26 Μαρτίου 2023

Αλβανική αμφισβήτηση ηρώων του ’21, όταν και ο ”Σκεντέρμπεης” ήταν Έλληνας…

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου
 
Χθες το απόγευμα, καθώς ξεφύλλιζα τις κατά καιρούς ομιλίες μου σε σχολικές γιορτές για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το βλέμμα μου έπεσε σε παλαιότερα και νεότερα αποκόμματα εφημερίδων σε βάθος πενταετίας και βάλε, με ρεπορτάζ ταυτόσημα των σημερινών προπαγανδιστικών ”κατασκευασμάτων” Αλβανών δημοσιογράφων και ανιστόρητων ιστορικών οι οποίοι οικειοποιούνται Έλληνες ήρωες του 1821, ακόμα κι αυτούς που θυσιάστηκαν για την λευτεριά της Ελλάδας (βλ.Σουλιώτες κλπ).
 
Είναι άλλο ένα δείγμα δυστυχώς, που επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα του βαλκανικού εθνικισμού, τον οποίο τροφοδοτήσαμε εν πλήρει συνειδήσει δια της κυβέρνησης Τσίπρα υπογράφοντας την (”εθνικά ασύμφορη”, κατά προεκλογική δήλωση Μητσοτάκη το ’18) ”Συμφωνία των Πρεσπών”, την οποία επικαλούνται σήμερα Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι (ως άλλοθι προς τα αλυτρωτικά τους συμφέροντα), για να ζητήσουν την αναγνώριση ”μακεδονικής”, ”αλβανικής” και ”τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα.
 
Πήρα τα αποκόμματα των εφημερίδων στην αγκαλιά μου και άρχισα να τα ξαναδιαβάζω χαμογελώντας πικρά. Την προσοχή μου συγκέντρωσαν δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων των κυβερνήσεων Μπερίσα και Ράμα, οι οποίοι — με αφορμή τηλεοπτικές δικές μας σειρές για ιστορικά θέματα ή ντοκιμαντέρ για τις εθνικές επετείους μας — προέβαλλαν ανιστόρητα στοιχεία περί ταύτισης των Ελλήνων Αρβανιτών με τους Αλβανούς…
 
Ένα κύμα οργής με πλημμύρισε, γιατί έβλεπα ότι αξιοποιούσαν στο έπακρο δηλώσεις ”μεταμοντέρνων” Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών ή πνευματικών δημιουργών μας οι οποίοι ανοίγουν κατά καιρούς κερκόπορτες στον αλβανικό και τουρκικό εθνικισμό με τοποθετήσεις που πάσχουν από πολιτικοϊδεολογικές αγκυλώσεις και ιδεοληπτικές εξαρτήσεις.
 
Δεν έχουν καταλάβει, προφανώς, ότι με τον τρόπο αυτό εκτρέφουν (από το 2012, κυρίως, και εντεύθεν) τον μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών — εν προκειμένω — εθνικιστών της γειτονικής χώρας, ο οποίος — λόγω έλλειψης συνείδησης της ταυτότητάς τους και άγνοιας της πραγματικής ιστορίας — έχει θεριέψει σε βαθμό επικίνδυνο. 
 
Η ιστορία, ως γνωστόν, σφραγίζει την ιδιαιτερότητα και το μέγεθος ενός λαού. Το ίδιο γίνεται και με τα πρόσωπα και την προσωπική ζωή τους, που συγκροτείται από συσσωρευμένα βιώματα τα οποία πλάθουν το υπόβαθρο της συνείδησής τους για να ξεχωρίσουν βαθμιαία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός.
 
Αυτή ακριβώς η ταυτότητα του κάθε προσώπου και του κάθε λαού παραδίδεται σε αμφότερους ως έργο ζωής που τους καλεί να αποδείξουν – στις κρίσιμες, κυρίως, στιγμές – τις ρίζες τους, την καταγωγή τους. Έτσι μόνο καταξιώνεται ή απαξιώνεται η παρουσία τους και η γενεαλογική συνέχειά τους. 
 
Ως εκ τούτου η συνείδηση της ταυτότητας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυτοσυνείδηση προσώπων και λαών, αφού τους δίνει την ευθύνη να υπάρχουν και να δημιουργούν, να κρατούν ζωντανή την παράδοσή τους και να αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητά τους συγκριτικά με τους άλλους, πέρα από μισαλλοδοξίες και υπέρμετρους εθνικισμούς.
 
