27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ηλίας της Θεσσαλονίκης διεθνές παράδειγμα

Του Στέλιου Παπαθεμελή*
 
«Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας είναι εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων. Με την ομάδα του, μαγειρεύει και συσκευάζει γεύματα για οικογένειας που έχουν ανάγκη. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία».
 
Η Πρόεδρος της Κομισιόν έφερε την περίπτωση του Ηλία ως παράδειγμα προς μίμηση. «Παράδειγμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού». Παράδειγμα ο Ηλίας και η σύνολη προσπάθεια που τον ανέδειξε. Πρόκειται για τον «Φάρο του Κόσμου» και τον πνευματικό καθηγητική του πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως. Ο Ηλίας ανδρώθηκε στο πνευματικό φυτώριο της Εκκλησίας όπου, όπως μετά λόγου γνώσεως στο πρόσωπο του πατρός Αθηναγόρα δεν βλέπει απλώς ένα πρότυπο, αλλά έναν αληθινό πνευματικό πατέρα. Μπράβο στην φον ντερ Λάιεν που κατέστησε το παράδειγμα του Ηλία διεθνές καθώς και το πνευματικό φυτώριο μέσα στο οποίο ανδρώθηκε αυτό το παράδειγμα. Τελικά καλούμεθα να βλέπουμε στο πρόσωπο του κάθε πάσχοντος συνανθρώπου μας το πρόσωπο του Θεού.
 
Αν εμπεδώσουμε αυτά ως βασικό μήνυμα της πανδημίας, το κέρδος μας θα είναι τεράστιο. 
Οι ειδικοί μάς απειλούν ότι την επομένη την πανδημίας τα πράγματα θα είναι ασχημότερα από πριν. Ουαί και αλίμονο αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τους! Όσοι πιστεύουμε στο Θεό είμαστε βέβαιοι ότι Εκείνος δεν θα μας αφήσει. Δεν θα μας αφήσει βεβαίως αν δεν τον αφήσουμε εμείς! 
 
Ο καθηγητής του Γέιλ κ. Ν. Χρηστάκης προβλέπει έκρηξη καταναλωτισμού (μήπως δεν την βιώνουμε ήδη) σεξουαλικής απελευθέρωσής (γιατί δεν υπάρχει αυτή ήδη;), απομάκρυνση από την θρησκεία (μήπως δεν το ζούμε και αυτό το γεγονός;).  
 
Επιεικώς μη σοβαρές ερωτήσεις: «Οι καλικάντζαροι είναι τα καλά πνεύματα των Χριστουγέννων που φέρνουν καλοτυχία;», «Όταν κάποιος αρρωσταίνει, φτιάχνουμε φανουρόπιτα για να γίνει καλά;» Η πατρίδα, η πίστη και η οικογένεια είναι οι τρείς βασικοί πυλώνες ενός έθνους, ενός κράτους μιας οργανωμένης κοινωνίας. Είναι τα θεμέλια τους. 
 
Δεν είμαστε σε ιδεώδη φάση. Οι θεσμοί βάλλονται πανταχόθεν και είναι δυστυχώς διάτρητοι. Ο Ελληνισμός του Εξωτερικού, το άλλο μισό της Ελλάδος που ζει και δρα εκτός ελλαδικών συνόρων ζητεί με γράμμα του από τον Κ. Μητσοτάκη να ασκήσει τα αδιαμφησβήτητο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Αναπάντητη η έκκληση.
 
Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μετά την ναυμαχία του Αρτεμισίου προς τον βασιλιά Μαρδόνιο: «Αλίμονο Μαρδόνιε με τί άνδρες μας έφερες να πολεμήσουμε! Δεν αγωνίζονται για τα λεφτά, άλλα για την αρετή!» («Βασιλεύ Μαρδόνιε, κείους επ΄άνδρας ήγαγες μαχεσομένους ημέας, οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιεύνται, αλλά περί αρετής!»). 
 
Ο ελεεινός Ερντογάν συνεχίζει να ανθελληνικά παραληρήματά του. Ξερνάει μονίμως χολή κατά Ελλήνων. Πρέπει οι Έλληνες να το πάρουμε απόφαση: Με τους Τούρκους χωριό δεν γίνεται. Η αναμέτρηση μας είναι και θα είναι μια διαρκής αναμέτρηση ισχύος.
 
* Πρόεδρος Δημοκρατικής ΑναγέννησηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.