27 Φεβρουαρίου 2021

(Δεν) Υπάρχει Ελπίς;

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Όταν η Παιδεία /Καλλιέργεια, η Υγεία, η Δημοκρατία – μεταξύ άλλων βασικών παραμέτρων /θεμελίων συγκρτησης μιας, αξιόλογης, αξιοσέβαστης κοινωνίας /πολιτείας /κράτους, – προσφέρονται ως κατάλληλο πεδίο σύγκρουσης και αλληλοεξόντωσης ανάμεσα στα κόμματα, τότε εξαντλείται η υπομονή και η αντοχή. Μεταναστεύει, σε άλλες πολιτείες, η απαντοχή! 
 
Κομματικοί σχηματισμοί, δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί πτυχιούχοι, και με μεταπτυχιακούς τίτλους- άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κ. ο. κ, δεν ανησυχούν, αδιαφορούν, δεν εξανίστανται, δεν επαναστατούν, τι άραγε πιθανότητες βελτίωσης υπάρχουν;  
 
Αν δεν συνειδητοποιηθεί το βαρύτατο εθνικό έγκλημα το οποίο συντελείται – και αβαντάρεται από πρόθυμους και με το αζημείωτο (=εννοώ την βουλευτική αποζημίωση) Εθνογονείς –και όχι μόνον – τότε … τετέλεσται! 
 
Βέβαια υπάρχει (θλιβερή, αποκρουστική) εξήγηση: Όλοι οι χάριν ευφωνίας αποκαλούμενοι: «Δημοκράτες» «Πατριώτες», «Έλληνες» (ορθ. Ελληνόφωνοι) είτε δεν μπορούν, ή δεν θέλουν /εθελοτυφλούντες να δουν, το βάραθρο προς το οποίο πορευόμαστε πνευματικά, ηθικά, πολιτισμικά. Κρίμα! Το να θεωρούμε πως οι αλληλοκατηγορίες, οι ύβρεις, οι πλειοδοσίες δημοκρατικότητας και οι παντοειδείς εμετικές κομματικές αντιπαλότητες είναι το ζητούμενο, αυτό σημαίνει πως είμαστε, ως λαός, ανεπίδεκτοι μαθήσεως, παραδειγματισμού, ανέλιξης, εξευγενισμού. Ανάξιοι /Ανεπιτήδειοι. Κάποιοι συμπολίτες μας: 
 
Α. Χρησιμοποιούν τους χώρους των ΑΕΙ για τις σωματικές τους ανάγκες, (=Δημόσια Ανακουφιστήρια), τόπους βιασμών, εμπορίας ναρκωτικών, κατασκευής μολότοφ, και λοιπών εκπαιδευτικών κατασκευών, εντοιχισμού Καθηγητών και Πρυτάνεων και τρομοκράτησης της υγιούς πανεπιστημιακής κοινότητας;  
 
Β. Εμμένουν στην εισαγωγή φοιτητών με βαθμό 1,2,3 ώστε όλοι, χωρίς εξαίρεση ή ικανότητα, να πάρουν ένα «χαρτί». Ως γνωστόν, χαρτιά υπάρχουν πολλών ειδών και χρήσεων.  
 
Κάποια, υποτίθεται πως πρέπει να χρησιμοποιούνται, όχι μόνον για σωματικές ανάγκες, αλλά και για να εξυπηρετούν τους κατόχους στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. 
 
Γ. Θεωρούν πως τα Ιδιωτικά ΑΕΙ ζημιώνουν τα Δημόσια; Πως τάχα εμποδίζουν την πολιτεία να αναβαθμίσει, αν το επιθυμεί τα Δημόσια; (Σ.Σ Μήπως επειδή θα πρέπει πρώτα να … ερωτήσει τα Ιδιωτικά; Quiz για κρετίνους).  
 
Δ. Αντιδρούν λυσσαλέα, στην Αστυνόμευση των χώρων των ΑΕΙ. Γιατί; Μήπως και σταματήσουν τα έκτροπα; (Άλλωστε η αστυνόμευση είναι πλέον αναγκαία παντού. Όχι μόνον εκεί που υπάρχει απόλυτη ένδειξη, όπως στα ΑΕΙ ). 
 
Αλήθεια, τι ακριβώς επιζητούν κάποιοι; Την ολοσχερή διάλυση /μπαχαλοποίηση της κοινωνίας μας; Την διάλυση της Παιδείας; Και αν ναι, να κερδίσουν τι; Να διαφεντεύουν αυτοί οι ίδιοι ένα εγκατεστημένο μόνιμα πλέον αλαλούμ; Αν βουλιάξει το σκάφος ουδείς θα διασωθεί. Ακόμη και αν είναι στο τιμόνι.  
 
Ε. Γιατί η «Αριστεία» ερεθίζει – ως κόκκινο πανί; - (Περιέργως κατ’ εξοχήν στους «κόκκινους» ….). 
 
Γιατί τόση «λατρεία» στην ήσσονα προσπάθεια, την μη διάκριση; 
 
ΥΓ Έχω, χρόνια τώρα προσφέρει επανειλημμένως την οριστική λύση του προβλήματος.
Το άκουσαν οι εναλλασσόμενες στην εξουσία Κυβερνήσεις, αλλά δεν τόλμησαν να προχωρήσουν σε: Δημοψήφισμα!!!!!........ με το ερώτημα: «θέλετε να αλλάξει η κατάσταση στα Πανεπιστήμια; ΝΑΙ ή ΌΧΙ;» 
Αν η πλειονοψηφία –όπως πιστεύω – απαντούσε ΝΑΙ, τότε θα τελειώναμε οριστικά και αμετάκλητα με αυτό το αίσχος που υποβαθμίζει τις σπουδές, μας προσβάλλει και μας διασύρει διεθνώς!....
Ιδού η Ρόδος! (Σ.Σ Την δημοκρατική αρχή της «Δημοκρατίας» μας = Αρχή της πλειονοψηφίας δεν βλέπω. Εσείς;).Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.