Για την περίπτωση συγκεκριμένα των ανιστόρητων Αλβανών και Ελλήνων που διαστρεβλώνουν ηθελημένα ή από άγνοια την ιστορική αλήθεια, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν καμιά σχέση οι Αλβανοί με τους αρβανιτόφωνους Έλληνες.
 
Για παράδειγμα αναφέρω έναν απ’ τους κορυφαίους εθνικούς ήρωες, τον Θεσπρωτό Μάρκο Μπότσαρη, στη μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί αμφισβητώντας την ελληνικότητά του και, συνακόλουθα, την ελληνικότητα των Σουλιωτών της Ηπείρου…
 
Ο Μάρκος Μπότσαρης, λοιπόν – ο στρατηγός και οπλαρχηγός της ελληνικής Επανάστασης του 1821 – ήταν αρβανιτόφωνος (με μητρική γλώσσα την ελληνική), όπως και όλοι οι συμπατριώτες του. Είχε όμως ελληνική ψυχή και συνείδηση σαν και εκείνους, πράγμα που φαίνεται όχι μόνο απ’ την αυταπάρνηση που έδειχνε στους αγώνες πολεμώντας για την απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά κι από τη φράση που είπε το 1811 όταν έφτασε στα Επτάνησα για να υπερασπιστεί με τους Γάλλους τη Λευκάδα και τα άλλα νησιά, τα οποία – με τη συνθήκη του Τιλσίτ (1807) – είχαν παραχωρηθεί από Ρώσους και Τούρκους στη Γαλλία και τον Ναπολέοντα.
 
– ”Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρετανική σημαία”!!!
Και επειδή, για να τον οικειοποιηθούν οι Αλβανοί, φέρουν ως αποδεικτικό στοιχείο το ”Λεξικό” που έγραψε ο ίδιος ο Μάρκος Μπότσαρης για τη γλώσσα που μιλούσε, ξεκαθαρίζω ότι αυτό ήταν της αρβανίτικης (όχι αλβανικής) νεοελληνικής, της ρωμαίικης δηλαδή γλώσσας με προσμίξεις αρβανίτικες.
 
Προσμίξεις που μπολιάζουν την ηπειρώτικη ντοπιολαλιά με αυτήν των Σαρακατσάνων, των Καραγκούνηδων και των ορθοδόξων ”Τόσκηδων” της Αλβανίας, οι οποίοι κατάγονταν απ’ τους αρχαίους Ιλλυριούς (που δεν ήταν απόγονοι των Αλβανών).
 
Αναφορικά τώρα με την αλβανική εθνική συνείδηση, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι αυτή δεν υπήρχε την περίοδο της ελληνικής επανάστασης και – φυσικά – επί ημερών Μάρκου Μπότσαρη, γιατί εμφανίστηκε μόλις το 1878, ”ως τεχνητό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδιστών”.
 
Ήταν η εποχή που είχε εκδηλωθεί η αλβανική εθνική κίνηση και δράση με την προσωνυμία ”Λίγκα της Πριζρένης – Κοσσυφοπεδίου” (1878-1881). Όλοι αυτοί βέβαια που πρωταγωνίστησαν σ’ αυτούς τους αγώνες δεν είχαν καμιά σχέση με τους δικούς μας εθνικούς ήρωες του ’21 που είχαν αρβανίτικη καταγωγή: τους Μποτσαραίους, τους Κουντουριώτηδες, την Μπουμπουλίνα και άλλους επώνυμους και ανώνυμους.
 
Αφήστε που δεν υπάρχει, σχεδόν, ίχνος αναφοράς της προγονικής εθνικής ταυτότητας των Αλβανών στην Βαλκανική ούτε στα κείμενα των χρονογράφων και ιστοριογράφων του Βυζαντίου, τα οποία εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στη χερσόνησο. Και το ”σχεδόν”, που αναφέρω, είναι μια απ’ τις δυο εξαιρέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν ασφαλώς τον κανόνα.
 
