6 Μαρτίου 2023

«Χρυσός» ο Μ.Τεντόγλου μέσα στην Πόλη αλλά δηλώνει για τα Τέμπη: «Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο», και το αίσχος της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ...

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε και πάλι την… κορυφή, καθώς πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.
 
Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου του Μίλτου Τεντόγλου για τη νίκη του άλμα σε μήκος.
 
Οι Έλληνες θεατές στη σάλα που γίνονται οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ο ίδιος ο Έλληνας πρωταθλητής έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένος. 
 
Αναμενόμενο ήταν ότι στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αναφερόταν στο βαρύ πένθος που έχει σκεπάσει την Ελλάδα εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 
 
«Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι και να μιλήσω. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων», είπε αρχικά, πριν αναφερθεί στον αγώνα του. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήταν εδώ και έκαναν φανταστική κερκίδα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο ήθελα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα ένα μεγάλο άλμα άκυρο. 
 
Πάντως είμαι ευχαριστημένος. Συνήθως πηδάω περισσότερο μετά το πρώτο άλμα, αλλά δεν μου βγήκε σήμερα. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για μένα, αν γινόταν βράδυ το αγώνισμα είμαι σίγουρος πως θα έκανα 8,50μ. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα. 
 
Δεν είμαι ανίκητος, χάνω κι εγώ κάποιες φορές. Σήμερα θα μπορούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλύτερος εαυτός μου. Μπορεί κάποιο αουτσάιντερ κάποια φορά να κάνει την έκπληξη. Για το μέλλον θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό στην Βουδαπέστη στο παγκόσμιο είναι οι στόχοι μου». 
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε έτσι το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου (είχαν προηγηθεί αυτά, το 2019 και το 2021 σε Γλασκόβη και Τορούν αντίστοιχα) και συνέχισε το… σερί του και στο σύνολο των διοργανώσεων, έχοντας ανέβει στο βάθρο των τελευταίων πέντε μεγάλων διοργανώσεων που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια, με τέσσερα χρυσά (Ευρωπαϊκό κλειστού, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ένα ασημένιο (Παγκόσμιο πρωτάθλημα). 
 
Η Ελλάδα κατέκτησε έτσι το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και 8ο συνολικά, με τον Τεντόγλου να φτάνει στην κορυφή, με κορυφαίο άλμα στην πρώτη του προσπάθεια. 
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χανς Μπαουμγκάρντνερ με τρία χρυσά σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Η βασική διαφορά ωστόσο είναι ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα το έχει κάνει σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις, ενώ ο Γερμανός το είχε καταφέρει μέσα σε επτά. 
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε με… φόρα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, κάνοντας 8,30μ. στο πρώτο του άλμα στον τελικό του μήκους. 
 
Θλιβερή μετάδοση
Όπως και να έχει ο #τεντόγλου δε χάνει και εθνικός μας ύμνος θα ακουστεί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου #ΕΛΛΑΔΑ pic.twitter.com/n5WjuRbaCx
 
Με το άλμα αυτό, ο Μίλτος Τερντόγλου έβαλε γερές βάσεις για ένα μετάλλιο. Με τη συμπλήρωση των δυο πρώτων προσπαθειών στον τελικό του μήκους, ο Έλληνας πρωταθλητής βρισκόταν στην πρώτη θέση, κάνοντας 8,16μ. στη δεύτερη προσπάθεια και άκυρο στην τρίτη του. 
 
Έχοντας “κρατήσει” πίσω του τον ανταγωνισμό, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,05 μ., στην τέταρτή του προσπάθεια, με πάτημα αρκετά πίσω στην βαλβίδα. 
 
Απολαύστε τον πρωταθλητή Ευρώπης κλειστού στίβου Μίλτο #Τεντόγλου Όαση μέσα στη μαυρίλα που ζούμε…Μίλτο για ακόμη μία φορά σε ευχαριστούμε #τεντόγλου #ΕΛΛΑΔΑ pic.twitter.com/n2EqYS9ZmU 
 
Στα 8,07 μ. ήταν το πέμπτο του άλμα, με τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Μοντλέρ να τον ακολουθεί με καλύτερη προσπάθεια στα 8,19 μ. και να μην μπορεί να τον ξεπεράσει ούτε στο τελευταίο του άλμα. 
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τον αγώνα του, κάνοντας 8,29 μ. και αγκαλιάζοντας την ελληνική σημαία, αμέσως μετά!
 
woof woof woof woof
το πηραμε!!!!!
3ο συνεχομενο χρυσο σε ευρωπαικο κλειστου!! 
ευχαριστουμε Μιλτο!!!!!#tentoglou #τεντογλου pic.twitter.com/s0f71855We

 
Πρωτοφανείς καταστασεις: Πως και γιατί η ΕΡΤ σαμποτάρισε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Κωνσταντινούπολη  
 
Στο μαύρο των ημερών οι Έλληνες αθλητές του στίβου έδωσαν τη δική τους μάχη στην Κωνσταντινούπολη για τη διάκριση. Στην ελληνική αποστολή η διάθεση να κάνει ο καθένας το καλύτερο δυνατό για να αμβλυνθεί ο πόνος της τραγωδίας ήταν διάχυτη.
 
Κι ενώ οι αθλητές και αθλήτριες έκαναν το καλύτερο, ήρθε η ΕΡΤ να σαμποτάρει την προσπάθειά τους αγνοώντας τους.
Δεν είδαμε το άλμα του Τεντόγλου που του έδωσε το χρυσό, τις προσπάθειες της Στεφανίδη και των περισσοτέρων άλλων.
 
