25 Φεβρουαρίου 2021

Σε καθεστώς ομηρίας

Το σιδηρούν κράτος, το οποίο έχει αναγορεύσει ως μείζον φαινόμενο τη σύγχρονη μάστιγα του ιού, αδυνατεί να λάβει προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία «Μήδεια» βυθίζοντας εν έτει 2021 τον κόσμο εις τον ζόφο και την ανασφάλεια, μολονότι υπάρχει ήδη προηγούμενο, από παλαιότερες κακοκαιρίας νεροποντής.
 
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
 
Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας προξενούν την απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση των πληγέντων πολιτών, τη στιγμή την οποία η Πολιτεία ομοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο ενός επιτελείου υπερφίαλα αλαζόνων, οι οποίοι διοικούν τη χώρα επενδύοντας ανυπερθέτως εις την καθολική καλλιέργεια φόβου, αφενός διά των τελούντων εν διατεταγμένη έμμισθη υπηρεσία καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις παραχαράσσοντας την αντικειμενική πραγματικότητα, εμποιώντας το αίσθημα φόβου και ανησυχίας προς τους αδαείς πολίτες, καταλύοντας συνάμα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους (ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, εκδήλωση ελευθέρας βουλήσεως ως προς την συγκατάθεση διά μία ιατρική πράξη, όπως η επιβεβλημένη μασκοφορία), και αφετέρου διά της αστυνόμευσης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, όπου τα αστυνομικά όργανα εφαρμόζουν τον πειθαναγκασμό προς τη χρήση μάσκας ασκώντας παράνομη βία προς τους πολίτες διά της επιβολής ιδιαζόντως επαχθών διοικητικών προστίμων ή προβαίνοντας σε κατάχρηση εξουσίας και επίδειξη ισχύος εις τους πολίτες, οι οποίοι τολμούν κατά το άρθρο 120, παρ. 2 και 4 του Συντάγματος, εν συνδυασμώ με το άρθρο 25 του Π.Κ., να προβάλλουν το δικαίωμα της ατομικής αντίστασης κατ’ επιταγή του Συντάγματος αλλά και της ΕΣΔΑ, εν συναρτήσει με την κατάσταση ανάγκης η οποία αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης κατά την προαναφερθείσα διάταξη του Ποινικού Κώδικα περί της δήθεν ανυπακοής. 
 
Η επί μακρόν αναστολή των συνταγματικών δικαιωμάτων υποσκάπτει τα θεμέλια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και κλυδωνίζει εκ βάθρων τους θεσμούς, δοθέντος ότι έγκριτοι καθηγητές πανεπιστημίου καθώς και η εισαγγελική και δικαστική Αρχή τελούν συλλήβδην εν αφωνία και πρωτόγνωρη εκκωφαντική σιωπή διά την πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή την οποία βιώνουμε. 
 
Εν κατακλείδι, ας καταστούμε αυτοκλήτως θεματοφύλακες της νομιμότητας και ας μετέλθουμε την άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, εναντίον της αυθαιρεσίας των κυβερνώντων, οι οποίοι διά των εντεταλμένων βραχιόνων τους ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία προς τον κόσμο, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα με το πρόσχημα της υγείας, ενώ συγχρόνως διά της νομοθετικής «κερκόπορτας» τους αρπάζουν τις περιουσίες (Πτωχευτικός Κώδικας, επίσπευση εκδίκασης Ν. Κατσέλη με συνοπτικές διαδικασίες, άνευ ακροαματικής διαδικασίας). 
 
Ας εξέλθουμε από το επιβεβλημένο έκνομο καθεστώς ομηρίας εις το οποίο ακουσίως έχουν περιαχθεί υπό της της Πολιτείας, εξερχόμενοι από τον απάνθρωπη ψηφιακή ειρκτή συνειδησιακού εξανδραποδισμού μας, ακολουθώντας τα πραγματικά πρότυπα αγωνιστικότητας, εξ αφορμής της συμπληρώσεως των 200 ετών εκ της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας από τον οθωμανικό ζυγό της τυραννίας. Συνελόντι ειπείν, «…οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά» (Γ. Σεφέρης «Τελευταίος Σταθμός»), ως εκ τούτου ήγγικεν η ώρα να επιλέξουμε στρατόπεδο καταπολεμώντας την ποινικοποίηση του ελεύθερου φρονήματός μας! 
 
*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.