1 Φεβρουαρίου 2021

Εργαζόμενος σε Ακτινολογικό εργαστήριο που ήταν «Τόσο ενθουσιασμένος» επειδή εμβολιάσθηκε για τη Covid, πεθαίνει λίγο μετά από «σοβαρή ανεπιθύμητη παρενέργεια»

Ο Tim Zook, αριστερά, ήταν κατενθουσιασμένος που έλαβε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου Covid της Pfizer - για να πεθάνει από αυτό όπως πιστεύει η σύζυγός του ότι ο θάνατος του οφείλεται σε αντίδραση στο εμβόλιο, λίγες ημέρες αργότερα (Εικόνες: Facebook)
 
28 Ιανουαρίου 2021 Δείτε το άρθρο του Jimmy McCloskey εδώ: https://tinyl.io/3QT2 [1]
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Ένας τεχνικός ακτινολογικού εργαστηρίου που διατυμπάνιζε τον ενθουσιασμό του για τη λήψη του εμβολίου του κορονοϊού πέθανε λίγες μέρες μετά λόγω σοβαρής αντίδρασης σε αυτό, όπως ισχυρίζεται η σύζυγός του.
 
Ο Tim Zook, από τη Santa Ana στην Καλιφόρνια, είχε γράψει στο Facebook στις 5 Ιανουαρίου.: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένος μετά από εμβολιασμό. Τώρα είμαι πλήρως εμβολιασμένος μετά και τη λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου της Pfizer». 
 
Ο 60χρονος ανέβασε μια φωτογραφία του βραχίονα του με ένα τσιρότο επάνω του, καθώς και ένα στιγμιότυπο της κάρτας εμβολιασμού του. Αλλά λίγες ώρες αργότερα, ο Zook αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο στομάχι ενώ βρισκόταν στη δουλειά και προσπαθούσε να αναπνεύσει. 
 
Οι συνάδελφοί του τον οδήγησαν στην Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης στο Νοσοκομείο South Coast Global Medical Center, ενώ η σύζυγός του Zook, Rochelle, του έστειλε μήνυμα ρωτώντας: «Πρέπει να ανησυχώ;» 
 
Ο Zook απάντησε «Όχι. Με τίποτα». Ο Zook είπε επίσης στην Rochelle ότι δεν πίστευε ότι τα συμπτώματά του σχετίζονται με το εμβόλιο της Pfizer. Αλλά η Rochelle φοβάται τώρα ότι τα εμβόλια αυτά μπορεί να προκάλεσαν τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της. 
 
Ο Tim Zook μοιράστηκε με ενθουσιασμό νέα για το εμβόλιο Covid του στο Facebook - αλλά η ενημέρωση κατέληξε να είναι η τελευταία που έκανε ποτέ (Εικόνα: Facebook) 
 
Η Rochelle εξήγησε: «Δεν κατηγορούμε καμία φαρμακευτική εταιρεία. Ο σύζυγός μου αγάπησε αυτό που έκανε. Εργάστηκε σε νοσοκομεία για 36 χρόνια. Πίστευε στα εμβόλια. Είμαι βέβαιος ότι θα έπαιρνε ξανά αυτό το εμβόλιο και θα ήθελε το κοινό να το λάβει.» 
 
«Αλλά όταν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα δυόμισι ώρες μετά το εμβόλιο, αυτά είναι μια αντίδραση. Τι άλλο θα μπορούσε να είχε συμβεί;» 
 
«Θα θέλαμε ο κόσμος να μάθει τι συνέβη στον Τιμ, οπότε ο θάνατος του δεν θα είναι μάταιος. Οι σοβαρές αντιδράσεις είναι σπάνιες. Στην πραγματικότητα, η Covid είναι μια πολύ πιο θανατηφόρα δύναμη από τις σοβαρές παρενέργειες από το ίδιο το εμβόλιο ». 
 
Η Rochelle πρόσθεσε: «Το μήνυμα είναι, να είστε ασφαλής, να κάνετε το εμβόλιο - αλλά οι υπεύθυνοι πρέπει να κάνουν περισσότερη έρευνα. Πρέπει να γνωρίζουμε την αιτία. Τα εμβόλια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Κάθε ζωή έχει σημασία.» 
 
Μετά την αρχική αδιαθεσία τουTim, οι γιατροί υπέθεσαν ότι υπέφερε από Covid, καθώς και από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. 
 
Του έκαναν πολλαπλά τεστ για τη Covid τα οποία όμως όλα βγήκαν αρνητικά, ενώ ο Zook ήταν διασωληνωμένος. Ήταν στον αναπνευστήρα και μετά από περίπου 36 ώρες μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Irvine για εξειδικευμένη θεραπεία. 
 
Υπενθυμίζοντας την απαίσια διάγνωση που έλαβε λίγο μετά, η Rochelle ανέφερε στην εφημερίδα The Orange County Register: «Την Παρασκευή μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: «Τα νεφρά του δεν λειτουργούν. Πρέπει να βρίσκεται σε αιμοκάθαρση. Εάν όχι, θα μπορούσε να πεθάνει - αλλά υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την αιμοκάθαρση, επειδή η αρτηριακή του πίεση είναι πολύ χαμηλή.» 
 
Ο Zook υπέστη τρία επεισόδια έκτακτης ανάγκης (code blues) τις επόμενες ώρες, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Οι γιατροί προειδοποίησαν τότε τη Rochelle ότι «θα είχε εγκεφαλική βλάβη και θα ήταν φυτό» εάν κατάφερναν να σώσουν το σύζυγό της από την τέταρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Tim πέθανε λίγες ώρες αργότερα. 
 
Η χήρα είπε ότι ο πρώην σύζυγός της ήταν γενικά πολύ υγιής. Είχε υψηλή αρτηριακή πίεση που όμως ελεγχόταν με φάρμακα και ήταν ελαφρώς υπέρβαρος. 
 
Η Rochelle είπε: «Δεν είχε ποτέ του νοσηλευτεί. Όταν είχε κρυολόγημα το ξεπερνούσε δύο ημέρες αργότερα. ‘Όταν είχε γρίπη, την ξεπερνούσε μέσα σε τρεις ημέρες.» 
 
Ο θάνατος του Zook καταγράφηκε στο Σύστημα Αναφορών Ανεπιθύμητων Εκδηλώσεων Εμβολίων (Vaccine Adverse Event Reporting System), το οποίο διευθύνεται από τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) και τη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) της κυβέρνησης των ΗΠΑ. 
 
Συνέχεια ανάγνωσης: Metro.co.uk 
============= 
 
Δικτυογραφία: 
 
1.-- X-Ray Worker Who Was ‘So Excited’ to Get Covid Vaccine Dies Days After ‘Severe Reaction’ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.