25 Φεβρουαρίου 2021

Οι φιλότουρκοι αλλά και φιλοαμερικάνοι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου μπερδεύτηκαν με το ποιοι είναι οι τρομοκράτες!!!! Ευτράπελες καταστάσεις...

Αναδημοσίευση από το Βαλκανικό Περισκόπιο 
 
Το αίτημα του αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ένις Κέργαν, το Κοσσυφοπέδιο να καταγράψει το Κίνημα Hizmet του Φετιουλάχ Γκιουλέν (η Τουρκία το αναφέρει με το ακρωνύμιο FETO) στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, αντιμετωπίζεται με ανησυχία από εμπειρογνώμονες ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο.
 
Ο Κέρβαν, σε κυβερνητική συνάντηση την Πέμπτη, ζήτησε, εκτός από το Κίνημα του Φετιουλάχ Γκιουλέν, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και τη στρατιωτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.
 
Δεν υπήρχε απόφαση σχετικά με αυτήν την πρόταση κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης, εκτός από το ότι ο νυν Πρωθυπουργός, Αμπντουλάχ Χότι, ζήτησε από τη γραμματεία να μεταφέρει το αίτημα του υπουργού Κέρβαν στην Υπηρεσία Πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου για εξέταση.  
 
Το Radio Free Europe (REL) προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπουργό, Κέρβαν, την Παρασκευή για να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημά του, αλλά δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις ή μηνύματα κειμένου.  
 
Το REL επικοινώνησε επίσης με τον πρόεδρο του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος, Φικρίμ Ντάμκα, για να ρωτήσει ποιοι είναι οι κίνδυνοι που απειλούν το Κοσσυφοπέδιο από το Κίνημα Γκιουλέν.  
 
Ο Ντάμκα δεν σχολίασε εκτενώς, αλλά είπε ότι αυτές οι οργανώσεις αποτελούν απειλή για το Κοσσυφοπέδιο.  
 
Το Κοσσυφοπέδιο εναρμονίζει τις πολιτικές ασφάλειας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ
 
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Μελετών για την Ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου, Μεντόρ Βραγιόλι, αναφέρει ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να εναρμονίσει τις πολιτικές ασφάλειας με τους διεθνείς συμμάχους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.  
 
Λέει ότι τα θεσμικά όργανα πρέπει να διαβουλεύονται με τις ΗΠΑ και την ΕΕ εκ των προτέρων, προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την κήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης, στην περίπτωση αυτή του Κινήματος Hizmet, του κληρικού Φετιουλάχ Γκιουλέν.  
 
Όχι ως προτεκτοράτο  
 
«Το Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να ενεργεί παρορμητικά στις ενέργειές του ενάντια στα αιτήματα της Τουρκίας, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους άλλους Δυτικούς συμμάχους που έχει το Κοσσυφοπέδιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να ανταγωνίζεται περαιτέρω στη διεθνή σκηνή, σε αυτήν την περίπτωση ενάντια στους βασικούς συμμάχους μας, οι οποίοι υποστηρίζουν συνεχώς την οικοδόμηση του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, λέει ο Βραγιόλι.  
 
Ο Βραγιόλι λέει ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει μια σημαντική εταιρική σχέση με την Τουρκία, αλλά οποιαδήποτε πίεση ασκεί στο Κοσσυφοπέδιο δεν είναι στο πνεύμα των υγιών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.  
 
Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του νέου νομοθέτη  
 
Το πρώην μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυντικών Υποθέσεων στην τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, η Έλμι Ρέσιτσα αναφέρει ότι καμία οργάνωση δεν μπορεί να κηρυχθεί τρομοκρατική χωρίς αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή της σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.  
 
Όσον αφορά το αίτημα του υπουργού Ένις Κέρβαν να συμπεριληφθεί το Κίνημα Φετιουάχ Γκιουλέν ως τρομοκρατική οργάνωση, η Ρέσιτσα λέει ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον επόμενο νομοθέτη.  
 
«Κατ ‘αρχήν, δεν πιστεύω ότι τέτοιες οργανώσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδείξεις, ότι αποτελούν μέρος οποιασδήποτε ακραίας δράσης ή τρομοκρατικής πράξης, πρέπει να κηρυχθούν ως τέτοιες. Ωστόσο, αυτό το ζήτημα πρέπει να παραμείνει στη νέα νομοθεσία και πρέπει να αντιμετωπιστεί μετά την ανάγνωση του εγγράφου», λέει η Ρέσιτσα.  
 
Zeri  
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οταν οφείλεις την ανεξαρτησία σου στις ΗΠΑ αλλά θεωρείσαι προτεκτοράτο της Τουρκίας αυτά παθαίνεις....
ΡΚΚ, YPG και το Κινημα του Γκιουλέν είναι γα την Τουρκία τρομοκρατικές οργανώσεις....
Ομως δεν είναι για τις ΗΠΑ!!!!!!!
Τώρα τι κάνουμε;  
Αλβανικά αδιέξοδα....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.