23 Φεβρουαρίου 2021

Σήμερα του Αγίου Πολυκάρπου όλο το πρόσωπο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ κατακλύστηκε με δάκρυα. Σαν να μας λέει «κάντε γρήγορα καρπούς άξιους ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, έρχονται πολλά» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Τα λόγια περιττεύουν έμπροσθεν σε αυτό το ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συμβαίνει στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα και στην εφέστιο εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ της Δακρυορροούσης.
 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ βουρκώνει και κλαίει αδιάλειπτα από την μνήμη του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της δηλ. από την 8 Σεπτεμβρίου του 2020.  
 
Υπολογίστε αδελφοί πόσες μέρες και πόσες νύχτες από τότε κλαίει για εμάς η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ για τον καθένα ξεχωριστά και για όσα συμβαίνουν γύρω μας.  
 
Τα ΝΑΜΑΤΌΒΡΥΤΑ ΔΑΚΡΥΑ της Παναγίας και από τους δύο ΤΙΜΙΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ της λούζουν το ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ που κρατεί στην αγκαλιά της και σαν ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ είναι σαν να ΤΟΥ λέει «κάνε έλεος ΥΙΕ μου και ΘΕΕ μου και μην τους αφήνεις να τους κατακρεουργήσουν οι ορατοί και οι αόρατοι πειρατές που περικύκλωσαν την μάνδρα του ποιμνίου σου». 
 
Αυτοί οι κρουνοί των Χαριτόβρυτων Δακρύων καταλήγουν ως λαμπυρίζουσες λίμνες στο ξύλινο περιθώριο της Εικόνος της και όπισθεν της αεροστεγούς και υάλινης προθήκης.  
 
ΓΙΑΤΊ ΚΛΑΙΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ;  
 
Κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά το καταλαβαίνουν όλοι ακόμα και οι δυσκολεμένοι αδιάφοροι αδελφοί. 
 
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε γιατί κλαίει , δεν υπάρχουν λόγια για να απογραφεί η εξαχρείωση των καιρών μας ή ο εθνικός κίνδυνος που ήρθε έξω από την πόρτα μας ή παγκόσμια δικτατορία που επιβάλλεται με προφάσεις στην ανθρωπότητα. 
 
Σήμερα του ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ επισκόπου Σμύρνης βρεθήκαμε ταπεινοί προσκυνητές της και αποθανατίσαμε τον κατακλυσμό των δακρύων σε όλο το ΠΑΝΑΓΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. 
 
Ο καθένας μας μακάρι να λάβει το προσωπικό μήνυμα του αλλά και όλοι μαζί φυσικά και η πατρίδα μας και όλος ο κόσμος που ωδινάται εν μέσω φοβερών συμπληγάδων.  
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.