Οι δημοσιογράφοι που περιέγραφαν τα έβαζαν με τον Τούρκο σκηνοθέτη που δεν τους έδειχνε. Κι έσταζαν χολή εναντίον του. Αν διαμαρτυρόταν η τουρκική πρεσβεια, θα ήταν η μόνη φορά που θα είχε δίκιο!
Μόνο που, όπως αποδείχτηκε, θύμιζαν κυβερνητικό εκπρόσωπο. Έλεγαν ψέματα. Και το ήξεραν!
 
Στις μεγάλες διοργανώσεις και ειδικά στον στίβο όπου την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη πολλά αγωνίσματα, υπάρχει η εικόνα που μοιράζεται σε όλα τα δίκτυα, αλλά και τα λεγόμενα «φιντ» που «παρακολουθούν» κάθε άθλημα ξεχωριστά.
 
Μπορεί δηλαδή η ΕΡΤ να παίρνει εικόνα από μήκος, το τριπλούν, το επί κοντώ, τις ρίψεις και να δείχνει όποιον αθλητή θέλει εμβόλιμα στο σήμα που παίρνει από τους διοργανωτές. Βέβαια υπάρχει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αλλά αυτές οι διοργανώσεις κοστίζουν, όχι τόσο ακριβά όσο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 ή της Α1 του μπάσκετ που με κυβερνητική εντολή πήγαν στην κρατική τηλεόραση, αλλά κοστίζουν.
 
Στην ΕΡΤ λοιπόν, προφανώς για λόγους οικονομίας – δεν μπορεί να φανταστεί κανείς για λόγους βλακείας – δεν εξασφάλισαν τα επιπλέον κυκλώματα. Και την πάτησαν!
 
Όταν ξεσηκώθηκαν και οι… πέτρες έγινε το… θαύμα. Την τελευταία μέρα των αγώνων τις προσπάθειες του Εμμανουήλ Καραλή τις κάλυψαν πλήρως «χωρίζοντας» την εικόνα στα δύο, Αριστερά το διεθνές σήμα και δεξιά η δική μας με τον Καραλή!
 
Το ψέμα αποκαλύφθηκε, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να παραιτηθεί. Η έστω να δώσει κάποια εξήγηση. Σαν βρεγμένες γάτες οι υπεύθυνοι κρύφτηκαν πίσω από το μπάχαλο.
Λογικό. Αφού βρίσκονται εκεί με εντολές από το πρωθυπουργικό γραφείο...
Γιατί όμως γίνονται οικονομίες; Για το γενικό καλό; Φυσικά και όχι….
 
Δεν είναι τυχαίο που μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ΕΥΠ ανέλαβε και την ευθύνη της ΕΡΤ. Πολλοί, τότε, αναρωτήθηκαν το γιατί. Έτσι κι αλλιώς η ΕΡΤ ήταν διαδρονικά σε «ανοιχτή γραμμή» με τον εκάστοτε υπουργό Τύπου. Ήταν και πριν το κράτος γίνει… επιτελικό!
Αυτό, προφανώς, δεν αρκούσε. Έπρεπε να σταλεί το μήνυμα ότι αυτό είναι το «δικό μας μαγαζί». Μια ακόμα χάντρα στο κομπολόι της εξουσίας.
 
Μόνο που η εξουσία, για να παραμείνει εξουσία, πρέπει να μοιράσει χρήμα. Οι καταγγελίες για τις συμβάσεις – σκάνδαλο μεγαλο-δημοσιογράφων, αλλά και… ελάχιστα δημιοσιογράφων ή απλώς προθύμων να λένε μια… καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό, είναι καθημερινές. Η ιστορία του Φάουστ στην τηλεοπτική της εκδοχή!
 
Σε όλα αυτά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η πίττα των εξόδων είναι συγκεκριμένη. Από κάπου πρέπει να κοπούν τα χρήματα για να διοχετευθούν στους… δικούς μας!
 
Οι «απεσταλμένοι» της ΕΡΤ στην Τουρκία περιορίστηκαν σε ένα πρόσωπο που ήταν αναγκαίο για να πάρει συνεντεύξεις με τους Έλληνες αθλητές. Τους ίδιους που είχε… φτύσει νωρίτερα παραβλέποντας τις προσπάθειές τους. Οι περιγραφές γίνονταν από το στούντιο στην Αθήνα. Οκτώ ώρες πρόγραμμα καθημερινά έβγαινε με «απεσταλμένους» στην Αθήνα για λόγους οικονομίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που όχι μόνο δεν υπήρχε εικόνα, αλλά ούτε ενημέρωση για το τι έκαναν οι αθλητές που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα!
 
Βέβαια στην εποχή μας η πρόσβαση στην πληροφορία είναι ανοιχτή. Οι ιστοσελίδες των διοργανωτών και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έδιναν την εξέλιξη με εικόνα (κάθε αγωνίσματος ξεχωριστά), αλλά και αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. Με ένα κομπιούτερ, ή ένα κινητό μπορούσαν να ενημερωθούν, αλλά μη ζητάμε πολλά.
 
Με τον τρόπο αυτό χάθηκε η ευκαιρία να «σκάσει για λίγο το χειλάκι μας». Να απολαύσουμε νέα παιδιά που δίνουν μάχες και κερδίζουν. Είναι άξιοι κι ίσως αυτό, κατά βάθος, ενοχλεί τους ανάξιους. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.