Η πρώτη, που αποκαλύπτει τη φαιδρότητα των ισχυρισμών αυτών που ταυτίζουν τους Αλβανούς με τους Έλληνες Ορθόδοξους Αρβανίτες, είναι αυτή που μιλά γα τον ”εθνικό ήρωα” της Αλβανίας του 15ου αιώνα Σκεντέρμπεη, ο οποίος δεν ήταν άλλος απ’ τον Ορθόδοξο Έλληνα Ηπειρώτη Γεώργιο Καστριώτη-”Σκεντέρμπεη”, τον οποίο αναφέρουν ως ”Αλβανό” Έλληνα εξ Ηπείρου τα έγγραφα της ”Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας” (σ.σ: Ήταν υπό την κατοχή της τα Επτάνησα με τη συνθήκη του Καμποφόρμιο, μέχρι το 1815 που περιήλθαν ”υπό την προστασία της Μ. Βρετανίας).
 
Η δεύτερη εξαίρεση είναι η αναφορά που κάνει ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος (905-959) στους Αλβανούς, τους οποίους χαρακτηρίζει ”φυλή του Καυκάσου”. Πέραν αυτών, όμως, ουδέν, γιατί και στα έγγραφα της ”Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας” (15ος αι) οι Αλβανοί αναφέρονται ως Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, των οποίων η ελληνική συνείδηση δεν αμφισβητείται!..
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 
 
Οι Αρβανίτες Σουλιώτες, Σπετσιώτες, Υδραίοι και λοιποί ήτανε πάντα Ορθόδοξοι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για την Ελλάδα, όταν αυτή τους χρειάστηκε. 
 
Οι ρίζες τους προέρχονται απ’ το πανάρχαιο Άρβανο, ”τη γεωγραφική και ιστορική περιοχή της Β. Ηπείρου, που βρίσκεται κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Γενούσου” και είχε πρωτοαναφερθεί στην ”Αλεξιάδα” της Άννας Κομνηνής (1083-1153).
 
Ως εκ τούτου, τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα από ανθέλληνες του Εξωτερικού και, δυστυχώς, από κάποιους Έλληνες διανοούμενους, γνωστούς Ευρωλάγνους και Τουρκολάγνους (οι οποίοι παριστάνουν τους ιστορικούς γελοιοποιώντας ηρωικές στιγμές της ιστορίας μας, για να αποδείξουν την ανομοιογένεια του ελληνικού πληθυσμού), είναι ασύστολα ψεύδη και, στην καλύτερη περίπτωση… ”εθνικοί μύθοι” για ταινίες του Χόλυγουντ…
 



