29 Σεπτεμβρίου 2023

Η ντροπή της Ελλάδας: Μόλις 5 από τα 70 ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης ΟΗ-58D Kiowa Warrior διασώθηκαν στο Στεφανοβίκειο!

Την ολική καταστροφή του Στεφανοβίκειου ως βάση ελικοπτέρων του Ελληνικού Στρατού και πολλών εναέριων μέσων εντός αυτού λόγω της απαράδεκτης αδράνειας έγκαιρης μεταφοράς τους, ενώ γνώριζαν το επερχόμενο κακό, αλλά και στην παραδοχή ότι δεν πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί το ορατό μέλλον ως βάση ελικοπτέρων, προχώρησε το ΓΕΣ.
 
Έτσι το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που είχε ανακοινώσει ψευδώς κατόπιν έγκρισης του ΓΕΕΘΑ (Κ.Φλώρος), ότι «Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή» στέλνει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, που θα έρχονταν τον Οκτώβριο για συνεκπαίδευση.
 
Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί φυσικά, σε ότι αφορά τον χρόνο άφιξης. Αν έρθουν τα αμερικανικά, θα έρθουν στην καλύτερη περίπτωση το Νοέμβριο.
 
Στο μεταξύ μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr για το εύρος της καταστροφής, ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες, όχι για το αν υπέστησαν ζημιές τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης OH-58D Kiowa, αλλά το αν υφίστανται πλέον ως πτητικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού!
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτημα αν έχουν διασωθεί και είναι άμεσα επιχειρησικά 5 (πέντε) από τα 70 (εβδομήντα) ΟΗ-58 Kiowa Warrior που παραλάβαμε από τις ΗΠΑ το 2019! 
 
Ελπίδες διάσωσης εκφράζονται και για άλλες 3-5 μονάδες!
 
Όλα τα άλλα έχουν γίνει φωλιές των ψαριών της λίμνης Κάρλα μέσα στα κτίρια της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο ή έχουν υποστεί τέτοια ζημιά από το νερό που κοστίζει περισσότερο να τα επισκευάσουμε από το να αγοράσουμε νέα από τα αποθέματα των ΗΠΑ!
 
Το τραγικό: Η αποπληρωμή τους από το υστέρημα του ελληνικού λαού, ολοκληρώθηκε μόλις πέρσι!
 
Το Kiowa Warrior είναι μονοκινητήριο, οπλισμένο ελικόπτερο αναγνωρίσεως, μπορεί να εκτελέσει αποστολές αναγνώρισης, κατεύθυνσης και παρατήρησης βολών πυροβολικού αλλά και αποστολές κρούσης.
 
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείται από 2 άτομα, μπορεί να πετύχει ταχύτητα 247 km/h και έχει αυτονομία 413 km. Έχει δύο πυλώνες οπλισμού, με τον καθένα να μπορεί να φέρει έως 2 AGM-114 Hellfire, 2 AIM-92 ATAS, 1 καλάθι LAU-68 ρουκετών Hydra 70 ή ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.
 
Ο χειρισμός τους γίνεται από τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου και είναι ικανοί να εντοπίσουν και να «κλειδώσουν» τον στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων.
 
Ουσιαστικά τα ΟΗ-58D Kiowa έπαψαν να αποτελούν «ενεργό όπλο» για τον Ελληνικό Στρατό.
 
Στελέχη της Αεροπορίας Στρατού με τα οποία συνομίλησε το pronews.gr, εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι «ίσως καταφέρουμε να επαναφέρουμε ακόμα 3-5 στην ενεργό υπηρεσία, χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά από τα κατεστραμμένα. 
 
Δύσκολο γιατί οι αισθητήρες στον ιστό του ελικοπτέρου που αφορούν ηλεκτροοπτικά ημέρας και νύχτας, αποστασιόμετρο και καταδείκτη λέιζερ έχουν υποστεί ζημιές που θέτουν σε αμφιβολία αν και τα αρχικά πέντε που διασώθηκαν σε καλύτερη κατάσταση, καταφέρουν να γίνουν πλήρως επιχειρησιακά, κάποτε».
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.