20 Μαρτίου 2023

ΙΔΙΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

19.5.2023
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 49 ΧΡΟΝΩΝ…
 
Ως πρόσφυγες και εκτοπισμένοι στέκουμε στο Κυπριακό, όχι μόνο διότι η λύση του μας αφορά άμεσα, αλλά και διότι η επιμονή σε συνέχιση της διαχείρισης του Κυπριακού στην ίδια χειραγωγημένη από τα ξένα συμφέροντα βάση, προεξοφλά ότι και στα άλλα θέματα που απασχολούν την Κοινωνία μας θα συνεχίζει η ίδια κατάσταση. 
 
Και εξηγούμαστε:
  • Δόθηκαν και επαναλαμβάνονται διαβεβαιώσεις προς τα ξένα Δυτικά συμφέροντα, νονούς του Κυπριακού ότι και η νέα Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη, τοις κείνων σχεδιασμών πειθόμενη: «λύση του Κυπριακού να γίνει η παρούσα κατάσταση των κατοχικών δεδομένων και των παραγώγων της, η οποία πρέπει να νομιμοποιηθεί στη βάση συμφωνημένου, τάχα πλαισίου, με λύση ΔΔΟ. Ποιος συμφώνησε τέτοιο πλαίσιο; Ο ΛΑΟΣ, Έλληνες, Τουρκοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟ 2004, ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ.  
  • Τόσο η νέα Κυβέρνηση όσο και οι Ηγεσίες των Διζωνικών Κομμάτων της Κύπρου συνεχίζουν την επικοινωνιακή ρητορική παραπληροφόρησης, με την οποία η συνθηκολόγηση την οποία προωθούν, να καλύπτεται με μανδύα αντικατοχικό, με στόχο την αλλοίωση του ΟΧΙ του Λαού και ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ του ΝΑΙ. 
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε και η διαχείριση της τελευταίας επίσκεψης της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ ώστε να δίδεται και το ανάλογο «κύρος» στα σενάρια συνθηκολόγησης, όπως εξάλλου είναι συμφωνημένο από το 1956 μεταξύ της Βρετανίας και της Τουρκίας όταν, «Δημοκρατικώ τω τρόπω» σχεδίασαν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Η διχοτομική λύση να προβάλλεται και να στηρίζεται από τον ΟΗΕ για να έχει δυνατότητες να περάσει στο Λαό και να την εγκρίνει. 
 
Η Κα. DICARLO ήλθε, είδε άκουσε και απήλθε, όπως άλλοι τόσοι πριν από αυτή. Ποιούς όμως άκουσε; Άκουσε τους ίδιους θειασώτες της ξενόφερτης λύσης ΔΔΟ. Μάλιστα, για κερασάκι στην τούρτα, είδε μας λένε και από την Κοινωνία των πολιτών, γυναίκες και νέους. Ποιοι άραγε να είναι αυτοί; Άραγε να μην ήταν και αυτοί Κομματικά παρακλάδια των Διζωνικών Κομμάτων; Εμάς πάντως, αν και το ζητήσαμε και πάλι γραπτώς, ούτε τους άλλους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, δεν μας είδε και δεν μας άκουσε. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν μας έχει στον κατάλογο των όσων βλέπουν τους ξένους επισκέπτες, ούτε ενδιαφέρεται να ζητήσει από τους εδώ εκπροσώπους του ΟΗΕ να μας θέτουν εκείνοι στον κατάλογο συναντήσεων των Παραγόντων του ΟΗΕ για να ενημερώνονται για την εδώ κατάσταση. Έφυγε λοιπόν η Κα. DICARLO για να μεταφέρει στον ΟΗΕ ότι, η νέα Κυβέρνηση της Κύπρου όπως και η Κοινωνία των Πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζουν όσα γίνονται για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. 
 
Αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση δεν σημαίνει αλλαγή, αλλά συνέχιση της κατάπνιξης της Λαϊκής βούλησης που καταγράφηκε το 2004 στο Δημοψήφισμα. 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αρχίσουν και πάλι οι "ειρηνευτικές συνομιλίες" με στόχο την ΔΔΟ και όχι μόνο, παρ όλον ότι οι βάρβαροι συνεχίζουν να αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, να εισβάλλουν για δεύτερη φορά στην σκλαβωμένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ και να διεκδικούν πάτρια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ……Αναμενόμενη και αυτονόητη για ακόμη μια φορά η εγκατάλειψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και από τους Έλληνες ταγούς μας, αλλά και από τους άσπονδους δόλιους συμμάχους μας……!

