27 Φεβρουαρίου 2021

Πατριάρχης ΜΟΣΧΑΣ Κύριλλος: Τα 'gadgets' ως εισιτήριο του Αντίχριστου για Παγκόσμιο Έλεγχο της Ανθρωπότητος (βίντεο)

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ισχυρίστηκε ότι η χρήση των gadgets «προδικάζει τον ερχομό του Αντίχριστου»
 
Ο πατριάρχης Κύριλλος, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, είχε δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, τα περασμένα Χριστούγεννα, που είχε προκαλέσει αίσθηση, αλλά κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.
 
Ανάμεσα σε άλλα, είπε τα εξής χαρακτηριστικά, με αφορμή την υπερβολική χρήση των τεχνολογικών εφαρμογών στην καθημερινή μας ζωή και ιδιαίτερα των συσκευών τεχνολογίας, όπως τα smartphones: 
 
“Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τα gadget σας, είτε σας αρέσει είτε όχι, είτε ενεργοποιείτε την τοποθεσία σας είτε όχι, κάποιος μπορεί να μάθει ακριβώς πού βρίσκεστε, ποια είναι ακριβώς τα ενδιαφέροντά σας και ακριβώς τι φοβάστε”, σύμφωνα με μετάφραση του BBC. 
 
Αναφέρθηκε εκτός από τη χρήση των smartphones, στις υπηρεσίες τοποθεσίας και στο Διαδίκτυο των πραγμάτων. 
 
“Αν όχι σήμερα, αύριο, θα μπορούσαν να εμφανιστούν μέθοδοι και τεχνολογία, που δεν θα παρέχουν απλώς πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, αλλά θα επιτρέπουν επίσης, τη χρήση αυτών των πληροφοριών”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος. 
 
“Φαντάζεστε τι δύναμη θα συγκεντρωθεί στα χέρια εκείνων που αποκτούν γνώση για το τι συμβαίνει στον κόσμο; Ένας τέτοιος έλεγχος από ένα μέρος προδικάζει την έλευση του Αντίχριστου. Αυτή είναι η άποψη του Χριστιανισμού”.
 
“Ο Αντίχριστος είναι το άτομο που θα είναι επικεφαλής του παγκόσμιου ιστού, ο οποίος θα ελέγχει όλη την ανθρωπότητα. Οπότε η ίδια η δομή είναι επικίνδυνη. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας μοναδικός κεντρικός κόμβος, τουλάχιστον όχι στο προσεχές μέλλον, αν δεν θέλουμε να έρθει νωρίτερα η Αποκάλυψη.“ 
 
Πρόσθεσε επίσης ότι: “Για το λόγο αυτό τα gadgets είναι καλό πράγμα, από την άποψη της εξυπηρέτησης και της ψυχαγωγίας, αλλά από την άποψη του ελέγχου του ατόμου, είναι ένα πολύ επικίνδυνο θέμα”. 
 
“Για αυτό πρέπει να μιλήσει η Εκκλησία. Έχοντας επίγνωση πως θα επιφέρει στον εαυτό της, όχι πραγματικά δίκαιη, αλλά πολύ σαφή και ξεκάθαρη οργή.  
 
Θα κατηγορηθούμε ότι είμαστε εναντίον της προόδου, πως είμαστε οπισθοδρομικοί. Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει σχέση με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά με την προοδευτική ανάπτυξη ενός συστήματος, που στοχεύει στον έλεγχο του ατόμου, σε παγκόσμια κλίμακα.
Σε αυτό η Εκκλησία είναι αντίθετη”. 
 
Ο Πατριάρχης Κύριλλος ασκεί μεγάλη επιρροή στη θρησκευτική κοινότητα της Ρωσίας και είναι στενός σύμμαχος του Προέδρου Πούτιν. 
 
Διευκρίνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αντιτίθεται στην «τεχνολογική πρόοδο», αλλά «στην ανάπτυξη ενός συστήματος που στοχεύει στον έλεγχο του ατόμου». 
 
Και όπως τόνισε: «Ο Αντίχριστος είναι το άτομο που θα είναι επικεφαλής του παγκόσμιου ιστού, ο οποίος θα ελέγχει όλη την ανθρωπότητα». 
 
Δείτε το βίντεο: 
 
 
 
el.gr
https://www.triklopodia.gr/ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.