16 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δεν άντεχε άλλο να βλέπει η Πλατυτέρα να βεβηλωνουν το Σπίτι της και η ΠΑΝΑΓΙΑ τους έδωσε ισχυρό μήνυμα. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ – ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
Σφραγίζουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για δυο γενιές οι τούρκοι
Τα γράφουμε και είμαστε συγκινημένοι. 
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: ” Το κλείσιμο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης, αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση.
 
Η ανακοίνωση, η οποία πλέον έγινε επίσημα και κάνει λόγο για εκκίνηση των διαδικασιών έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης του ιστορικού χριστιανικού τόπου λατρείας που λειτουργεί ως τέμενος από το 2020, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες. 
 
Τα προαναφερθέντα έργα, σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους τουλάχιστον, αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για “δύο γενιές” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.” 
 
 
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ – ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ 
ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΣΟΒΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΙ 
 
Εμείς θα εισέλθουμε και θα την ανοίξουμε… 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
ΑΝΑΝΕΩΣΗ – Από το 2013 γνωρίζαμε τις προθέσεις του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. 
 
Με δεκάδες άρθρα μας κινητοποιούμαι τον Ελληνισμό της Ομογένειας να γίνει η Αγία Σοφία Ορθόδοξος Ναός, άλλοι επιμένουν να μείνει μουσείο. 
 
Το 2020 ο σουλτάνος με μιαρές γιορτές και πανηγύρια την βεβηλώνει. 
Γνωστός γέροντας μας που κοιμήθηκε φέτος τον Αύγουστο είχε δει την Υπεραγία Θεοτόκο να σφαδαζει κλαίγοντας για την βεβήλωση του σπιτιού της. 
 
Ο ίδιος αυτός Γέροντας μας παρηγορούσε με τους λόγους του ότι ο Άγιος Θεός δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του, φράση που πολλές φορές την επισημάναμε στα άρθρα μας . 
 
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τελειώνουν, έρχεται η Τουρκία και σφραγίζει την Αγία Σοφία στερώντας τους μουσουλμάνους την χαρά να περπατούν με τα γυμνά βρώμικα πόδια τους πάνω στα παχιά βεραμάν χάλια της Αγίας Σοφίας και να βγάζουν Selfies. 
 
Λοιπόν κάτι σοβαρό έγινε, ένα ισχυρό μήνυμα πήραν οι Τουρκαλάδες και φοβήθηκαν, για αυτό έκλεισαν την Αγία Σοφία για πάντα (λένε για δύο γενιές) για να κάνουν δήθεν έργα. 
Άνοιξαν οι καταπακτές της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και βγήκαν οι ψυχές των σφαγμένων χριστιανών και ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 
 
Ναι την Αγία Σοφία θα την πάρουμε, μας είπε προσωπικά ο Άγιος ΠΑΙΣΙΟΣ αλλά όπως φαίνεται με κλάματα λόγω των αμαρτιών μας. Φοβερά γεγονότα είναι έμπροσθεν μας. Πίστη και κουράγιο αδελφοί. 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 



Share

1 σχόλιο:

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

ΕΓΓΥΣ ΓΑΡ Ο ΚΑΙΡΟΣ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΤΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΑΝ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΔΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ.
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΑΧΤΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΔΙΚΑΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΛΥΓΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ....
ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΛΥΡΙΚΟ ΠΟΝΗΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΟΥ, ΠΟΥ ΘΡΗΝΕΙ ΜΕΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΠΟΥ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Θρῆνος τῆς Κωνσταντινουπόλεως
(Κυπριακό δημοτικό από ἔκδοση W. Wagner, Medieval Greek Texts, Λονδίνο 1870, σ. 147, 149)

