28 Φεβρουαρίου 2021

Πολύ καιρό πριν μας τα πουν κάποιοι ειδικοί στο γυαλί, τα προείπε «ακάθαρτον πνεύμα» ενώπιον Ιερών Λειψάνων και ΚΥΡΙΑΚΗ του ΑΣΩΤΟΥ- σήμερα "γιορτάσαμε" σχεδόν όλοι μας και φυσικά η " εξευρωπαισμένη" κατά άλλα πατρίδα που ετοιμάζεται να βιώσει οσονούπω αυτήν την Ευαγγελική Περικοπή.

Δυσκολεμένη ψυχούλα με «ακάθαρτον πνεύμα» την ώρα που το πάνε οι οικείοι του να προσκυνήσει Ιερά Λείψανα στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη 
«επιβεβαιώνει καιρό πριν» κάποιους ειδικούς που έβγαιναν μετά στην τηλεόραση.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
Τα παρακάτω βιώσαμε προσωπικά και αυτά καταθέτουμε.  
 
Το γεγονός αυτό έγινε ακριβώς ένα χρόνο πριν και ήταν σχεδόν ένας μήνας πριν εισέλθουμε στο πρώτο lockdown για τον Covid -19.  
Μας το υπενθύμισαν σήμερα συν προσκυνητές μας που το βίωσαν και οι ίδιοι.  
 
Στην παλαίφατη ιστορική Ιερά Μόνη Ασωμάτων Πετράκη με το πολυσχιδές πνευματικό έργο που βρίσκεται στο κέντρο των Αθηνών ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πατρίδας, όπου και ο ανθρώπινος πόνος πλεονάζει, εδώ και πολλές δεκαετίες γίνεται κάθε Τρίτη Ιερά Παράκληση στους Νεοφανείς Αγίους της Λέσβου Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη ενώπιον των Ιερών Λειψάνων τους, αλλά και κάθε Παρασκευή γίνεται Παράκληση στην Θαυματουργό και Αγία Μεγαλομάρτυρα Παρασκευή ενώπιον της Τιμίας Κάρας της.  
 
Έτσι μια Τρίτη ένα χρόνο πριν, βρεθήκαμε μετά τον εσπερινό στην καθιερωμένη Παράκληση των Νεοφανών Αγίων της Λέσβου.  
Η τότε καθημερινότητα μας πριν ένα ακριβώς χρόνο δεν μπορούσε να «πιστέψει» το πώς θα άλλαζε δραματικά μέσα σε λίγες μέρες.  
 
Κάποιοι Γέροντες και Γερόντισσες μόνο με την προσευχή τους μας έδιναν μηνύματα πριν πολλά χρόνια, ότι έρχονται συγκλονιστικά πράγματα στην ανθρωπότητα και μιλούσαν και για διωγμό της εκκλησίας.  
Αυτά τότε όμως ήταν ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο.  
 
Στο τέλος της Ιεράς Παράκλησης μπήκαμε όλοι στην σειρά για να προσκυνήσουμε τα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Αγίων που μαζί με τα δεκάδες άλλα Ιερά Λείψανα της Ιεράς Μονής είναι Θησαυρός , Παρακαταθήκη και Πνευματικό Αλεξικέραυνο στο κέντρο μάλιστα της πολύβουης και εφάμαρτης μεγαλούπολης.  
 
Κάποιοι όμως έσπρωχναν στην σειρά και βιαζόταν να προσκυνήσουν. Ήταν κάποιοι γονείς που κρατούσαν γερά έναν έφηβο και προσπαθούσαν να τον οδηγήσουν ενώπιον των Ιερών Λειψάνων.  
 
Κάναμε όλοι πίσω και αφήσαμε διάδρομο στους ταλαίπωρους γονείς να φέρουν το παιδί τους ενώπιον της Λειψανοθήκης.  
Δεν ήταν και τόσο καλό το θέαμα για να το περιγράψουμε, αλλά θα μείνουμε στο εξής περιστατικό.  
 
Το παιδί τελικά δεν προσκύνησε, αλλά γύρισε προς τους άλλους προσκυνητές που καθόταν στην σειρά και τους είπε εμπαίζοντας τους:  
- εε εσείς, τι κάθεστε στην σειρά για να φιλήσετε;  
- Θα πεθάνετε όλοι σας, δεν βλέπετε αυτά που πάτε να φιλήσετε είναι γεμάτα θάνατο, είναι γεμάτα με κορονοιό.  
 
Φυσικά κανέναν δεν έπεισε το ακάθαρτο πνεύμα, γιατί όσοι βρεθήκαμε εκεί, είμασταν για να λάβουμε την Ζωοποιό Χάρη που πηγάζει από τα Ιερά μας Λείψανα.  
Και φυσικά το ίδιο εξακολουθούμε να κάνουμε.  
Σε εκείνη όμως την χρονική συγκυρία η ειδησεογραφία των ΜΜΕ δεν προδίκαζε τίποτε από αυτά που ερχόταν.  
 
Και τι ήλθε σε λίγο καιρό;  
Κάποιοι ειδικοί από το γυαλί να επιβεβαιώνουν την «διάγνωση» του ακάθαρτου πνεύματος.  
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ του ΑΣΩΤΟΥ- σήμερα "γιορτάσαμε" σχεδόν όλοι μας και φυσικά η " εξευρωπαισμένη" κατά άλλα πατρίδα που ετοιμάζεται να βιώσει οσονούπω αυτήν την Ευαγγελική Περικοπή. 
 Share

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

🌻Ευχομαι καλό μήνα από αυριο με υγεία και να μας φέρει όλα τα καλά.🌻

δον κιx ο τις είπε...

Εκ στόματος κοράκου ...

κρά...

Κι εμείς ...

...εμείς... πόσο
έτοιμοι είμαστε

για να μην γίνουμε τροφή τους...;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.