26 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΛΒΑΝΟΙ. Στην αρχή έλεγαν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών!!! Μετά δεν τους έβγαιναν τα ιστορικά στοιχεία και τώρα δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους...

Προλογικό σχόλιο
 
Οι αρχαίοι Ιλλυριοί εξαφανίστηκαν ή απορροφήθηκαν πολιτιστικά από τους Ελληνες Ηπειρώτες με την πάροδο των αιώνων...
 
Οι σημερινοί Αλβανοί αναρωτιούνται όσοι αντέχουν στην πλύση εγκεφάλου, από που βρέθηκαν σε αυτήν την περιοχή...
 
Η ανατομία τους (με κοντό ύψος και πλατύ σβέρκο και κεφάλι) δεν μοιάζει με κανέναν άλλο λαό της περιοχής, αλλά προδίδει τον τόπο προέλευσής τους... Τον Καύκασο... (κατά μία θεωρία είναι απόγονοι των βαρβάρων Αβάρων που πολιόρκησαν και την Κωνσταντινούπολη ΕΔΩ)

Χαρακτηριστικά δείγματα αλβανών
 
 
 
Τους κουβάλησαν οι Τούρκοι λίγο πριν την πτώση της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, για να έχουν έναν λαό πιστό στους Τούρκους Σουλτάνους και να τροφοδοτεί με στρατό τους Οθωμανούς. Και πραγματικά μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν οι πιστότεροι σύμμαχοι των Τούρκων στα Βαλκάνια.
 
Εξισλαμίστηκαν εύκολα, ενώ οι Ελληνες Ηπειρώτες και Αρβανίτες έμειναν Ορθόδοξοι παρά τους διωγμούς και ένα μικρό κομμάτι Αλβανών επηρρεασμένο από τους Ιταλούς ασπάστηκε τον Παπισμό...
 
Εχουν σαν σημαία τους παραποιημένο ελαφρώς τον Βυζαντινό δικέφαλο αετό, που κουβαλούσε μαζί του ο εθνικός τους ήρωας Ελληνας Ηπειρώτης Γεώργιος Καστριώτης, ο οποίος σε όλη του την ζωή πολεμούσε τα αφεντικά των Αλβανών, τους Τούρκους...
 
Κάποιοι ενσυνείδητοι Αλβανοί σήμερα θέλουν και προσπαθούν να τον ακυρώσουν από εθνικό τους ήρωα...
 
Μέχρι το 1600 δεν υπήρχε η λέξη Αλβανία και Αλβανός πουθενά γραμμένη στην ευρωπαϊκή ιστορία... 

Τέλος να τονίσουμε ότι σε όλους τους πολέμους στην ελληνική ιστορία οι Αλβανοί ήταν εχθροί των Ελλήνων... Τουρκοκρατία, Επανάσταση 1821, Βαλκανικοί πόλεμοι, Μακεδονικός Αγώνας και Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940...
 
Μετά από όλα αυτά ας διαβάσουμε την είδηση για να δούμε τι συμβαίνει στα ΜΜΕ της Αλβανίας... 
 
«… Πώς μπορώ να τους επιτρέψω να λένε ψέματα για την ιστορία της Αλβανίας, πώς μπορεί να λειτουργεί ένας αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός που λέει ότι οι Αλβανοί δεν ξέρουν από πού ήρθαν;».
 
Ο σχολιαστής και δικηγόρος Σπάρτακ Νγκιέλα, καλεσμένος στο Dritare TV, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Edi Rama να ανακαλέσει την άδεια των τηλεοπτικών σταθμών που προσκαλούν στο στούντιο αντιαλβανικές προσωπικότητες.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο μέτρο πρέπει να ληφθεί γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που καλούνται στο στούντιο και να λένε ψέματα για την ιστορία της Αλβανίας.
 
Ο Νγκιέλα τόνισε επίσης ότι σε καμία δυτική χώρα δεν μπορείς να μιλάς σε τηλεοπτικό στούντιο εναντίον της χώρας σου.
 
«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ενάντια στο εθνικό συμφέρον. Έκανα έκκληση στον Ράμα ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που φέρνουν αντιαλβανούς στο στούντιο τους και τους βάζουν να μιλήσουν, να τους αφαιρέσουν την άδεια και να μην επιτρέπουν τη μετάδοσή τους.
 
Μιλάει κανείς ενάντια στο εθνικό συμφέρον σε μια δυτική χώρα; Γιατί η δημοκρατία είναι εναντίον μου; Να τα κλείσει ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι το μέτρο σε όλο τον κόσμο.
 
