24 Σεπτεμβρίου 2023

Βρε «πως αλλάζουν οι καιροί» (και οι άνθρωποι) ...

Ήταν 3 Ιουνίου 2013.
 
Με αφορμή την συζήτηση για το 2ο Thessaloniki Pride 2013,
ο δημοτικός σύμβουλος (και γνωστός στο θρησκευόμενο κόσμο της Θεσσαλονίκης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες» ) κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος,
μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεσπά:
 
 
(Επειδή έχει ξεφτιλιστεί ο κ. Θεοτοκάτος δεν ξέρω αν θα μείνει το βίντεο στο Youtube οπότε ας το βάλουμε να υπάρχει και στο ιστολόγιο)
 
Δέκα χρόνια μετά ..
 
Ιανουάριος 2022. 
Ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος ορίζεται ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ από τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα!!! 
(για να μην έχετε καμμία επιφύλαξη, σχετικά ενδεικτικά δημοσιεύματα εδώ, εδώ)
 
Δείτε το βίντεο με όσα έλεγε 10 χρόνια πριν!
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς κ.Θεοτοκάτο.
«Να χρηματοδοτεί (το gay pride) ο Δήμος (Θεσσαλονίκης).»
«Αν είναι δυνατόν»!!! 
 
Τώρα ως αντιδήμαρχος;
Tι έγινε κ.Ερωτόκριτε; Άλλαξες γνώμη;;;;
Γιατί δεν αντιδράς; Γιατί δεν ακούγεσαι! 
 
Φυσικά και θα ψηφίσουμε «Ζέρβα» για Δήμαρχο, για να φροντίσει μία ακόμη φορά για την στήριξη του Thessaloniki Pride, της «παρέλασης» των κάθε είδους ομοφυλοφίλων και μάλιστα εν όψει της διεξαγωγής του Europride τον Ιούνιο του 2024! Πολύ καλή επιλογή έκανες κ. Ερωτόκριτε!
 
ΥΓ. 1 Συγνώμη, το ξεχάσαμε!!! Καλή επιτυχία!!! 
 
Ναι, τέτοιους ανθρώπους θέλουμε να μας εκπροσωπούν!
Που θυσιάζονται για τα ιδανικά τους!!!
 
ΥΓ. 2 
Κι όμως, θα το δείτε.
Θα υπάρξουν «ορθόδοξοι» πιστοί, που θα τον ψηφίσουν, και θα αισθάνονται ότι έκαναν και το καθήκον τους (!) αφού έτσι τους είπε να κάνουν «ο πνευματικός τους» ... (φοβερή δικαιολογία ...)
αχ αυτοί οι «πνευματικοί» ... έβαλαν τον κόσμο να «μπολιαστεί» με εκτρωμένα έμβρυα, απαγόρευσαν στους πιστούς να κάνουν Πάσχα και Χριστούγεννα και Θεοφάνεια, τους προέτρεπαν «να κάνουν υπακοή» (στα αφεντικά τους, στους Φαρισαίους, στους  αρχιπροδότες ...)
«Άκου, βλέπε σιώπα» όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο αγωνιστής π.Αυγουστίνος Καντιώτης, ελέγχοντας την σιωπή των «ποιμένων». 
Όπως είπε και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός:
«ἄφετε αὐτούς· τυφλοί εἰσιν ὁδηγοί τυφλῶν·
τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται» (Κατά Ματθαίον, 15, 14)
(ερμηνεία: ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, γιατί είναι τυφλοί και οδηγούν τυφλούς κι όταν ο ένας τυφλός οδηγεί τον άλλο τυφλό, και οι δύο θα πέσουν μέσα στο βόθρο!)
 
«Στώμεν καλώς, Στώμεν μετά φόβου», 
με αυτή την κραυγή ο αρχάγγελος Μιχαήλ επανέφερε στην τάξη τα τάγματα των αγγέλων και σταμάτησε την κάθοδο και την πτώση τους προς τον Εωσφόρο. 
 
Ας σταθούμε λοιπόν κι εμείς όρθιοι. 
Η πτώση των άλλων και των λυκοποιμένων δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία.
«Στώμεν Καλώς» αδέρφια.
 
Υπάρχουν ακόμη πολλοί που ΔΕΝ προσκύνησαν. 
Το παράδειγμα μας το έδειξαν οι χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. 
Ενάμιση χρόνο χωρίς ένα ευρώ. Και στάθηκαν ΟΡΘΙΟΙ. 
 
Οι χλευασμοί των δεσποτάδων, έγιναν τα «παράσημά» τους στην Αιώνια Ζωή!
 
«ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ῥυπαρὸς ῥυπαρευθήτω ἔτι, 
καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, 
καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι» (Αποκ. 22,11)
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.