2 Φεβρουαρίου 2021

Ιδρύθηκε η «Επιτροπή Ελληνισμού»

Στις 25 Ιανουαρίου 2021, ακριβώς δύο χρόνια μετά την επικύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων, ιδρύθηκε η «Επιτροπή Ελληνισμού» (στα αγγλικά «Committee of Hellenism»).
 
Επιπλέον, φέτος γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
 
Η συγκυρία αυτή είναι κατάλληλη για μία τέτοιου είδους προσπάθεια εθνικής ανάτασης, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη μας τον εθνικό κατήφορο που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες. 
 
Η «Επιτροπή Ελληνισμού» έχει τη νομική μορφή Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι σκοποί του και τα μέσα επίτευξης αναφέρονται πιο κάτω: 
 
Η ανάπτυξη πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων, η ενίσχυση του εθνικού μας φρονήματος και η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Η ανάδειξη, προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. 
 
Η ανάδειξη της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού, η ανόρθωση της ελληνικής παιδείας, η διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της ελληνικής παράδοσης (λαϊκή παράδοση, Ορθοδοξία κ.λπ.). 
 
Η ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας, της ελληνικής καταγωγής των Μακεδόνων και της αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου ως μίας αρχαίας ελληνικής διαλέκτου. 
 
Η ανάδειξη των ελληνικών πληθυσμών που παρέμειναν στις πατρογονικές τους εστίες στα γειτονικά κράτη της Ελλάδας, στις παρευξείνιες χώρες και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και η επικοινωνία μαζί τους. 
 
Η ενασχόληση με το Βορειοηπειρωτικό και το Κυπριακό ζήτημα. 
 
Η ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων, κατά την οποία εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. 
 
Η επικοινωνία μεταξύ Ελλήνων και Φιλελλήνων, όπως επίσης και μεταξύ των μελών του Σωματείου με μέλη άλλων πνευματικών και πολιτιστικών συλλόγων. 
 
Η εξεύρεση νόμιμων τρόπων, ώστε να ανασχεθούν: Η παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα μας, η συνεχιζόμενη συρρίκνωση της πατρίδας μας και η τουρκική επιθετικότητα. 
 
Η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας. 
 
Η δημιουργία μνημείων και μουσείων σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και τους εθνικούς αγώνες. Επίσης, η δημιουργία πολιτιστικών κέντρων και ξενώνων για την εξυπηρέτηση πολιτιστικών γεγονότων. 
 
Η συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς φορείς (κρατικές υπηρεσίες, τοπική αυτοδιοίκηση, ιδρύματα, οργανισμούς), ιδιώτες και σωματεία (1, 2, 3βάθμια), για την προώθηση και διάδοση κοινών στόχων και τη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν κοινά θέματα και στόχους. 
 
Η δημιουργία ιστοσελίδας αλλά και μέσων μαζικής ενημέρωσης (έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.λπ.) προκειμένου να προβάλλεται το έργο του Σωματείου. 
 
Η φιλανθρωπική δράση, η οικονομική ενίσχυση των ομογενών, η διανομή βιβλίων σε ομογενείς. Η παροχή υποτροφιών σε Έλληνες και ξένους φοιτητές που θα ασχοληθούν με τη μελέτη της αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου, με την ιστορία της Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας, αλλά και γενικότερα με οποιοδήποτε θέμα αποτελεί σκοπό του Σωματείου. 
 
Η επιστημονική έρευνα, μελέτη και παρουσίαση θεμάτων που αποτελούν σκοπούς του Σωματείου. 
 
Η οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδόσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, ταξιδιών, εκδρομών, διαλέξεων, μαθημάτων, αθλητικών αγώνων και κάθε μορφής εκδηλώσεων σχετικά με τα πιο πάνω θέματα
 
Η δημιουργία υποεπιτροπών / ομάδων εργασίας / υποομάδων εργασίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με τα πιο πάνω θέματα. 
 
Η υλοποίηση των σκοπών του Σωματείου επιδιώκεται γενικότερα, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, κατά την κρίση του Δ.Σ. 
 
