27 Σεπτεμβρίου 2023

Σύγχρονα παραδείγματα της εργαλειοποίησης της «πράσινης» υστερίας

Γράφει η Μαρία Δεναξά, δημοσιογράφος
 
Έχουμε και λέμε:
 
Η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας (δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι) για τα κατώτερα και μεσαία λαϊκά στρώματα, έχει τροχοδρομηθεί, αρέσει δεν αρέσει. 
 
Εκτός από το ΠΕΑ, ενεργειακό πιστοποιητικό που από το 2027, θα σας εμποδίζει να ενοικιάζετε ή να πωλήσετε το σπίτι σας, εάν ενεργειακά δεν είναι αναβαθμισμένο -κάθε τρεις και λίγο δηλαδή όλο και κάτι θα σκαρφίζονται- τώρα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εξετάζει το ενδεχόμενο θέσπισης ενός συστήματος προστίμου, για την πώληση των ακινήτων που ενεργειακά βρίσκονται στην κατώτερη κλίμακα. 
 
Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η πώληση ενεργοβόρων κατοικιών να εξαρτάται από την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης! Με λίγα λόγια είστε χαμένος είτε κρατώντας ένα ακίνητο είτε πουλώντας το! – Επιπροσθέτως, υπάρχει επιθυμία διαχωρισμού της ιδιοκτησίας γης και κατοικίας (για την ώρα μόνο στη Γαλλία), όπου σε νομοσχέδιο του 2019 προβλέπεται οι μελλοντικοί αγοραστές να κατέχουν τα κτίσματα, αλλά δεν θα είναι ιδιοκτήτες του οικοπέδου που τα περιβάλλει! 
 
Παράλληλα είναι συνεχόμενες οι αυξήσεις και η επιβολή νέων φόρων πάνω στην ακίνητη περιουσία Και πάμε παρακάτω… Εκτός απο τα παραπάνω, διακρίνουμε πλέον την προθυμία της αποθάρρυνσης των ταξιδιών και της ελεύθερης μετακίνησης με: 
– Την προσεχή απαγόρευση απαγόρευση οχημάτων βενζίνης-diesel 
– Τις τρελές αυξήσεις στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 
– Τις μη ασφαλείς και επικίνδυνες δημόσιες συγκοινωνίες 
– Τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των φόρων στα αεροπορικά εισιτήρια. Ακόμη μια αύξηση φόρων των αεροπορικών εισιτηρίων βρίσκεται προ των πυλών στη Γαλλία…
 
Την ίδια ώρα η προπαγάνδα που βασίζεται στην έννοια των «πόλεων – φυλακών των 15 λεπτών», βρίσκεται στο απόγειο της και η δημιουργία τους επιταχύνεται με: 
– Τον πληθωρισμό που υποβαθμίζει τη ζωή των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, ενώ ήδη αγγίζει και κάποιους από τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα… 
 
Μέσα στην διαστροφική δυστοπία στην οποία βυθίζεται σιγά – σιγά η ανθρωπότητα, αρχής γενομένης από την Ευρώπη, μπαίνει κι ένα τέλος στη διατροφική ελευθερία. Από τη μια κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι για το φαγητό που τρώνε π.χ. κρέας, κι από την άλλη σερβίρουν ως υγιεινή και κατάλληλη την εναλλακτική διατροφή: έντομα, τρισδιάστατα τυπωμένο κυτταρικό κρέας, μεταλλαγμένα προϊόντα, κ.λπ. 
 
Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα επανεισάγεται στη δημόσια συζήτηση το “πάσο-κάρτα άνθρακα”, για να ελεγχθεί η αποδοχή του και να συνηθίζεται η ιδέα… 
 
Να μην αναφερθώ επίσης στους όλο και πιο περιοριστικούς νόμους που πλήττουν την ελευθερία της έκφρασης και τη συνεχή ενίσχυση της ψηφιακής και οπτικής παρακολούθησης γιατί θα γράφω ώρες…
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.