24 Φεβρουαρίου 2021

Μια πολύ σημαντική νέα συνεργασία του ιστολογίου μας με τον εξαίρετο

Το ιστολόγιό μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι, από σήμερα 24-02-2021 ξεκινάει μια νέα συνεργασία με τον εξαίρετο δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Γιώργο Ν. Παπαθανασόπουλο.
 
Με την μεσολάβηση του εξαίρετου συγγραφέα και καλού φίλου μας κ. Αντώνη Αντωνά, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ, ήρθαμε σε άμεση επαφή με τον κ. Παπαθανασόπουλο και είχαμε την τιμή να κάνει αποδεκτή την πρότασή μας να γίνει αρθρογράφος μας, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα της θεματολογίας του ιστολογίου μας.
 
Στο ιστολόγιό μας ανεβάζουμε χρόνια τώρα αναδημοσιευμένα άρθρα του και γνωρίζουμε πολύ καλά την στήριξή του στις ελληνορθόδοξες αρχές μας και στα πιστεύω μας, αλλά και την μεγάλη του αγάπη για την ελληνική μας ιστορία. 
 
Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ανησυχίες για την τύχη της Πατρίδας μας, αλλά και την πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.  
 
Απο σήμερα λοιπόν θα μπορείτε να βρίσκετε στην δεξιά μόνιμη στήλη του ιστολογίου μας μια ετικέττα με την ονομασία "Αρθρα κ. Γ. Παπαθανασόπουλου" στην οποία θα μπορείτε να εντοπίζετε τα άρθρα του.
 
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του κ Παπαθανασόπουλου
 
Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 κι έχει από τη μητέρα του ρίζες από τη Μαγνησία και το Σιβρισάρι της Ιωνίας. Σπούδασε Χημεία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας της Ενώσεως Ελλήνων Χημικών και Διευθυντής μεγάλων επιχειρήσεων. 
 
Τον Μάρτιο του 2011 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Σωματείου "Γιώργος Σαραντάρης" και είναι μέλος της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς Ασίας, της Ενώσεως Σμυρναίων και της Αδελφότητας Σιβρισαρίου Σμύρνης.
 
Δημοσιογραφεί από το 1982. Από το 1985 έως το 1989 ήταν συνεργάτης του αείμνηστου εκδότου των εφημερίδων "Ελεύθερος Τύπος" και "Τύπος της Κυριακής" Άρη Βουδούρη. Από το 1989 έως το 2009 ήταν συντάκτης των ίδιων εφημερίδων και από το 2009 έώς το 2011 της εφημερίδας "Ισοτιμία". Έκτοτε αρθρογραφεί ελεύθερα και τα άρθρα του δημοσιεύονται σε εφημερίδες, ιστοσελίδες και blogs. 
 
Υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας "Ταυτότητα", συντάκτης του περιοδικού "Εποπτεία" και αρθρογράφησε στο περιοδικό "Οικονομικός Ταχυδρόμος". Στον "Τύπο της Κυριακής" ήταν ο εισηγητής και ο κύριος συντελεστής των ένθετων "Ορθοδοξία και Ελληνισμός" και "Ιδεοδρόμιο", που σκοπό είχαν να συμβάλουν στην πολιτισμική συνέχεια των Ελλήνων και στη διατήρηση της πνευματικής ιδιοπροσωπίας τους. Συνέβαλε ακόμη ανιδιοτελώς στη δημιουργία και συνεργάσθηκε στα πρώτα βήματα του πρώτου εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού "Πειραϊκή Εκκλησία". 
 
Στη διαδρομή του έχει γράψει περί τα 7.000 άρθρα, αναλύσεις, έρευνες και ρεπορτάζ, πολλά από τα οποία υπήρξαν πρωτοσέλιδα και έχει λάβει συνεντεύξεις από σημαντικές εκκλησιαστικές, πνευματικές και πολιτικές προσωπικότητες. 
 
Ως δημοσιογράφος αγωνίζεται υπέρ των κοινωνικών, πολιτικών και θρησκευτικών ελευθεριών και θεωρείται από τους πρωτοπόρους που καθιέρωσαν το αυθεντικό εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Συνέγραψε το βιβλίο "Γιώργος Σαραντάρης: Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διανοούμενος" των εκδόσεων "Έκπληξη" (2011). 