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και της Ελεγκτικής Επιτροπής από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, προέκυψαν τα πιο κάτω: 
 
Διοικητικό Συμβούλιο: 
 
Ιωάννης Αμπατζόγλου, Πρόεδρος 
Αχιλλεύς Ζαπράνης, Αντιπρόεδρος 
Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Γενικός Γραμματέας 
Γεώργιος Μανωλόπουλος, Ταμίας 
Ανδρέας Σταλίδης, Μέλος 
 
Αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ.: 
 
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 
Άννα Νότη 
Ιωάννης Ρεμεδιάκης 
Ιωάννης Κουριαννίδης 
Νικόλαος Ταμουρίδης 
 
Ελεγκτική Επιτροπή: 
Ιωάννης Σακκάς 
Παναγιώτης Φαραντάτος 
Στέφανος Παπακώστας 
 
Αναπληρωματικό μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής 
 
Δημήτριος Γεωργακόπουλος 
 
Ακολουθεί η λίστα με τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Ελληνισμού: 
 
Ιωάννης Αμπατζόγλου, Ακτινοφυσικός Ιατρικής MSc, PhD, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Αλεξανδρούπολη, Ελλάς.
Άννα Νότη, Board Certified Behavior Analyst, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.
Γεώργιος Μανωλόπουλος, Βιολόγος MSc, Clinical Lab Manager, Pathology Reference Lab, Σαν Αντόνιο, Τέξας, ΗΠΑ.
Στέφανος Σωτηρίου, Ιστορικός – Συγγραφέας, Αθήνα, Ελλάς.
Σάββας Μόρρις, Ακτινοφυσικός Ιατρικής MSc, Chief Medical Physicist, Christus St. Vincent Regional Medical Center, Adjunct Professor of the School of Medicine at the University of New Mexico, Σάντα Φε, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ.
Στέφανος Παπακώστας, MBA, τ. καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αθήνα, Ελλάς.
Αχιλλεύς Ζαπράνης, Καθηγητής ΠΑΜΑΚ, τ. Πρύτανης ΠΑΜΑΚ, Θεσσαλονίκη, Ελλάς.
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ, πρώτη ελληνίδα Πρύτανης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη», Θεσσαλονίκη, Ελλάς.
Ιωάννης Ρεμεδιάκης, CEO American Crypto Company, Πρόεδρος του Hellenic Cultural Center of the Southwest, Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ.
Δημήτριος Γεωργακόπουλος, Δάσκαλος, Διευθυντής των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», Εκδότης της εφημερίδας «Hellenic Voice», Σικάγο, ΗΠΑ. 
Ιωάννης Κουριαννίδης, Διευθυντής περιοδικού Ενδοχώρα, Επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς. 
Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, Επιχειρηματίας, Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ. 
Μαρία Μπολάνου, Δικηγόρος, Αθήνα, Ελλάς. 
Νικόλαος Ταμουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ, Χαλκίδα, Εύβοια, Ελλάς. 
Παναγιώτης Φαραντάτος, Αντιστράτηγος ε.α., Αθήνα, Ελλάς. 
Σεμπαϊδήν Καραχότζα, Δημοσιογράφος, Προσήλιο, Μύκη, Ξάνθη, Ελλάς. 
Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος, Κιλκίς, Ελλάς. 
Κωνσταντίνος Αμασόγλου, Δικηγόρος, Θεσσαλονίκη, Ελλάς. 
Ελικωνίς Περοπούλου, πρώτη γυναίκα Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ. 
Παναγιώτης Περόπουλος, τ. Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου Χιούστον, Χιούστον, Τέξας, ΗΠΑ. 
Ανδρέας Σταλίδης, Μαθηματικός – Αναλυτής, MSc, ΜΑ, MPhil, δημιουργός της ιστοσελίδας Αντίβαρο, Μπαθ, Μεγάλη Βρετανία. 
Βασίλειος Χρήστου, Εκδότης, Θεσσαλονίκη, Ελλάς. 
Κωνσταντίνος Σπίνος, Αξιωματικός ε.α. της ΕΛΑΣ, Μέγαρα Αττικής, Ελλάς. 
Αθανάσιος Παπαδημητρίου, τ. Εκδότης εφημερίδας, ιδρυτής του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, Δράμα, Ελλάς. 
Γεώργιος Μούρτος, Επίτιμος Καθηγητής Στρατηγικής Πανεπιστημίου Plymouth, Αθήνα, Ελλάς. 
Ιωάννης Σακκάς, τ. Εισαγγελέας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ιδρυτής του Κινήματος Δικαιοσύνης, Αθήνα, Ελλάς. 
Γεώργιος Έξαρχος, Αστροφυσικός PhD, Αθήνα, Ελλάς. 
 
Υ.Γ.: Η Επιτροπή Ελληνισμού είναι το πρώτο Σωματείο του 2021 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έλαβε διαταγή εγγραφής Σωματείου με αριθμό 1/2021 και εγγράφηκε στο βιβλίο των Σωματείων του πρωτοδικείου στις 25 Ιανουαρίου 2021. 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ελληνισμού
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.