22 Σεπτεμβρίου 2023

Ομιλία προέδρου της ΝΙΚΗΣ στο Βελλίδειο

Δελτίο Τύπου: Ομιλία προέδρου της ΝΙΚΗΣ στο Βελλίδειο
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-9-2023 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο η ομιλία του προέδρου του κινήματος ΝΙΚΗ Δημητρίου Νατσιού ο οποίος μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για όλα όσα απασχολούν την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.
 
«Η αλυσίδα των διαδοχικών εθνικών συμφορών δεν έγινε εκ Θεού, αλλά εκ Θεού θα έρθει η σωτηρία» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ και πρόσθεσε: «Οι συμφορές μας είναι ανθρώπινο αποτέλεσμα, των κυβερνητικών επιλογών δεξιάς και αριστεράς επί πολλά συναπτά χρόνια. Είναι η απόδειξη ότι το κράτος που κάποτε στήθηκε πάνω στους αγώνες και το αίμα των προγόνων μας έχει πλήρως εξαρθρωθεί, πως βρίσκεται σε συνεχή επιδείνωση κάθε υπεύθυνη και σοβαρή λειτουργία που θα εξασφάλιζε τις ζωές, τις περιουσίες, τα δικαιώματα και την πατρίδα των Ελλήνων. Περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να μας πει τι θα κάνει η κυβέρνηση για να απαλύνει τις επιπτώσεις της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία, ώστε να μείνουν οι άνθρωποι στις εστίες τους και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.
 
Ο πρωθυπουργός του ανίκανου επιτελικού κράτους, αφού κατονόμασε την λεγόμενη «κλιματική κρίση» ως τον κύριο υπαίτιο, μίλησε για επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, λες και δεν είναι επικεφαλής της κυβέρνησης εδώ και τεσσεράμισι χρόνια! Και αν έτσι αντιμετωπίζει τη Θεσσαλία, τί θα πει για τις φωτιές στον Έβρο, όπου ομολόγησε ότι ήταν ανθρωπογενής η αιτία, αλλά ούτε καν συζητά το χωριστό Σώμα Δασοπυρόσβεσης, το οποίο λείπει δραματικά από τη χώρα;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ και διαπίστωσε: «Σερβιρίστηκαν παλαιές και ανυλοποίητες προτάσεις ως φρέσκες, πάλι νέοι σχεδιασμοί και νέες αρμοδιότητες. Και ξανά ως νέα η παροχολογία, το εύκολο «χαρτζιλίκωμα», τα επιδόματα-μπαλώματα. Χωρίς καμία σοβαρή συζήτηση για το πώς ως λαός θα αναπτυχθούμε, πώς θα βαδίσουμε ενωμένοι, πώς θα σταματήσουμε να σκεπτόμαστε τη μετανάστευση και τον ξεριζωμό ως την πλέον βιώσιμη εναλλακτική, πώς θα θρεφόμαστε από την δική μας γη με τον δικό μας κόπο.»
 
Ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε και στο δημογραφικό και την Παιδεία όπου όπως είπε επικρατεί ζόφος και σκοτάδι:
 
«Δεν είπε ο πρωθυπουργός λέξη για την Παιδεία μας, μια Παιδεία παραδομένη στις οθόνες που μολύνουν με τη woke παράνοια τις νέες γενιές. Για τα απαράδεκτα βιβλία του Υπ. Παιδείας, αυτά τα πανέρια με τις οχιές όπως τα ονομάζω που κυκλοφορούν στις σχολικές τσάντες των παιδιών μας, για τα οποία προ ολίγων ημερών εισπράξαμε την γνωστή προσβλητική απάντηση της υφυπουργού. Αντί να ζητήσει συγνώμη και να υποσχεθεί την άμεση αντικατάσταση των βιβλίων αυτών, ομολόγησε ότι όχι μόνο τα αποδέχεται, αλλά τα επιβραβεύει και τα θεωρεί σύννομα με το Σύνταγμα. Κάτι με το οποίο η ΝΙΚΗ διαφωνεί κάθετα.»
 
