28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο νέος εχθρός!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
 
Στην Προπαγάνδα υπάρχει η λεγόμενη «Αρχή της πολεμικότητος», η οποία προβλέπει την ύπαρξη εχθρών και η οποία εφαρμόζεται πιστά σήμερα από τους πολιτικούς εγκληματίες κατά των λαών.
 
Η Προπαγάνδα, ως γνωστόν, έχει τους ανθρώπους ως στόχους και διοχετεύει στις μάζες ιδέες και συνθήματα γεμάτα δυναμισμό, που διεγείρουν το πολεμικό ένστικτο αυτών. Έτσι, οι άνθρωποι καλούνται να δίνουν πάντα μάχες εναντίον εχθρών, που πάντοτε πρέπει να υπάρχουν. Χωρίς εχθρό δεν υπάρχει συσπείρωση σε ένα αγώνα. Ο εχθρός ενώνει και δίνει διέξοδο!
 
Πρέπει πάντα να υπάρχει ο εχθρός! Στην «εποχή του «κορωνοϊού», ήταν οι «ανεμβολίαστοι», αυτοί που για διαφόρους λόγους προτίμησαν να μην εμβολιαστούν με τα πειραματικά anti-covid εμβόλια. Σήμερα, όπως άρχισε ήδη να γίνεται φανερό, ο νέος εχθρός είναι η αόρατη «Κλιματική αλλαγή» και βεβαίως όσοι άνθρωποι την αμφισβητούν. Αύριο μπορεί να είναι αυτοί που δεν δέχονται την νέα «ψηφιακή ταυτότητα» με το ενσωματωμένο τσιπ, η οποία βέβαια δεν είναι ταυτότητα αλλά μια πολυκάρτα με όλα τα προσωπικά στοιχεία και όλο το πάσης φύσεως ιστορικό του κατόχου. Μεθαύριο μπορεί να είναι αυτοί που δεν δέχονται το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο για να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και αυτόματα.
 
Αυτή η αρχή της Προπαγάνδας, τη σημερινή εποχή, συνδυάζεται απόλυτα και με την «Αρχή της επιθέσεως», εκμεταλλευόμενη την συντριπτική καθήλωση και την κατακλυσμιαία χειραγώγηση των μαζών μέσω των καλοπληρωμένων συστημικών ΜΜΕ.
 
Όποιος επιτίθεται, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και το μεγαλύτερο μέρος από την προσοχή της κοινής γνώμης. Η επιθετικότητα εξάλλου δημιουργεί αίσθηση ισχύος, που είναι απαραίτητη για να πείσει τόσο τους υποστηρικτές όσο και τους αρνητές του εκάστοτε «επιβαλλόμενου μέτρου». Στόχοι της επίθεσης εναντίον του «αρνητή» αντιπάλου είναι η πλήξη του ασθενέστερου σημείου του, η γελοιοποίηση αυτού (ψεκασμένος κλπ) και των θέσεών του (π.χ. συνωμοσιολογίες), απομόνωση των θέσεών του και η πλήξη κάθε μιας ξεχωριστά. Αυτή είναι μια βασική αποστολή όλων των προπαγανδιστών που εργάζονται στα συστημικά ΜΜΕ.
 
Επιπλέον, στα πλαίσια της Προπαγάνδας εφαρμόζεται και η Τεχνική του «δυο βήματα εμπρός, ένα πίσω». Έτσι, λαμβάνει χώρα πόλεμος νεύρων με επιδίωξη το «σπάσιμο», δηλ. εκφοβισμός με απειλές-επιδείξεις δυνάμεως και δημιουργία κλίματος ισχύος, αλλά και συνεχής αλλαγή της απειλής με υποχωρήσεις και χαμόγελο, μετάθεση του χρόνου για απορρόφηση τυχόν αντιδράσεων, καθώς και χρήση της αρχής της «ασάφειας», καθόσον η άγνοια των πραγματικών προθέσεων διασπά τους αντιπάλους.
 
Τέλος, ο άνθρωπος-στόχος βάλλεται με όλα τα υπάρχοντα μέσα, σύμφωνα με την «Αρχή των συγκεντρωμένων πυρών». Διασπορά του φόβου του θανάτου και του φόβου των φυσικών καταστροφών, πλαισιωμένη από την προστασία της δημόσιας υγείας και της περιουσίας, διαχωρισμός του λαού σε «αρνητές» και «υποστηρικτές», συνεχείς απειλές, εφαρμογή βίας, εξοντωτικά πρόστιμα, εγκλεισμοί, αποκλεισμός από την κοινωνική ζωή, απειλή απώλειας εργασίας και απόλυση από την εργασία, και άλλα πολλά που μόνο νοσηροί νόες του ναζισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων μπορούσαν να επινοήσουν για να πετύχουν τον στόχο τους.
 
Και όλα αυτά, για να στηριχθεί η ατζέντα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θέλει τον άνθρωπο ένα αριθμό, τις κοινωνίες διαλυμένες και τα έθνη αδύναμες κρατικές οντότητες, κάτω από πλήρη έλεγχο. Τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης επιμένουν στο «πρόγραμμα» των αφεντικών τους. Η Ιστορία θα γράψει με τα πλέον μελανά χρώματα την προσπάθεια αυτή ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού προς χάριν της εγκαθίδρυσης μιας αυταρχικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. 
 
Τα φερέφωνα, υποστηριζόμενα από πακτωλό χρημάτων, δουλεύουν συστηματικά, στοχεύοντας ως εχθρό όποιον αντιδρά στα σχέδιά τους. Εμείς τι κάνουμε; Εμείς επιβάλλεται να ενημερωνόμαστε, να γνωρίζουμε, να μην τους πιστεύουμε, να ενώνουμε δυνάμεις, να αντιστεκόμαστε!
 
Νικόλαος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣShare

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι, Στρατηγέ μου! Ἐπί Μητσοτάκη, ζήσαμε τήν χειροτέραν δικτατορίαν καί τήν προπαγάνδαν ὑπέρ τῶν «μέτρων» καί τῶν «ἐμβολίων κατά τοῦ κοροναϊοῦ» (διάβαζε κατά τῆς ἀνθρωπότητος) καί γενικῶς ὑπέρ τοῦ Σατανισμοῦ. Τά ψέμματα πού μᾶς εἶπαν εἶναι πελώρια, συμφώνως μέ τήν γνωστήν συμβουλήν τοῦ Διαβόλου «ἐάν πρόκηται νά εἰπῇς ψέμματα, νά εἰπῇς μεγάλα τοιαῦτα»!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.