28 Φεβρουαρίου 2021

Το Ισραήλ επεκτείνει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του Ισραήλ που έχουν χρησιμοποιηθεί για κατασκευή πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες φαίνεται να επεκτείνονται. 
 
Οι εγκαταστάσεις της Dimona που επεκτείνονται βρίσκονται στην έρημο Negev, όπου το Ισραήλ δημιούργησε το σχάσιμο υλικό για το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.
 
Οι δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το International Panel on Fissile Material αποκαλύπτουν ότι οι εργασίες γίνονται σε έκταση εκατοντάδων μέτρων κοντά στον θόλο του πυρηνικού αντιδραστήρα και του κέντρου πυρηνικών ερευνών Shimon Peres. Τα έργα φαίνεται πως ξεκίνησαν στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.  
 
Η πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ για το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου. Υπολογίζεται πως το Ισραήλ διαθέτει 90 πυρηνικές βόμβες πλουτωνίου που η παραγωγή του έγινε στον αντιδραστήρα βαρέως ύδατος της Dimona.  
 
Η συγκεκριμένη πυρηνική εγκατάσταση φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από το Ισραήλ για να προσομοιωθεί η επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Natanz με τον ιό Stuxnet προ δεκαετίας. Από τότε όμως το Ισραηλινό πυρηνικό εργοστάσιο και πυρηνικό κέντρο δεν είχε αλλάξει καθόλου.  
 
Ο πυρηνικός αντιδραστήρας στη Dimona κατασκευάστηκε με Γαλλική βοήθεια την δεκαετία του 1950. Περίπου 2500 Γάλλοι πολίτες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, υπό πέπλο κάλυψης και επίσης άρνησης για την ύπαρξή τους στην περιοχή.  
 
Οι Γάλλοι εργάτες δεν μπορούσαν ούτε να αλληλογραφήσουν απευθείας με την Γαλλία. Οι επιστολές τους κατευθύνονταν πρώτα κάπου στην Λατινική Αμερική και από εκεί στέλνονταν στην Γαλλία.  
 
Ο ρόλος της Dimona στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ αποκαλύφθηκε από τον πρώην εργαζόμενο στο πρόγραμμα Mordechai Vanunu, με συνέντευξή του στους Βρετανικούς Sunday Times το 1986.  
 
Πριν την δημοσιοποίηση της συνέντευξης, ο Vanunu ξεγελάστηκε από μια Ισραηλινή πράκτορα και ταξίδευσε στην Ιταλία, από όπου απήχθη από την Μοσάντ. Ο Vanunu πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή, εκ των οποίων τα 11 σε απόλυτη απομόνωση, επειδή αποκάλυψε τα μυστικά της Dimona.  
 
Μήπως θα έπρεπε επιτέλους και η Ελλάδα να στραφεί στην δημιουργία ενός πυρηνικού εργοστασίου, με τη βοήθεια των στενών φίλων και συμμάχων Γαλλίας και Ισραήλ;  
 
Πηγή: Cosmostatus
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ενδιαφέρον άρθρο αν εξαιρέσεις την τελική πρόταση....
Πυρηνικό εργοστάσιο σημαίνει πολύ μεγάλος κίνδυνος για το περιβάλλον, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους... ειδικά σε μια χώρα σεισμογενή σαν την δική μας....
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση πολέμου όλα αυτά τα εργοστάσια θα βομβαρδιστούν και οι ανθρώπινες απώλειες για τις γύρω περιοχές και όχι μόνο, θα είναι τεράστιες....
Θα είναι σαν να τους έπληξε πυρηνική βόμβα...

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι στο Ακουγιού που φτιάχνουν πυρηνικό αντιδραστήρα έχουν ψευδαισθήσεις....

Να σημειώσω ότι επειδή υπάρχει περίπτωση να έχει συναφθεί κάποια συμφωνία, ώστε να μην βομβαρδίζονται σε περίπτωση εχθροπραξιών τέτοιες περιοχές, ότι ο πόλεμος δεν έχει ηθική... ειδικά όταν αντιπαλός σου είναι ο πιο βάρβαρος και αιμοβόρος λαός του κόσμου, ο οποίος μάλιστα δεν τηρεί καμία συμφωνία αν δεν απειλείται...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.