28 Φεβρουαρίου 2021

Μήπως προωθούν την σατανολατρεία;;

Του Ιεροδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη
 
Mε ιδιαίτερη θλίψη είδαμε από το κρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) την παρουσίαση του τραγουδιού που η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με τίτλο «El Diablo» δηλαδή (ο Διάβολος).
 
Είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού, σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα κλονίζεται ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού και όχι μόνο.  
 
Σε μια περίοδο που δυστυχώς αντί να επαινείται η αρετή και το ήθος, επαινείται η αμαρτία και η διαφθορά.  
 
Είναι παντελώς αδιανόητο η νήσος των Αγίων Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι, το οποίο στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς το λαό, με ένα τραγούδι που πλήττει και προσβάλλει την πίστη μας, δηλαδή το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, με ένα τραγούδι που προκαλεί σκληρά αισθήματα θρησκευτικά στους χριστιανούς.  
 
Ο διάβολος εδώ και 2000 χρόνια πολεμεί τους ανθρώπους με τα δικά του όργανα και έργα και εμείς αντί να τον αποτάξουμε από την ζωή μας και να συνταχθούμε με το Χριστό, σύμφωνα και με την ακολουθία των Κατηχουμένων προ του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, θα τον επικαλούμαστε επίσημα;  
 
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να λέει την άποψή του στο πλαίσιο της δημοκρατίας κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, υπάρχει πάντοτε η καλλιτεχνική ελευθερία της έκφρασης, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι βουλευτές της Κύπρου, όμως όταν είναι θέμα που θα εκπροσωπήσει ολόκληρο νησί με επικρατούσα θρησκεία τον Χριστιανισμό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο.  
 
Αν ήταν θέμα που αφορούσε προσωπικά κάποιο τραγουδιστή και όχι να εκπροσωπούσε ολόκληρη την Κύπρο δεν θα αντιδρούσε κανείς πιστεύω . Σε αυτή, όμως, την περίπτωση ασφαλώς και αντιδρούμε και καταδικάζουμε την επιλογή αυτή.  
 
Ποια ήταν τα κριτήρια και οι όροι που ετέθησαν για να επιλεγεί ένα τέτοιο είδους τραγούδι, πολύ χαμηλής ποιότητας και ηθικής;  
 
Εάν και εφόσον υπάρχουν κριτήρια και ετέθησαν από ορθόδοξους Χριστιανούς, τότε αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει διπλά.  
 
Ο Χριστός ήλθε να μας ελευθερώσει από την αμαρτία και τον διάβολο. Με την γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σπάνε τα δεσμά του διαβόλου.  
 
Και εμείς βαλθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να γκρεμίσουμε τα χριστιανικά ιδεώδη και την Ορθόδοξη Θεολογία;  
 
Για πολλούς σίγουρα φαινόμαστε ότι είμαστε ονειροπολίτες και φανατικοί.  
Αυτή η άποψή τους όμως είναι λανθασμένη και δυστυχώς εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.  
Συνεπώς, ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου τραγουδιού.  
 
Τέτοιου είδους τραγούδια δεν εκπροσωπούν ούτε την Ορθοδοξία ούτε την Κυπριακή κοινωνία. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους αποφάσεις και αναμένουμε να μας εκπροσωπήσει ένα τραγούδι σοβαρό, να εκπέμπει φως Ορθοδοξίας, και να εκπροσωπεί αυτή την αγιοτόκο νήσο.  
 
ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ: 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.