Συνεχίστε λοιπόν και σήμερα τυχόν επίδοξοι ολετήρες της Ελλάδας και της Ελληνικής Κύπρου και περπατήστε στην πεπατημένη οδό, που ακολούθησαν και ορισμένοι προκάτοχοι σας….

Ας αφήσουμε λοιπόν όλους τους ανίκανους ριψάσπιδες καρεκλοκένταυρους ένθεν κακείθεν να διαχειρίζονται τις τύχες του Ελληνισμού της Κύπρου και εμείς απαθείς και άβουλοι να παρακολουθούμε νοερά το *Σισύφειο δράμα τιμωρίας της πατρίδας μας.
Όταν λοιπόν η Ελληνική Κύπρος των 33 αιώνων ιστορίας τουρκοποιηθεί, η αδέκαστη ιστορία θα καταγράψει την ιστορική αλήθεια….. και τα πραγματικά γεγονότα, που οδήγησαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ στον όλεθρο …..και θα κατατάξει όλους τους τότε ηγέτες και της Ελλάδας και της Κύπρου στη ιστορική θέση, που τους αρμόζει…..σύμφωνα με τις πράξεις και τις ημέρες τους… Αρκεί;;; Διότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι βέβαια, ένα και μοναδικό ΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΑΛΩ…. και όταν η ιστορία καταγράψει ήδη τα πιο πάνω ένα μνημείο θα απομείνει ... με μεταθανάτιο επίγραμμα ... ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ ...
Και τι μας απομένει; Μόνο το ΕΜΠΡΟΣ!!!!
Εμπρός! (Κωστής Παλαμάς)

Εμπρός! Ολόρθοι, ατρόμαχτοι.

Μαυρίλα. Αστροπελέκι.

Μα το σπαθί γοργάστραψε,

και νά! η βροντή τουφέκι!

Στον Πίντο απ’ τον Ταΰγετο,

και στην Κύπρο, ως πέρα,

μια η φλόγα, μια η φοβέρα,

κι ένας ο νους. Εμπρός!

Εμπρός, αδέρφια, ατράνταχτοι!

Κι αν πέφτει αστροπελέκι,

να! το σπαθί γοργάστραψε,

βρόντησε το τουφέκι.

Κρήτη, ο Μωριάς, η Ρούμελη,

εμπρός! Η Κύπρος να λάμψει,

αχολογάν οι κάμποι,

καίνε οι καρδιές. Εμπρός!

*Ο τιμωρημένος Σίσσυφος: Οι "Κριτές των νεκρών" (και σήμερα οι έμποροι εθνών και ανθρώπων) τον έβαλαν να κουβαλά (όπως η Ελληνική Κύπρος) έναν μεγάλο βράχο μέχρι την κορυφή ενός υψηλού λόφου. Ο Άδης (δόλιοι σύμμαχοι μας και φερέφωνα τους) με μαγικό τρόπο έριχνε την πέτρα πίσω, όταν αυτή έφτανε στην κορυφή του λόφου και ο Σίσυφος επαναλάμβανε μόνιμα την ίδια διαδικασία. Η μορφή της τιμωρίας αυτής έγινε μέχρι σήμερα γνωστή ως "Σισύφειος", για να δείξει, ότι όλες οι δουλοπρεπείς άκαρπες ενέργειες πρώην, νυν και επερχόμενων ταγών μας, δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε βαρβάρους εγκληματίες, στους οποίους συμπεριφερόμαστε ως γραικύλοι και γιουσουφάκια τους...
Α.Α.


Ανώνυμος είπε...

Ανεπαναληπτο διαχρονικο και επικαιρο το σχολιο. Μακαρι ολοι οι αδελφοι Κυπριοι να σκεφτονταν ετσι.
Χ.Π. Βετερανος 74 Καστελλοριζο.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.