Ως αναφορά τη συζήτηση περί «γάμων» ομοφυλοφίλων και περί τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλους, υπογράμμισε πως: «είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με τον νομικό και τον ηθικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, βλάπτει την κοινωνική συνοχή, επιβεβαιώνει και διαιωνίζει το έλλειμμα δημοκρατίας και την επιβολή των θελημάτων μιας ολιγάριθμης ομάδας –με κυβερνητική συναίνεση– επί του θελήματος του ελληνικού λαού.»
 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ αναφέρθηκε και στο σκοτάδι που επικρατεί και στα Εθνικά θέματα: «Σπρώχνεται η Ελλάδα πιο βαθιά στον πόλεμο! Δεν έχει να θρέψει τα παιδιά της, αλλά έχει 900 εκατομμύρια, όπως διαβάζουμε, για να εκπαιδεύσει ουκρανούς πιλότους. Η Αγχίαλος άλυτο σκάνδαλο, οι ανομολόγητες φωτιές και σε άλλα στρατόπεδα και αποθήκες πολεμικού υλικού, η σταδιακή αποδυνάμωση των νησιών μας από πυραυλική άμυνα και πολυβόλα, ο τραγικός θάνατος άκρως εκπαιδευμένων στρατιωτικών μας με έναν εξόχως ύποπτο τρόπο, σε μια χώρα όπως η Λιβύη όπου αλωνίζουν τα τουρκικά συμφέροντα, η ενασχόληση των ενόπλων δυνάμεων με περισυλλογή πτωμάτων ζώων και σερβίρισμα συσσιτίων σε ορδές λαθρομεταναστών. Ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για την Άμυνα αυτής της χώρας, Άμυνα από την οποία λείπουν 20.000 ΕΠΟΠ, λείπει η έγνοια για το προσωπικό και λείπει και η κοινωνική καταξίωση της αποστολής του. Σε ποιό μέλλον και σε ποιά προοπτική οδηγείται ο ένδοξος ελληνικός μας στρατός;» αναρωτήθηκε και αναφέρθηκε στην βιασύνη της Ν.Δ να διαπραγματευτεί για τα ελληνοτουρκικά χωρίς να προετοιμάζεται να υπερασπιστεί την αύξηση από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, «απαραίτητος όρος για να ξεκινήσεις να συζητάς με αξιοπρέπεια την ΑΟΖ σου. Αυτό δεν λέγεται διαπραγμάτευση. Λέγεται φτιασιδωμένη απώλεια εθνικής κυριαρχίας με τη βούλα της Χάγης.» είπε.
 
«Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και τολμούν να προσάπτουν ταμπέλες «ντεμέκ πατριώτη» σε άλλους. Δυστυχώς τους αρμόζει να το λένε κοιτάζοντας στον καθρέπτη.» υπογράμμισε.
 
Τέλος ο Δημήτρης Νατσιός έκανε σαφή τα εξής:
  • Η ΝΙΚΗ ζήτησε και ζητά πλήρη, σαφή και αρμόδια ενημέρωση για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.
  • Η ταυτότητα πρέπει να επιτελεί αυτό που σχεδιάστηκε να κάνει.
  • Είναι απολύτως ψευδές ότι η τεχνολογία μικροτσίπ με RFID είναι ασφαλής και δεν υποκλέπτεται.
  • Ο πολίτης δικαιούται να έχει πρόσβαση και γνώση για όλα τα συλλεγόμενα και αποθηκευόμενα προσωπικά του δεδομένα.
  • Οι βάσεις δεδομένων με τα αποθηκευμένα στοιχεία των Ελλήνων πολιτών οφείλουν να βρίσκονται αποκλειστικά επί ελληνικού εδάφους.
  • Η μετατροπή της ηλεκτρονικής ταυτότητας σε ψηφιακή ταυτότητα (δηλαδή ενσωματωμένη στο κινητό ή αλλού) ή σε κάρτα πολίτη, δηλαδή ως κάρτα ασκήσεως δικαιωμάτων και πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες, και δη με ενσωματωμένο «πορτοφόλι ψηφιακού ευρώ», είναι σημεία στα οποία η ΝΙΚΗ έχει κάθετη αντίρρηση.
  • Απορρίπτουμε τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.
Ο κ. Νατσιός κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν καθώς: «Η ελευθερία και η ασφάλεια δεν έχουν πολιτική απόχρωση» .
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, επικεφαλής της θεματικής ομάδας της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Χιωτακάκος, ο οποίος επεσήμανε πως : «Το πολυσυζητημένο θέμα των νέων Ηλεκτρονικών ταυτοτήτων εξακολουθεί να απασχολεί και να προβληματίζει τον Ελληνικό λαό, κυρίως επειδή η κυβέρνηση δεν τηρεί την απαραίτητη διαφάνεια, είτε εσκεμμένα, είτε από ανικανότητα»
 
Ο κ. Χιωτακάκος κατέρριψε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, ότι δήθεν:
 
Έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις (για τις ταυτότητες) και η έκδοση της ταυτότητας είναι μία διοικητική πράξη και δεν χρειάζεται διαβούλευση εκτενή με την κοινωνία.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουν δοθεί καθόλου εξηγήσεις σε τουλάχιστον δέκα (10) σημαντικά σημεία. 
 