Πώς μπορώ να τους επιτρέψω να λένε ψέματα για την ιστορία της Αλβανίας, πώς μπορώ να λειτουργεί ένας αλβανικό σταθμός που λέει ότι οι Αλβανοί δεν ξέρουν από πού ήρθαν.
 
Το τελευταίο διάστημα ακούγονται συχνά φωνές για την ιστορική προέλευση των Αλβανών και την εγκατάστασή τους στη δυτική πλευρά της Χερσονήσου του Αίμου.
 
 



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτοιμοι για το φρενοκομείο οι Αλβανοί φασίστες: Τις πυραμίδες τις έφτιαξαν αρχαίοι… Αλβανοί!
Τις πυραμίδες τις έφτιαξαν αρχαίοι Αλβανοί μαθηματικοί – Πελασγοί μάλιστα – και η Κλεοπάτρα ήταν Αλβανίδα!
Έτοιμοι για το φρενοκομείο οι Αλβανοί φασίστες: Google. Τις πυραμίδες τις έφτιαξαν αρχαίοι…Αλβανοί…!!!!

Η προπαγάνδα και των Αλβανών και των συμμάχων τους βαρβάρων Τούρκων, πάντα ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας.
O Fan Noli, έγραφε το 1916: “Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι νόμιμοι κάτοικοι της Αλβανίας. Κατέχουν αυτή τη χώρα προ αμνημονεύτων χρόνων πολύ πριν τους Έλληνες και τους Σλάβους που ήρθαν στη Βαλκανική Χερσόνησο” .
Ο Kristo Dako, έγραφε: “(Οι Αλβανοί), είναι οι απόγονοι των αρχικών κατόχων του εδάφους” (1917)
Τον Σεπτέμβριο του 1918, στην αμερικανική εφημερίδα “New York Evening Sun”, δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο “Οι αρχαίοι Ιλλυριοί στην Αντάντ: Μετά 2.000 χρόνια μοναχικού αγώνα οι Αλβανοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους στρατιώτες της δημοκρατίας – Το λυκόφως ενός γλαφυρού λαού”
Οι Fan Noli, Faik Konitsa, Kostadin Cekrezi και Kristo Dako, που βρέθηκαν στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση της Αλβανίας στον υπόλοιπο κόσμο.
Το 1919, ο Cekrezi, έγραφε ότι “σήμερα είναι γενικώς αναγνωρισμένο (σημ: από ποιους;) ότι οι Αλβανοί είναι η πιο αρχαία φυλή στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Όλες οι ενδείξεις (σημ: ποιες είναι αυτές;), τονίζουν το γεγονός ότι είναι απόγονοι των πρώτων ινδοευρωπαίων μεταναστών που εμφανίστηκαν στους ιστορικούς χρόνους από τους συγγενείς Ιλλυριούς, Μακεδόνες και Ηπειρώτες”.
(Όλα αυτά και άλλα πολλά γκαιμπελικά, είναι από ανιστόρητους σκόπιμα Αλβανούς όπως καταλαβαίνετε…)
Αυτά και άλλα πολλά προπαγανδιστικά, για να αποκτήσουν την *ανύπαρκτη πολιτιστική τους ταυτότητα, που δυστυχώς ποτέ δεν είχαν……ούτε αυτοί, ούτε οι Τούρκοι…
Επ ευκαιρία ...Πρόσφατα αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στο φως μια συμφωνία του Ράμα με τον Ερντογάν. Τίρανα και Άγκυρα υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας, όπου εκεί μέσα εντάσσεται και το θέμα μετεγκατάστασης αλλοδαπών μουσουλμάνων από την Τουρκία στην Αλβανία. Μια συμφωνία τύπου Τουρκίας-Λιβύης,, που θα ολοκληρωθεί σύντομα, σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Σύμφωνα με αποκαλύψεις ομογενειακών ιστοσελίδων έχει συμφωνηθεί η μετεγκατάσταση τουλάχιστον 30.000 Σουνιτών Μουσουλμάνων σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου. Εκεί όπου πλειοψηφεί το Ελληνικό στοιχείο και δη κοντά στα Ελληνικά σύνορα.
'Ενας από τους σημαντικότερους αρωγούς του αλβανικού κράτους τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών είναι η Τουρκία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Αμυνας με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας.

Α.Α.
Συνέχεια ...

