21 Μαρτίου 2023

Συσκευές Unplugged…

Χαίρεται
 
 
Τα θανάσιμα αμαρτήματα είναι τα εξής:
Η υπερηφάνεια, η φιλαργυρία, η πορνεία, η γαστριμαργία, ο φθόνος, ο θυμός ή οργή, η ακηδία ή αμέλεια.
Τι σημαίνει όμως θανάσιμο, ποια ζωή και ποιον θάνατο εννοούμε;  
Η ζωή και ο θάνατος είναι δύο έννοιες που συνδέονται αρχικά με το ορατό, με το σώμα, την σάρκα, για όλους μας. 
Όσο υπάρχει και ζεί το σώμα, η σαρκα, πιστεύω ότι ζώ, ενώ όταν το σώμα, η ΄σαρκα, πάψει να κινείται, να λειτουργεί, τότε επήλθε νομίζω ο θάνατος.  
Θάνατο που μπερδεύω με την ανυπαρξία, έλα ντε όμως που ανυπαρξία δεν υπάρχει, αν υπήρχε τότε ο Θεός θα ήταν πράγματι κακός και εκδικητής, θα μας πετούσε πίσω στην ανακύκλωση..  
 
Όταν έχεις ΠΙΣΤΗ ..  
 
Δια της ΠΙΣΤΕΩΣ όμως αυτές οι δύο έννοιες, της ζωής και του Θανάτου, επεκτείνονται και αποκτούν μία αόρατη, πνευματική διάσταση, όταν και αφού δέχομαι αρχικά την ύπαρξη της ΨΥΧΗΣ.  
Ζωή είναι η σύνδεση της υπαρκτής ψυχής με τον Θεό, ενώ Θάνατος είναι ο χωρισμός της υπαρκτής ψυχής από τον Θεό.  
Συνεχίζω να υπάρχω, μεταφέρομαι όμως σε άλλον χώρο πλέον, εκεί που προγεύτηκα και επέλεξα όσο ζούσα στο σώμα, τον άδη ή τον παράδεισο.  
Άλλωστε δεν θα είχε νόημα να ζώ στο σώμα, άλλοι να καλοπερνάνε με αυτό και άλλοι να υποφέρουν, αν δεν υπήρχε λόγος .  
 
Η ταλαιπωρία, η απόλαυση είναι καταστάσεις, είναι αποτελέσματα, είναι προειδοποιήσεις, τι με περιμένει μετά, μπορεί όμως και να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών. τέκνον, μνήσθητι ὅτι ἀπέλαβες σὺ τὰ ἀγαθά σου ἐν τῇ ζωῇ σου, καὶ Λάζαρος ὁμοίως τὰ κακά· νῦν δὲ ὧδε παρακαλεῖται, σὺ δὲ ὀδυνᾶσαι·  
 
Ρωμ. 1,20 τὰ γὰρ ἀόρατα αὐτοῦ ἀπὸ κτίσεως κόσμου τοῖς ποιήμασι νοούμενα καθορᾶται.  
 
Η σάρκα νοιώθει, πονάει, απολαμβάνει, οι αισθήσεις και απολαύσεις της σάρκας υπάρχουν, αλλά είναι εξωτερικές, φτηνιάρικες και σύντομες.
Ο λόγος που υπάρχουν είναι για να δίνουν μια μικρή δόση χαράς στον άνθρωπο, να απολαμβάνει και τον υλικό κόσμο ως ένα κομμάτι από τον κόσμο που έφτιαξε ο Θεός για εμάς.  
Η νηστεία, η εγκράτεια, την κατάλληλη στιγμή, βάζει ένα μέτρο σε αυτές τις φτηνές απολαύσεις, πρίν γίνουν αυτοσκοπός και τυφλώσουν πνευματικά τον άνθρωπο.  
 
Ματθ. 26,41 γρηγορεῖτε καὶ προσεύχεσθε, ἵνα μὴ εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν· τὸ μὲν πνεῦμα πρόθυμον, ἡ δὲ σὰρξ ἀσθενής. 
 
