24 Φεβρουαρίου 2021

Από την ΘΡΑΚΗ ξεκινάει και την Αλεξανδρούπολη - εκεί που είναι και το πρώτο εκκλησάκι που κτίστηκε στην μνήμη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Ο ΑΓΙΟΣ ήταν κατηγορηματικός "οι τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη." 
 
Είναι πρώτα η παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ εκεί αλλά και η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ από ότι γνωρίζουμε από πατέρες φρόντισε να βάλλει εκεί στις επάλξεις δικά της παιδιά , όπως το έκανε ήδη σε όλη την συνοριογραμμή μας.
 
Σήμερα γιατί είναι ανησυχητικό που "τουρκικά UAV παρακολουθούν τις Αμερικανικές κινήσεις στην Αλεξανδρούπολη";  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
Για μεγάλο διάστημα η επικαιρότητα μιλούσε για το κορυφαίο ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα για την περιοχή της Δυτ. Θράκης και ειδικά για την κρίσιμη γεωπολιτικά Αλεξανδρούπολη με επισκέψεις επισήμων και με πρωτοβουλίες για την κατασκευή βάσεως επιδιόρθωσης στρατιωτικών ελικοπτέρων και ενδιαφέρον για την πλωτή εξέδρα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου ανοικτά της πόλης. 
 
Με την νέα ηγεσία των ΗΠΑ το ενδιαφέρον αυτό αναβαθμίστηκε σε ελάχιστο διάστημα γεγονός που δείχνει που πάει το πράγμα. 
 
Η Αλεξανδρούπολη δίπλα στα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ στην είσοδο των ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ συνιστά κόμβο γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδος, αλλά δίχως κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, μόνο μπελάδες δημιουργεί προς το παρόν με τους τούρκους που δεν παραλείπουν να δείχνουν τα δόντια τους και την θρασύτητα τους. Έτσι σήμερα βγήκε ένας τούρκους ναύαρχος και μας κατηγόρησε πάνω - κάτω ότι γίναμε κράτος υποκατάστατο των ΗΠΑ. 
 
Το 1990 ένας φίλος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δάσκαλος από τα Ιωάννινα διέσωσε την γνωστή μαρτυρία σε όλους μας " ότι η εμπλοκή με τους τούρκους θα ξεκινήσει από ένα διπλωματικό επεισόδιο στην Θράκη που δεν θα λύνεται και επισήμανε πέραν των άλλων αυτό που σήμερα είναι άκρως επίκαιρο, ότι οι Δυτικοί θα μας βοηθήσουν γιατί το μυαλό τους είναι στην Ευρωπαικό τμήμα της τουρκίας ( βλ. Αν. Θράκη) και στα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ "  
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  
 
Αυτό που συμβαίνει και που πρόκειται να συμβεί στο ΑΙΓΑΙΟ (τώρα επικεντρώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, βλ. ερευνητικό Τσεσμέ δέσμευσε περιοχή απέναντι σχετικά με τα Δαρδανέλια) φαίνεται να έχει άμεση σχέση με αυτά που ετοιμάζονται στην Μαύρη Θάλασσα και στην Γεωργία και σχετίζεται άμεσα με την αναγκαστική επικείμενη παγκόσμια κολοτούμπα του σουλτάνου προς τον Αμερικανικό παράγοντα, αφού θελήσει να πάρει την αντιπαροχή του Αιγαίου λόγω κουρδικού και μετά θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ, κάνοντας έξαλλους τους Ρώσους. 
 
Μόλις εχθές αρθρογραφούσαμε: 
"όλα τα γεγονότα ξεκινούν από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και συγκλίνουν πάλι στην ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/02/blog-post_424.html 
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.