26 Φεβρουαρίου 2021

Ούτε στα Μνημόνια… Εν μέσω πανδημίας και παρατεταμένου lockdown σημειώθηκε ρεκόρ κατασχέσεων! (η συμμορία κράτους τραπεζών σε νέα ανθελληνική επίθεση)

Η Εφορία «άρπαξε» χρήματα από τις τραπεζικές καταθέσεις 1.300.000 οφειλετών
 
Δεν έχουν τέλος οι κατασχέσεις που επιβάλλονται καθημερινά σε εκατομμύρια φορολογουμένους, παρότι οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με 534 ευρώ τον μήνα ή με τα επιδόματα ανεργίας, ενώ η χώρα βιώνει ακόμα ένα πολύμηνο lockdown.
 
Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκαλούν σοκ, καθώς διαπιστώνεται με έκπληξη ότι τον Δεκέμβριο του 2020 σημειώθηκε ρεκόρ κατασχέσεων, που όμοιό του δεν είχε δει η χώρα ούτε την περίοδο των σκληρών Μνημονίων. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Δεκέμβριο οι οφειλέτες του Δημοσίου ξεπέρασαν τα 4.000.000, που αντιστοιχούν στο 50% των φορολογουμένων. 
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας στους δύο πολίτες αυτής της χώρας έχει χρέη προς την Εφορία και έχει έρθει αντιμέτωπος ή απειλείται με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ακόμα και για μικρά ποσά, όπως για 500 και 600 ευρώ, εφόσον πρόκειται για χρέη προς την Εφορία. 
 
Κάθε φορολογούμενος έχει δικαίωμα να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό ως «ακατάσχετο», με το όριο να ανέρχεται στα 1.250 ευρώ. Να σημειωθεί ότι δεν μπορούν να κατασχεθούν όλα τα επιδόματα, αλλά και οι ενισχύσεις που χορηγούνται από το κράτος. 
 
«Βάζουν χέρι» στις καταθέσεις 
 
Φαίνεται ότι οι καταθέσεις αποτελούν τον εύκολο στόχο της Εφορίας, καθώς η διαδικασία διεκπεραιώνεται με μια απλή εντολή στις τράπεζες. Αν δεν υπάρχουν επαρκή υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μπορούν να επεκταθούν σε κινητές και ακίνητες αξίες, όπως είναι οι κατασχέσεις αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής και ακινήτων. 
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η Εφορία έχει πραγματοποιήσει κατασχέσεις καταθέσεων σε σχεδόν 1.300.000 οφειλέτες, ενώ απειλούνται με κατασχέσεις περισσότεροι από 1.800.000 οφειλέτες. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών εναντίον των οποίων είναι δυνατή η επιβολή κατασχέσεων αυξήθηκε αισθητά, σε 1.849.948 φορολογουμένους, από 1.798.701 που ήταν τον Νοέμβριο. 
 
Πρόκειται για μια αύξηση κατά 51.247 ΑΦΜ, οι οποίοι πλέον κινδυνεύουν με κατασχέσεις από την Εφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 αναγκαστικά μέτρα είχαν επιβληθεί σε 1.251.660 οφειλέτες, ενώ είχαν απειληθεί με κατασχέσεις 1.770.813 φορολογούμενοι. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στα χρόνια των «μαύρων» Μνημονίων οι συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακίνητες και κινητές αξίες καθώς και καταθέσεις) είχαν ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ. Το 2012 είχε ζητηθεί από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων για 742 οφειλέτες για συνολικό χρέος και ισόποση δέσμευση ύψους 350.000.000 ευρώ, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας σε 12.136 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, τα οποία χρωστούσαν στο Δημόσιο.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.