27 Σεπτεμβρίου 2023

Στο πλευρό της Αρμενίας: Η φιλόξενη Ρωμηοσύνη στην πράξη

Δελτίο Τύπου 
Στο πλευρό της Αρμενίας: Η φιλόξενη Ρωμηοσύνη στην πράξη
 
Με αφορμή τη δραματική συγκυρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), όπου αυτές τις ημέρες διακυβεύεται η παραμονή ή όχι των Αρμενίων κατοίκων στις εστίες τους, προτείνουμε στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία που ταυτόχρονα θα είναι και προς όφελος καθενός εμπλεκομένου: 
 
Να ανακοινώσουμε, ως χώρα η οποία συνδέεται ιστορικώς και ποικιλοτρόπως με το χριστιανικό Αρμενικό έθνος, το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για κάθε κάτοικο της εμπόλεμης περιοχής, ο οποίος κινδυνεύει με ξερριζωμό και ανεστιότητα. Ότι παραχωρούμε σε αυτά τα πρόσωπα καθεστώς μόνιμης παραμονής στην επικράτειά μας. 
 
Σαφώς σε μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν σημαντικές οι προετοιμασίες ή συνεννοήσεις που θα καταστήσουν την ελληνική πρόταση ρεαλιστική και με αμοιβαία ευεργετήματα.
 
Πιστεύουμε ότι περιττεύει η ανάλυση των ευεργετημάτων για την πατρίδα μας από μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς πολλούς Αρμένιους. Υπάρχει ακόμα μία ισχυρή παρουσία τους σε διάφορα μέρη της χώρας μας (π.χ. Θράκη) και πάντοτε υπήρξε αρμονική η ένταξή τους στο κοινωνικό σώμα. Μάλιστα, σε αντίθεση με την ως τώρα πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης, να σπεύδει για δανεικούς (και αγύριστους) εργάτες με προέλευση από μουσουλμανικές χώρες με εντελώς αλλότριες αξίες, μία πρόσκληση μόνιμης φιλοξενίας προς τους δοκιμαζόμενους Αρμενίους θα τόνωνε την ελληνική ύπαιθρο με πραγματικά ευγνώμονες ανθρώπους κοινών αξιών, κοινής ρωμέικης ιστορίας και παράδοσης. 
 
Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υποστήριζαν ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης προσφύγων πολέμου, πρόγραμμα που θα συνέβαλε και στην βελτίωση του εθνικού μας κύρους διεθνώς.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.