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια ...
Θα ήταν ιστορική παράλειψη, να μη αναφερθεί μια αναγκαία ιστορική επισήμανση και διευκρίνηση, για το έπος του 1821, ειδικά σήμερα που είναι επίκαιρες οι διεκδικήσεις των Τουρκα-Αλβανών και Τούρκων… Η σημαντική επίκαιρη επισήμανση λοιπόν: Κάποιοι ανιστόρητοι κακοπροαίρετοι ανθέλληνες, χαρακτηρίζουν Αλβανούς αντί του σωστού Έλληνες Αρβανίτες τους ηρωικούς όμαιμους, ομόθρησκους, ομόγλωσσους Έλληνες καπεταναίους και αγωνιστές… που μιλούσαν την Αρβανίτικη διάλεκτο ή και συνεχίζουν να μιλούν, διάλεκτο εμπλουτισμένη με Αρχαιοελληνικές λέξεις…. Επιλέγω τυχαία σαν παράδειγμα τον θρυλικό Καπεταναίο Μάρκο Μπότσαρη, ο οποίος ήταν Έλληνας Σουλιώτης Αρβανιτόφωνος, χωρίς να έχει καμμία σχέση με Αλβανούς…..Άλλο Αλβανοί και άλλο ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ούτε εξ αίματος, ούτε εξ αγχιστείας, ούτε από πλευράς θρησκείας, ούτε από πλευράς γώσσας, ΟΥΤΕ….Αν κάποιος αποκαλούσε τον Μπότσαρη Αλβανό η Τουρκαλβανό σίγουρα θα είχε κομμένο το κεφάλι. Για περισσότερα αυταπόδεικτα στοιχεία περί Ελληνικότητας των Ελλήνων Αρβανιτών Search, Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί, Μπότσαρης κ.ά. Σημείωση: Δηλαδή αν οι Κύπριοι, οι Μικρασιάτες, οι Ίωνες, οι Πόντιοι, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κρήτες, οι Ρόδιοι κ.ά. επειδή μιλούν με διαφορετική διάλεκτο αρχαιοελληνικής γνήσιας ρίζας εθεωρούντο ως αλλοεθνείς …. τότε δεν θα υπήρχε τίποτα ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Ο Μπότσαρης όταν πρωτοεπισκέφθηκε τα κατεχόμενα Επτάνησα, βρωντοφώναξε…Κανένας Έλληνας δεν αισθάνεται Ελεύθερος, όταν σε Ελληνικά εδάφη…. κυματίζουν ξένες σημαίες……!
Σημειώνεται ότι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι επίσης Μωαμεθανοί Αλβανοί, ήταν (και είναι…) αδέλφια και σύμμαχοι με τους βαρβάρους Οθωμανούς. Στα φλάμπουρα τους πάντα τιμούσαν το έμβλημα του μισοφέγγαρου και ουκ ολίγα απεχθή εγκλήματα διέπραξαν κατά των Ελλήνων. ( Ίδε παρομοίως και Αλβανούς Τσάμηδες συμμάχους των Γερμανών ΝΑΖΙ.)
*Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα “Χρόνος”:
“Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως από το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι ούτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν. Ήσαν αδέσποτοι τυχοδιώκτες μετανάστες εκ βάρβαρης Ασίας και πολιτικόν και πολιτισμικό βίον ουδέποτε έσχον”.

Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Οι Δάρδανοι–Αλβανοί κατέβηκαν πολύ μεταγενέστερα στη σημερινή περιοχή, που κατοικούν σήμερα και συνάντησαν τους από γένεσης τους Έλληνες κατοίκους της Βορείας Ηπείρου κι έτσι δημιουργήθηκε αυτό, που αποκαλούμε ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ οι οποίοι και έχουν ιστορικά αυταπόδεικτα μόνο Ελληνικές ρίζες. Όταν ήρθαν εδώ οι Δάρδανοι πήραν το όνομα αρβανοί–αλβανοί από τους εδώ Ηπειρώτες της περιοχής και όχι Αρβανίτες. Το «Αρβανίτες» ίσχυε και ισχύει ιστορικά ΜΟΝΟ, για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίοι με την πάροδο των χρόνων διαμόρφωσαν μια ιδιόμορφη μουσική διάλεκτο, εμπλουτισμένη με αρχαιοελληνικές λέξεις και φράσεις. Μια γλώσα με ελληνικές ρίζες και παραδόσεις….όπως των Κυπρίων, Ποντίων, Μικρασιατών, Κρητικών κ.ά. που όταν μιλούν ηχεί και ο μουσικός ήχος της Ελληνικής γλώσσας…..Έρωτας χρυσόφτερος η γλώσσα μας…..Γράφει ο μεγάλος μας ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος, για την μουσικότητα της Ελληνικής γλώσσας.
«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε μεταξύ τους με μουσική».
M.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.