26 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΟΙΞΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης –Αμφικτύων
 
Χωρίς να παριστάνω τον ειδικό καταθέτω τις απόψεις μου γύρω από το θέμα της πανδημίας και των μέτρων «εγκλεισμού» για την αντιμετώπιση της στηριζόμενος στη κοινή λογική.
 
Ως τώρα το μέτρο του συνεχούς εγκλεισμού απέτυχε παταγωδώς. Με το συνεχές κλείσιμο της αγοράς η οικονομία έχει διαλυθεί και οι πολίτες έχουν ψυχολογικά κουραστεί με τα πρωτόγνωρα και αντισυνταγματικά μέτρα περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και όλα αυτά παρά τις μάσκες και τα μέτρα υγιεινής που τηρούνται σε κάποιο βαθμό δεν σταμάτησαν την επέλαση της πανδημίας.
 
Προφανώς, ο ιός βρίσκεται στον αέρα που αναπνέουμε και κάτω από ορισμένες συνθήκες της ατμοσφαίρας, της υγιεινής καταστάσεως του ατόμου και άλλων παραγόντων προσβάλλουν τα άτομα. Αυτό έχει υποστηριχθεί από διακεκριμένους επιστήμονες και λοιμωξιολόγους. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τα μέγιστα την μετάδοση του ιού, γεγονός που φάνηκε με τον ισχυρό χιονιά του οποίου την επενέργεια την βλέπουμε τώρα με την απότομη αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός οτι τις μέρες εκείνες ουδείς κυκλοφορούσε.
 
Ένα μεγάλο μέρος των ατόμων είναι ανθεκτικά στον ιό-όπως συνέβαινε και με την γρίπη - και δεν ασθενούν, ένα άλλο προσβάλλεται αλλά είναι «ασυμπτωματικό» και δεν ασθενεί και ένα μικρό ποσοστό ασθενεί. Εξ αυτών ένα ποσοστό ασθενεί ελαφρά και ένα ελάχιστο ποσοστό βαριά. Τα άτομα που έχουν βεβαρυμένο παρελθόν με άλλα νοσήματα πεθαίνει. 
 
Η μάσκα είναι πράγματι χρήσιμη -παρότι λίαν βλαπτική- για την αποφυγή μετάδοσης των σταγονιδίων. Το ίδιο και η τήρηση των αποστάσεων και η σχολαστική καθαριότητα των χεριών μας. Όμως ο εγκλεισμός της αγοράς απεδείχθη και πλήρως αναποτελεσματικός και εξόχως καταστρεπτικός στην οικονομία και στο ηθικό του λαού για τους εξής λόγους: 
 
1/ Είναι ανεφάρμοστος στα πολυκαταστήματα τροφίμων και έχει φέρει συμφόρηση 
2/ Συνεχίζονται οι ομαδικές συγκεντρώσεις, οι κομματικές-συνδικαλιστικές πορείες, διαμαρτυρίες κλπ στο κέντρο της Αθήνας που ουσιαστικά ακυρώνουν το μέτρο του εγκλεισμού. Αυτές για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας θα έπρεπε να απαγορευθούν με κάθε μέσον 
3/ Στις εκκλησίες το φίλημα των εικόνων, η μετάληψη και οι συναθρήσεις στα παράνομα τζαμιά του ισλάμ μεταδίδουν τον ιό 
4/ Στις κλειστές δομές των λαθρομεταναστών –οι οποίες είναι ορθάνοιχτες-επικρατεί ιδιαίτερο καθεστώς μη ελεγχόμενο από την πολιτεία και οι μετανάστες κυκλοφορούν ελευθέρως χωρίς έλεγχο. 
5/ Από τις πύλες εισόδου μπαίνουν άτομα με νέους ιούς και δεν απομονώνονται αλλά κυκλοφορούν και αυτά ελευθέρως μεταξύ μας 
 
Επομένως, ο “εγκλεισμός”(lockdown) και το γελοίο «πάρτο και φύγε»(clickayay) απέτυχαν παταγωδώς και μόνο κακό έκαναν στην οικονομία, καταστροφή του λιανεμπορίου και άλλων κλάδων. Εκτός και αν αυτός ήταν ο σκοπός τους δηλαδή η εξαφάνιση ορισμένων κλάδων της Ελληνικής οικονομίας προκειμένου να έλθουν τα ξένα μονοπώλια; 
 
Η άκρα αντισυνταγματικότητα των μέτρων έχει τονισθεί από τον έγκριτο συνταγματολόγο κ. Γεώργιο Κασιμάτη κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. 
 
Η δικτατορία του κορωνοιού είναι χειρότερη από του κορωνοιού τις υποφερτές απώλειες. Και αυτά σας τα λέει ένα άτομο 92 ετών που διατρέχει άμεσο κίνδυνο από τον ιό. 
 
Ανοίξτε τα πάντα να μπει φρέσκος αέρας και να λειτουργήσει η Πολιτεία, με πλήρη αυστηροποίηση των μέτρων υγιεινής 
 
Αμφικτύων 
26/2/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.