4 Μαρτίου 2023

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

4.3.2023
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ...
 
Την 1η Μαρτίου 2023, ο Νέος Πρόεδρος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής και του Κυπριακού Λαού δίδοντας την ακόλουθη διαβεβαίωση: 
«Διαβεβαιώ επισήμως πίστιν και σεβασμόν εις το Σύνταγμα και τους συνάδοντας αυτώ νόμους και εις την διατήρησιν της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου». 
 
Πόση πράγματι αξία μπορεί να έχει η διαβεβαίωση που δόθηκε στη διαδικασία «ενθρόνισης» όταν, στο Κυπριακό:
  • Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστηρίζει για βάση επί της οποίας να συνεχισθούν οι συνομιλίες την παρούσα κατάσταση που είναι προϊόν πολέμου, στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και κατά συρροή εγκλημάτων πολέμου σε βάρος του Κράτους και του Λαού μας; Όταν η συζήτηση σε αυτή τη βάση γίνεται ως όρος του ξένου κατακτητή και στόχος της είναι η ριζική ανατροπή του Συντάγματος, κάτι το οποίο δεν αποτελεί ελεύθερη βούληση του Κυπριακού Λαού η οποία μάλιστα να διατυπώθηκε εκ των προτέρων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες;  
  • Η λύση η οποία επιδιώκεται, η ΔΔΟ, επιβάλλει εκ προοιμίου για να είναι δυνατή η εφαρμογή της, την παραβίαση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των προσφύγων και εκτοπισμένων μας αφού, απεμπολεί ως βασική προϋπόθεση της λύσης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και βασικές ελευθερίες του 33% νόμιμου πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απαγορεύει δηλαδή την επιστροφή και επανεγκατάσταση των βίαια εκτοπισμένων και προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους, τους αποκλείει τη νομή και απόλαυση της περιουσίας τους.  
  • Η λύση η οποία επιδιώκεται, η ΔΔΟ, δεν αποκαθιστά την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτή προσδιορίζεται Συνταγματικά αφού, παραχωρείται το κατεχόμενο έδαφος για τη δημιουργία και λειτουργία εκεί, ξεχωριστής Κρατικής οντότητας απόλυτα κυρίαρχης με δικό της ξεχωριστό Σύνταγμα, Εκτελεστική, νομοθετική και Δικαστική εξουσία χωρίς δικαίωμα επέμβασης της Κεντρικής Κυβέρνησης στα εσωτερικά της. Συνιστά κατάφωρη εκ προθέσεως παραβίαση του ισχύοντος Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το οποίο δόθηκε η διαβεβαίωση.
Για να αποκτήσει λοιπόν αξία και νομιμότητα η διαβεβαίωση που δόθηκε θα πρέπει να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό και η διαχείριση του να στοχεύει πράγματι, στο σεβασμό του υφιστάμενου Συντάγματος και στην αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης η οποία παραβιάζεται από την Τουρκική κατοχή και τις αποσχιστικές ενέργειες του Τούρκου κατακτητή. Θα πρέπει να στοχεύει στην πραγματική απελευθέρωση του τόπου η οποία θα αποκαθιστά το δημογραφικό χαρακτήρα που η Κυπριακή Δημοκρατία είχε πριν από την Τουρκική εισβολή το 1974. 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαβεβαιώσεις έχουμε εδώ και μισό αιώνα περίπου ένθεν κακείθεν και η Κύπρος υπό κατοχή βρίσκεται και οι βάρβαροι καθημερινά κερδίζουν έδαφος.
Και οι ανίκανοι κυβερνήτες μας, δεν γνωρίζουν ότι "Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση είς την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης" και δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!
προσμένουνε, ἴσως, κάποιο θάμα!

Αλλά και ο αποχαυνωμένος και δυστυχισμένος μας λαός καλός και αγαπημένος, ο
πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος τι πράττει;
Να σας πω ...
Είδατε να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει και η Ελληνική Κύπρος.
Α.Α.


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.