίμμια του κορονοϊού. 
 
Αντίθετα, προτιμάει να εκμεταλλεύεται τη βολική αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας (εκτός κι αν σας φαίνεται λογική η ξαφνική έλλειψη εμβολίων την ώρα που είχε προεξοφληθεί η προμήθεια εκατομμύριων δόσεων) για να δικαιολογήσει το θάψιμο της οικονομίας, κλείνοντας στο μεταξύ το μάτι στο εισαγόμενο νεοταξίτικο Great Reset και στην καταστροφική 4η βιομηχανική επανάσταση. 
 
Με τη διαφορά, ότι στο εξωτερικό η μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων δεν γίνεται τόσο βίαια όσο εδώ. 
Γιατί υπάρχει παραγωγή και πρέπει να προστατευθεί. 
Εδώ τί να προστατεύσουμε όταν δεν παράγουμε ούτε σέσκουλα; 
Άρα, τί καλύτερο από την ισοπέδωση της αγοράς που θα φέρει το ολικό ξεπούλημα που πασχίζουν να υλοποιήσουν εδώ και δέκα χρόνια οι ταγοί μας, για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι τα πάρτι στις βεράντες; 
 
Κάπως έτσι προμηνύεται το μαύρο μέλλον που μας περιμένει. Εκεί κατά το ’22, με νέα μνημόνια έτοιμα προς ψήφιση και τους Έλληνες, έπειτα από δέκα καταραμένα έτη, να καλούνται να δώσουν μια ακόμη άνιση μάχη. 
Το ζητούμενο είναι αν αξίζει να τη δώσουν. 
 
Διότι μην αυταπατάστε, η επερχόμενη δυστοπία δεν σταμάτα στον νέο γύρο φτώχιας. 
Αλλά οδηγεί σε μια άλλη Ελλάδα. Εθνικά αλλοιωμένη, με μειωμένη κυριαρχία. 
Ώστε επιτέλους «εταίροι» και «σύμμαχοι» να τη μετατρέψουν σε πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο, για να καταχρώνται ασύστολα και κατά το δοκούν την πολύτιμη γεωστρατηγική της θέση. 
 
Έχοντας στο τσεπάκι τους πολλούς πρόθυμους για να συνεχίσουν το... θεάρεστο έργο του Κυριάκου και του Αλέξη. 
Συνεπώς, για ποια μάχη και για ποια νίκη μιλάμε; 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.