Τα εκδοθέντα βιβλία του 
 
1. "Γιώργος Σαραντάρης - Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διανοούμενος", Δημοσιογραφική έρευνα για τη ζωή και το έργο του. Εκδόσεις Έκπληξη, Αθήνα, 2011, σελ. 400. Α΄Έκδοση. Εξαντλημένο.  
 
2. "Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία - Το δράμα των Ελλήνων στην Ιωνία (1914-1922), Ιστορικό μυθιστόρημα. Εκδ. "Αρχονταρίκι, Αθήνα, 2012, σελ. 500, Α΄ και Β΄Έκδοση. Εξαντλημένο.  
 
3. "Από την ανεξιθρησκεία στη σημερινή θρησκευτική ελευθερία", Μελέτη, Εκδόσεις "Τήνος", Αθληναι, 2015, Α΄Έκδοση. Σελ. 120. Εξαντλημένο.  
 
4. "Πώς γράφτηκε ο Εμφύλιος Πόλεμος - Πώς περιέγραψαν οι δύο πλευρές τις μάχες του Εμφυλίου Λεωνιδίου - Αγίου Βασιλείου (21-22 Ιανουαρίου 1949). Case study για την ιστορία του Εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα". Έκδοση Αρχείου Τσακωνιάς, Λεωνίδιο Κυνουρίας 2016, σελ. 200.  
 
5. "Η Σύνοδος στην Κρήτη - Εκκλησία, Προκαθήμενοι, Γεωπολιτική", Δημοσιογραφική έρευνα και μελέτη, Εκδ. "Τήνος, Αθήναι 2017, Α΄Έκδοση. Σελ. 170. Εξαντλημένο.  
 
6. "Εμφύλιες μάχες ιδεών - Ο ιδεολογικός εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα, 1946-1960", Εκδ. "Επίκεντρο", Θεσσαλονίκη 2018, Α΄Έκδοση, σελ. 310.  
 
7. "Η Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα". Εναλλακτικές εκδόσεις, Αθήνα 2019, Α΄Έκδ., σελ. 150.  
 
8. "Ο διαφωτισμός και ο ελληνισμός" Εκδ. "Τήνος", Αθήναι, 2019, Α΄Έκδ. σελ. 80. ΕξαντλημένοShare

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Είναι μεγάλη μου χαρά, που δύο φίλτατοι μου άνθρωποι, ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος ο πατριώτης ΕΛΛΗΝΑΣ διαπρεπής συγγραφέας και ο επίσης αγαπητός μου Θάνος διαχειριστής και αρθρογράφος της τιμημένης ιστοσελίδας koukfamily, θα συνεργασθούν με απώτερo εθνικό στόχο και σκοπό την υπεράσπιση των δικαίων της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Και σημείωσε φίλε μου Γιώργο, σχετικά με μια άποψη σου, που μου απέστειλες και σε εκτίμησα ακόμη περισσότερο, περί ταπεινοφροσύνης, που σε τιμά ..., αλλά σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί μεν αλλά δε, για εμάς "Ου περί χρήμάτων, (αφού είμαστε ανάργυροι συγγραφείς) και δόξας ο αγών μας, αλλά περί αγνών ιδανικών μόνο... και σίγουρα ....
Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται.
κατά Λουκάν (ιδ’ 11)

Και επειδή γηράσκω αεί διδασκόμενος από τα σοφά γνωμικά των ένδοξων προγόνων μας ...

Η ισχύς εν τη ενώσει.
Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός

Ομονοούντων αδελφών συμβίωσιν παντός τείχους ισχυροτέραν είναι.
Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος

Με ιδιαίτερη εκτίμηση για αμφότερους, εύχομαι καλή εποικοδομητική συνεργασία, για το καλό του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ...

Αντώνης Αντωνάς - Δι..ΑΣΗΜΟΣ Συγγραφέας από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Υ.Γ. Και είμαι βέβαιος ότι ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσετε και την μαρτυρική αδελφή Ελληνική Κύπρο, ...διότι αν την ξεχάσετε ... και ο δικός μου αιχμηρός κονδυλοφόρος είναι καμωμένος, από χρυσόφτερο Σταυραετού του Μαχαιρά .... !!!!

ΣΙΗΛΙΑΕΣ ΣΙΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΤΕ ΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ .

ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.