23 Μαρτίου 2023

Παραδοσιακό κρέας ΤΕΛΟΣ! Σε πόσα χρόνια θα συμβεί αυτό σύμφωνα με το CNN

Ετοιμάζονται για την νέα τροφή των ανθρώπων και λένε σε πόσα χρόνια θα αντικαταστήσουν ΠΛΗΡΩΣ το παραδοσιακό κρέας, κλείνοντας προφανώς όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες.
 
Γράφει το CNN:
 
Τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να τρώμε κρέας χωρίς να εκτρέφουμε και να σκοτώνουμε δισεκατομμύρια ζώα ετησίως, συμβάλλοντας στην κλιματική κρίση και διακινδυνεύοντας υψηλά επίπεδα χοληστερόλης (σ.σ. Τους ενδιαφέρει η υγεία μας και το περιβάλλον! Για αυτό θέλουν να φέρουν τα κρέατα! Όχι για να ελέγχουν τις τροφές! Αυτό είναι θεωρία συνωμοσίας! Συνεχίστε όμως το διάβασμα).
 
«Το καλλιεργημένο κρέας είναι πραγματικό κρέας που καλλιεργείται απευθείας από ζωικά κύτταρα», δήλωσε μέσω email η Uma Valeti, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Upside Foods. «Αυτά τα προϊόντα δεν είναι vegan, χορτοφαγικά ή φυτικής προέλευσης – είναι πραγματικό κρέας, φτιαγμένο χωρίς το ζώο».  
 
«Η διαδικασία παρασκευής καλλιεργημένου κρέατος είναι παρόμοια με την παρασκευή μπύρας, αλλά αντί να καλλιεργούμε μαγιά ή μικρόβια, αναπτύσσουμε ζωικά κύτταρα», πρόσθεσε η Valeti. (…)  
 
Οι επιστήμονες ξεκινούν παίρνοντας ένα μικρό δείγμα κυττάρων από ένα κτηνοτροφικό ζώο όπως μια αγελάδα ή ένα κοτόπουλο και στην συνέχεια εντοπίζουν κύτταρα που μπορούν να πολλαπλασιαστούν.  
 
«Από εκεί, βάζουμε αυτά τα κύτταρα σε ένα καθαρό και ελεγχόμενο περιβάλλον και τα τροφοδοτούμε με βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπαραχθούν φυσικά», είπε ο Valeti. «Στην ουσία, μπορούμε να αναδημιουργήσουμε τις συνθήκες που υπάρχουν φυσικά μέσα στο σώμα ενός ζώου».  
 
«Είναι κρέας χωρίς σφαγή», είπε η Χριστιάνα Μασκ, ιδρύτρια του Flourish*ink, τον Ιούνιο του 2022 στο συνέδριο Life Itself , μια εκδήλωση… υγείας και ευεξίας που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το CNN. Το Flourish*ink είναι μια πλατφόρμα για την επιμέλεια και την κατάλυση συζητήσεων για το μέλλον των τροφίμων.  
 
Προχωρώντας από την εργαστηριακή παραγωγή στην παραγωγή προϊόντων σε εμπορικές εγκαταστάσεις, ορισμένες εταιρείες απομακρύνονται από τον όρο «κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο», δήλωσε εκπρόσωπος της Mosa Meat, μιας εταιρείας τεχνολογίας τροφίμων με έδρα την Ολλανδία. Αντίθετα, αυτές οι εταιρείες το αναφέρουν ως καλλιεργημένο κρέας, κρέας με βάση τα κύτταρα ή κρέατα που καλλιεργούνται σε κύτταρα ή κρέας μη σφαγής.  
 
Αυτή την στιγμή, η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι μόνες χώρες που έχουν εγκεκριμένο κρέας με βάση τα κύτταρα για κατανάλωση από τους καταναλωτές. Ο κλάδος είναι περίπου 10 ετών, επομένως το καλλιεργημένο κρέας απέχει ακόμη λίγα χρόνια από το να είναι εμπορικά διαθέσιμο στους καταναλωτές των ΗΠΑ σε παντοπωλεία ή εστιατόρια — και ίσως έως και 20 χρόνια από την αντικατάσταση ενός σημαντικού μέρους ή ολόκληρου του παραδοσιακού κρέατος βιομηχανία, είπε ο Kaplan. 
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.