Γιατί όμως με τα χρόνια η ανθρωπότητα σταδιακά απομακρύνεται από τον Θεό και γινόμαστε σάρκες;  
Γιατί η σάρκα γίνεται αυτοσκοπός και στο τέλος πεθαίνει η ψυχή, χωρίζεται από τον Θεό και αδυνατεί να συνδεθεί, να επιστρέψει, βυθισμένη μέσα σε θανάσιμα αμαρτήματα;  
Ψυχή που είναι μέσα σε θανάσιμα αμαρτήματα, είναι δεμένη, τυφλωμένη, σκοτισμένη από πνεύματα.  
Πνεύματα που είναι νεκρά, νεκρώνουν ότι πλησιάσουν, όποιον τα αποδεχτεί, όποιον κοινωνήσει μαζί τους, όποιον δαγκώσουν.  
Νεκρά πνεύματα που απλά υπάρχουν και λέγονται δαίμονες, κυνηγούν και συλλέγουν ψυχές ως μόνη άρρωστη επιδίωξη, νεκρώνοντας ότι πλανήσουν, ότι αγγίξουν.  
Ψυχές που ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ τους παραδίδονται, δεν Θέλουν τον Θεό, δεν θέλουν τον Χριστό, αλλά πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις και έτσι χάνονται ..  
 
Γιατί δεν γρηγορούμε, δεν προσευχόμαστε, δεν δαμάζουμε την σάρκα, δεν της βάζουμε μέτρο ως πρώτο μέλημα.  
Αλλά την τρέφουμε, την καλλωπίζουμε ανεξέλεγκτα και στο τέλος μας τρώει αυτή.  
 
Άνθρωπος unplugged…  
 
ΘΑΝΑΤΟΣ είναι ο χωρισμός της ψυχής από τον Θεό, η σαρκοποίηση, είναι η απομάκρυνση της συσκευής από την πρίζα.
 
Μπορεί η συσκευή να υπάρχει, έστω και βγαλμένη από την πρίζα, χωρίς ΠΡΟΣΕΥΧΗ, χωρίς ενέργεια, χωρίς ΦΩΣ.
Οι συσκευές, όλοι εμείς, που φτιάχνει ο Θεός καμία, κανένας μας δεν θα γυρίσει στην ανυπαρξία, δεν υπάρχει ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για εμάς, ακόμα και το σώμα μας θα ξαναπάρουμε πίσω την κατάλληλη ώρα.  
 
Το δώρο της λογικής και της αιώνιας ζωής .  
Ο Θεός τότε θα ήταν κακός, εκδικητής, άσπλαχνος, αν μας έστελνε πίσω στην ανυπαρξία, στην ανακύκλωση, από εκεί που μας έφερε στην ύπαρξη.  
Δεν στέλνει το πλάσμα του πίσω στην ανυπαρξία, το αφήνει να υπάρχει έστω και αν δεν μετανοήσει ποτέ εις τους αιώνες των αιώνων.  
Ως πλάσμα, ως συσκευή, είτε το θέλω ,είτε όχι είμαι ΛΟΓΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ που έχω λάβει το δώρο της ύπαρξης και της λογικής από τον ΘΕΟ.  
Ως σκεύος, ως ψυχή αποφασίζω μόνος μου αν θέλω να υπάρχω συνδεδεμένος με τον Θεό, την πρόνοια του, με την ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ.  
 
Εγώ μόνο αποφασίζω αναλόγως, αν θα υπάρχω αιωνίως συνδεδεμένος με την ζωή, με το ΦΩΣ ή unplugged.  
Καταδικάσαμε τον Θεό σε Θάνατο και αυτός μας καταδίκασε σε αιώνια ζωή.  
 
Αν εγώ καταδικάζω τον Θεό σε Θάνατο στην συνείδηση μου, ότι δεν υπάρχει, δεν αντέχω ότι είμαι κτίσμα που έχει κτίστη και χρειάζεται πηγή και ενέργεια από τον πλάστη του.  
Τότε η δεδομένη αιώνια ζωή, η ύπαρξη που με περιμένει, είναι η δική μου εθελούσια αυτοκαταδίκη unplugged.  
 
Απρόσεκτός, με προτεραιότητα την σάρκα, χωρίς προσευχή, μπαίνω σε πειρασμό, απομακρύνομαι σταδιακά και τελικά από την πηγή της ζωής.  
Με προσοχή και προσευχή όμως δεν αποσυνδέομαι, ζω πραγματικά .  
 
Α Θεσ. Αδιαλείπτως προσεύχεσθε ,ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε· τοῦτο γὰρ θέλημα Θεοῦ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ εἰς ὑμᾶς.  
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας  
 
Γ.Μ 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.