Share

2 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Kαθόλου μην εκπλήσσεσαι αγαπητή Κρινιώ... Διάβασε...
Έτοιμοι για το φρενοκομείο οι Αλβανοί φασίστες: Τις πυραμίδες τις έφτιαξαν αρχαίοι… Αλβανοί!
Τις πυραμίδες τις έφτιαξαν αρχαίοι Αλβανοί μαθηματικοί – Πελασγοί μάλιστα – και η Κλεοπάτρα ήταν Αλβανίδα! Φυσικά και … Olympia.gr …
Έτοιμοι για το φρενοκομείο οι Αλβανοί φασίστες.
Η προπαγάνδα και των Αλβανών και των συμμάχων τους βαρβάρων Τούρκων, πάντα ήταν εντός των ορίων της γελοιότητας.
O Fan Noli, έγραφε το 1916: “Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι νόμιμοι κάτοικοι της Αλβανίας. Κατέχουν αυτή τη χώρα προ αμνημονεύτων χρόνων πολύ πριν τους Έλληνες και τους Σλάβους που ήρθαν στη Βαλκανική Χερσόνησο” !!!!
Ο Kristo Dako, έγραφε: “(Οι Αλβανοί), είναι οι απόγονοι των αρχικών κατόχων του εδάφους” (1917)!!!
Τον Σεπτέμβριο του 1918, στην αμερικανική εφημερίδα “New York Evening Sun”, δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο “Οι αρχαίοι Ιλλυριοί στην Αντάντ: Μετά 2.000 χρόνια μοναχικού αγώνα οι Αλβανοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους στρατιώτες της δημοκρατίας – Το λυκόφως ενός γλαφυρού λαού”
Οι Fan Noli, Faik Konitsa, Kostadin Cekrezi και Kristo Dako, που βρέθηκαν στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση της Αλβανίας στον υπόλοιπο κόσμο.
Το 1919, ο Cekrezi, έγραφε ότι “σήμερα είναι γενικώς αναγνωρισμένο (σημ: από ποιους;) ότι οι Αλβανοί είναι η πιο αρχαία φυλή στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Όλες οι ενδείξεις (σημ: ποιες είναι αυτές;), τονίζουν το γεγονός ότι είναι απόγονοι των πρώτων ινδοευρωπαίων μεταναστών που εμφανίστηκαν στους ιστορικούς χρόνους από τους συγγενείς Ιλλυριούς, Μακεδόνες και Ηπειρώτες”!!!!
(Όλα αυτά και άλλα πολλά γκαιμπελικά, είναι από ανιστόρητους σκόπιμα Αλβανούς όπως καταλαβαίνετε…)
Αυτά και άλλα πολλά προπαγανδιστικά, για να αποκτήσουν την ανύπαρκτη πολιτιστική τους ταυτότητα, που δυστυχώς ποτέ δεν είχαν……ούτε αυτοί, ούτε οι Τούρκοι…
Μόνο κάποιοι ανιστόρητοι κακοπροαίρετοι ανθέλληνες, χαρακτηρίζουν Αλβανούς αντί του σωστού Έλληνες Αρβανίτες τους ηρωικούς όμαιμους, ομόθρησκους, ομόγλωσσους Έλληνες καπεταναίους και αγωνιστές… που μιλούσαν την Αρβανίτικη διάλεκτο ή και συνεχίζουν να μιλούν, διάλεκτο εμπλουτισμένη με Αρχαιοελληνικές λέξεις…
Οἱ Ἀλβανοί φωνάζουν καί λέγουν πολλά διά τήν καταγωγήν τους…., αλλά ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καί εἶναι μοναδική Περί Ἀλβανῶν, ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα καί λέγουν ὅτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός. Κατοικοῦσαν περί τήν Κασπίαν, τό σημερινόν Νταγκεστάν καί βόρειον Ἀτζερμπαϊστάν. Ἦταν κτηνοτρόφοι νομάδες και τυχοδιώκτες΄ , λάτρευαν τόν Ἥλιο καί τήν Σελήνην, πού τούς προσέφεραν ἀνθρωποθυσίας. Ὑποτάχθησαν εἰς τούς Ρωμαίους τόν 1ον Π.Χ αἰῶνα. Ἡ Ἀλβανία ὡς Βαλκανική περιοχή ἀναφέρεται διά πρώτην φοράν ἀπό τόν Πτολεμαῖον, τόν 2ον Μ.Χ. αἰῶνα!!!!
Κατά την Ελληνική επανάσταση το μισοφέγγαρο είχαν σαν έμβλημα και κατέσφαξαν χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ. ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 21. ΟΥΤΕ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΊΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ...
Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου.

Veritas odit moras.
Η αλήθεια απεχθάνεται την καθυστέρηση.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος π.χ. αποκαλούσε τον αρβανιτόφωνο ΕΛΛΗΝΑ Μπότσαρη, Αλβανό η Τουρκαλβανό σίγουρα θα είχε κομμένο το κεφάλι. Για περισσότερα αυταπόδεικτα στοιχεία περί Ελληνικότητας των Ελλήνων Αρβανιτών Search, Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί .Μπότσαρης κ.ά.
Σημείωση: Δηλαδή αν οι Κύπριοι, οι Μικρασιάτες, οι Ίωνες, οι Πόντιοι, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κρήτες, οι Ρόδιοι κ.ά. επειδή μιλούν με διαφορετική διάλεκτο αρχαιοελληνικής γνήσιας ρίζας εθεωρούντο ως αλλοεθνείς …. τότε δεν θα υπήρχε τίποτα ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Ο Μπότσαρης όταν πρωτοεπισκεύθηκε τα κατεχόμενα Επτάνησα, βρωντοφώναξε…Κανένας Έλληνας δεν αισθάνεται Ελεύθερος, όταν σε Ελληνικά εδάφη…. κυματίζουν ξένες σημαίες……!
Σημειώνεται ότι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι επίσης Μωαμεθανοί Αλβανοί, ήταν (και είναι…) αδέλφια και σύμμαχοι με τους βαρβάρους Οθωμανούς. Στα φλάμπουρα τους πάντα τιμούσαν το έμβλημα του μισοφέγγαρου και ουκ ολίγα απεχθή εγκλήματα διέπραξαν κατά των Ελλήνων Αρβανιτόφωνων κ.ά, ( Ίδε παρομοίως και Αλβανούς Τσάμηδες συμμάχους των Γερμανών ΝΑΖΙ.)
Π.Β

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.