Ο βουλευτής επικρατείας και πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Αποστολάκης παίρνοντας το λόγο έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο των ταυτοτήτων από το 1986 όπου ξεκίνησε ως πρόταση, μέχρι και τη σημερινή «πονηρή» διάταξη της κυβέρνησης και την πρόθεσή της για γρήγορη αναβάθμιση των ταυτοτήτων στην οποία θα προστεθεί και η κάρτα του πολίτη . 
 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης: «ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου σε πρόσφατη δήλωσή του ανέφερε καθαρά ότι ετοιμάζει με διάταγμα τον ενιαίο αριθμό πολίτη με τον οποίο θα πιστοποιούνται μέσα στο σύστημα διαδικτύου όλες οι εφαρμογές – δικαιώματα», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Μέσα στο δρόμο του διαδικτύου είναι όλη η ζωή μας, θα μπαίνουμε με έναν αριθμό και με το τσιπάκι της ταυτότητας».
 
Εξάλλου ο Υπ. Προστασίας του πολίτη κ. Οικονόμου ομολόγησε δημοσίως στη Βουλή ότι ετοιμάζεται νέος διαγωνισμός 500-800 εκατομμυρίων, ο οποίος θα οδηγήσει σε άλλη αναβαθμισμένη ταυτότητα. 
 
«Μην ξεγελιέστε, αν δεν είναι τώρα, θα γίνει πολύ γρήγορα,…και κάρτα πολίτη και ηλεκτρονικό πορτοφόλι όλα σε ένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.
 
«Η ΝΙΚΗ έδωσε μια πρώτη λύση ανακούφισης στους πολίτες όπως αυτή που είχε δώσει ο Άγιος Παϊσιος δηλαδή να μην την πάρει κανείς μέχρι να τελειώσει το διάστημα των 4-5 ετών που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία» είπε και έθεσε το ερώτημα: «Τι κάνουμε μετά; Εσείς θα αποφασίσετε, θα είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα όχι μόνο ως δημοκρατικού πολίτη αλλά ως χριστιανού. Καθένας να το σκεφτεί με προσευχή και σύνεση . Έχετε ελπίδα στο Θεό και στη δύναμη της ΝΙΚΗΣ, ούτε ο Θεός, ούτε και εμείς θα σας αφήσουμε, θα πορευτούμε μαζί», υπογράμμισε.
 
Η εκδήλωση στο Βελλίδειο ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης και Δρ Καρδιοχειρουργικής Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων : «Θεωρούμε την παρούσα κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη εξαιρετικά επικίνδυνη για την πατρίδα, έχοντας ήδη δείγματα των εθνοκτόνων προθέσεών της στο ζήτημα των Σκοπίων και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας δίνοντας στους Σκοπιανούς το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, δίνοντάς τους μακεδονική γλώσσα, εθνότητα, και υπόσταση δήθεν Μακεδονικού πολιτισμού, ακολουθώντας πιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η ΝΙΚΗ είναι κάθετα αντίθετη και με όλες της, τις δυνάμεις θα αντισταθεί στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού στο Αιγαίο μέσα από την άστοχη και ύποπτη προσφυγή στην διαιτησία της Χάγης.»
 
Ως αναφορά την στην ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ Κασελακη ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε:
 
«Στη ΝΙΚΗ όλους τους ανθρώπους τους αγαπούμε, σεβόμενοι το αυτεξούσιο που λάβαμε από τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας και δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους βάσει των σεξουαλικών τους ιδιαιτεροτήτων. Αλλά είμαστε κάθετα, αντίθετοι, με την επιβολή στον γενικό πληθυσμό της παραπάνω ατζέντας.».
 
Ως αναφορά στα θέματα της υγείας επεσήμανε πως, η ΝΙΚΗ ζήτα άμεσα:
  1. Προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό.
  2. Διάθεση πόρων για την συντήρηση και την αγορά της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής.
  3. Την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ
  4. Την αξιοκρατία στην επιλογή των διοικήσεων και όχι στα golden boys του συστήματος.
  5. Οργάνωση επιτέλους της ισχνότατης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο  κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ολοκληρώνοντας τους παρευρισκόμενους πως : «Η ΝΙΚΗ θα αντισταθεί με όλες της, τις δυνάμεις, στην αλλοίωση του πνεύματος του Συντάγματος που σχεδιάζει ύπουλα η Νέα Δημοκρατία και τα δεκανίκια της στη Βουλή. Θα καταγγείλει τη ληστρική ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης. Θα απαιτήσει να δοθεί τέλος στο μαρτύριο των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς προς όφελος ξένων funds. Θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τις δίκαιες απαιτήσεις της πατρίδας μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Θα αντισταθεί στην ξέφρενη λαθρομετανάστευση και στο φακέλωμα του πολίτη».
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.