Ἐκείνη ἡ μέρα ἡ σκοτεινή, ἀστραποκαϊμένη
τῆς τρίτης τῆς ἀσβολερῆς, τῆς μαυρογελασμένης,
τῆς θεοκαρβουνόκαυστης, πουμπαρδοχαλασμένης,
ἔχασε μάνα τὸ παιδὶ καὶ τὸ παιδὶν τὴ μάναν,
καὶ τῶν κυρούδων τὰ παιδιὰ ὑπᾶν ἀσβολωμένα,
δεμένα ἀπὸ τὸ σφόνδυλα ὅλα ἁλυσοδεμένα
δεμένα ἀπὸ τὸν τράχηλον καὶ τὸ οὐαὶ φωνάζουν.
μὲ τὴν τρομάραν τὴν πολλήν, μὲ θρηνισμὸν καρδίας·
[...]
νὰ πᾶτε ὅλοι κατ᾿ ἐχθρῶν, κατὰ τῶν Μουσουλμάνων,
καὶ δεῦτε εἰς ἐκδίκησιν, τρέχετε μὴ σταθῆτε,
τὸν Μαχουμέτην σφάξετε, μηδὲν ἀναμελεῖτε,
τὴν πίστιν των τὴν σκυλικὴν νὰ τὴν λακτοπατῆτε.
[...]
ὤ, Κωνσταντῖνε Δράγαζη, κακὴν τύχην ὁποῦ ῾χες,
καὶ τί νὰ λέγω, οὐκ ἠμπορῶ, καὶ τί νὰ γράφω οὐκ οἶδα,
σκοτίζει μου τὸ λογισμὸν ὁ χαλασμὸς τῆς πόλης.

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ..
Τὸ δημοτικὸ αὐτὸ τραγούδι εἶναι ὁ παλαιότερος θρῆνος γιὰ τὴν κατάληψη τῆς Κωνσταντινούπολης και Αγιά Σοφιάς. Πιθανὸν νὰ προέρχεται ἀπὸ τὴν Κρήτη ή την Κύπρο. Βρέθηκε σὲ χειρόγραφό του 15ου αἰῶνα· ὁ τίτλος ἦταν: «Ἀνακάλημα τῆς Κωνσταντινούπολης». Ἀνήκει στὴ δεύτερη περίοδο (1453-1821) τῆς Νεοελληνικῆς Λογοτεχνίας καὶ στὸ ἱστορικὸ εἶδος. Στὴν παρακάτω μορφὴ τοῦ δημοσιεύτηκε τὸ 1914 ἀπὸ τὸ Ν. Πολίτη στὴν συλλογή του «Ἐκλογαὶ ἀπὸ τὰ τραγούδια τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ».

Σημαίνει ὁ Θεός, σημαίνει ἡ γῆς, σημαίνουν τὰ ἐπουράνια,
σημαίνει κι ἡ Ἁγιά-Σοφιά, τὸ μέγα μοναστήρι,
μὲ τετρακόσια σήμαντρα κι ἑξήντα δυὸ καμπάνες,
κάθε καμπάνα καὶ παπᾶς, κάθε παπᾶς καὶ διάκος.

Ψάλλει ζερβὰ ὁ βασιλιάς, δεξιὰ ὁ πατριάρχης,
κι ἀπ᾿ τὴν πολλὴ τὴν ψαλμουδιὰ ἐσειόντανε οἱ κολόνες.
Νὰ μποῦνε στὸ χερουβικὸ καὶ νά ῾βγει ὁ βασιλέας,
φωνὴ τοὺς ἦρθε ἐξ οὐρανοῦ κι ἀπ᾿ ἀρχαγγέλου στόμα:
«Πάψετε τὸ χερουβικὸ κι ἂς χαμηλώσουν τ᾿ Ἅγια,
παπάδες πᾶρτε τὰ ἱερὰ καὶ σεῖς κεριὰ σβηστῆτε,
γιατί ῾ναι θέλημα Θεοῦ ἡ Πόλη νὰ τουρκέψει.

Μόν᾿ στεῖλτε λόγο στὴ *"Φραγκιά", νὰ ῾ρθοῦν τρία καράβια,
τό ῾να νὰ πάρει τὸ σταυρὸ καὶ τ᾿ ἄλλο τὸ βαγγέλιο,
τὸ τρίτο τὸ καλύτερο, τὴν ἅγια Τράπεζά μας,
μὴ μᾶς τὴν πάρουν τὰ σκυλιὰ καὶ μᾶς τὴ μαγαρίσουν».

Ἡ Δέσποινα ταράχτηκε καὶ δάκρυσαν οἱ εἰκόνες.
«Σώπασε κυρὰ Δέσποινα, καὶ μὴ πολυδακρύζῃς,
πάλι μὲ χρόνους, μὲ καιρούς, πάλι δικά μας θά ῾ναι».

*Η ΦΡΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ...ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟ 1204 ... ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ 1453...

ΝΕΜΕΣΙΣ - ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.