25 Σεπτεμβρίου 2023

Μεταναστευτικό: «Καυτό Ελληνικό Πρόβλημα» και ΟΧΙ θέμα έλλειψης «ανθρωπιάς»

Εθνικό-πολιτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου
 
Συγχαρητήρια στον κ Κασσελάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. και θα ρίξω, συμβολικά βέβαια, λίγο «κόκκινο πιπέρι» στη «γλώσσα» των ελληνικών ΜΜΕ που ανέδειξαν ως κυρίαρχο θέμα την αντιπαλότητα των δύο μονομάχων δηλαδή Κασσελάκη - Αχτσιόγλου και δεν ανέδειξαν στο βαθμό που ΕΠΡΕΠΕ τα γεγονότα και τις τοποθετήσεις των κκ Μητσοτάκη και Erdogan στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις γνωστές του απαιτήσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους αγνοώντας πασιφανώς ΟΛΕΣ τις σχετικές με το θέμα αποφάσεις του ΟΗΕ στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα σχεδόν ετών.
 
 Έκανε σημαντικές αναφορές στο μεταναστευτικό πρόβλημα από το Βήμα του ΟΗΕ ο κ Μητσοτάκης και ακούστηκε ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών εξομάλυνσης των αντιδικιών μας με τη γείτονα αρχίζουν να «λογικεύονται» οι θέσεις του Προέδρου της Τουρκίας κ Erdogan της χώρας που είναι η κύρια προμηθεύτρια λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
 
Υπενθυμίζω τις πρόσφατες ενέργειες της Ιταλίδας Πρωθυπουργού κ Μελόνι η οποία «τα είπε ορθά-κοφτά-και-χύμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιταλία με την εισροή μεγάλων αριθμών λαθρομεταναστών. Το θέμα το παρουσίασα σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Ένωση» που αναρτήθηκε εδώ στον αγαπητό φιλόξενο διαδικτυακό τόπο. 
 
Δεν είναι άγνωστο σε εμάς τους Έλληνες θέμα το μεταναστευτικό και είναι ελάχιστοι εκείνες και εκείνοι που αγνοούν την αλήθεια ότι είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση και ποικίλλουν από την αναζήτηση της ασφάλειας από χώρες που σπαράσσονται από ένοπλες συγκρούσεις, από τα διογκωμένα δημογραφικά προβλήματα μέχρι και την πείνα και τη φτώχεια και τώρα πια και την κλιματική αλλαγή. 
 
Σίγουρα είναι τεράστιο ΚΑΙ δισεπίλυτο το μεταναστευτικό θέμα και οποιαδήποτε προσπάθεια αναγωγής του σε πολιτικές σκοπιμότητες, πολιτικό όφελος και πολιτικό κόστος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συνιστά με μια απλή λέξη «παλιανθρωπιά»
 
Τα τελευταία χρόνια τα μεταναστευτικά κύματα από Ασία και Αφρική εξελίσσονται με πρωτόγνωρα σε αριθμούς μεγέθη με κύριες πύλες εισόδου την Ελλάδα και την Ιταλία. 
 
Εάν δούμε προσεκτικά πώς φέρονται ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον οι συν-εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών μελών (αλλά και η Βρετανία) στους μετανάστες και πρόσφυγες (Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Ουγγαρία κλπ.) και πώς φερόμαστε εμείς τότε το ερώτημα που θέτω στον τίτλο της σύντομης σημερινής μου παρέμβασης γίνεται ακόμα πιο έντονο…
 
Προσωπικά δεν δέχομαι τις αμφισβητήσεις της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας και την επίδειξη ανθρωπιάς από εκείνους και εκείνες (είναι βαρύς ο όρος αλλά τολμώ να τους χαρακτηρίσω ακόμη και ως Ανθέλληνες) που αβασάνιστα χαρακτηρίζουν ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ και ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ τους Έλληνες, Λαό ο οποίος αποτελεί ψυχό-κοινωνιολογικό-οικονομικό-πολιτικό φαινόμενο ως ΕΘΝΟΣ «Προσφύγων» και «Ξενιτεμένων…»
 
Καθώς κλείνουν οι πύλες εισόδου στην Κεντρική Ευρώπη για μετανάστες και πρόσφυγες θα ήθελα να θέσω ΜΑΖΙ με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό κ Μελόνι τα απλά αλλά βασανιστικά και μέχρι στιγμής ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ερωτήματα:
 
Εφόσον συνεχιστεί η αδιάκοπη ροή μεταναστών και προσφύγων που ΔΕΝ έχουν πλέον τρόπο ΔΙΑΦΥΓΗΣ στην ΕΕ τι θα γίνουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας;
 
Στην Πατρίδα μας ήδη φιλοξενούμε ( λέγεται χωρίς να βλέπουμε επίσημα στατιστικά στοιχεία μισό έως ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες-λαθρομετανάστες ) και εύλογα αναρωτιούνται πολλοί Έλληνες είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε δύο ίσως τρία και περισσότερα εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων σε μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα την οποία ήδη έχουν εγκαταλείψει μισό εκατομμύριο επιστήμονες και εξειδικευμένοι επαγγελματίες και με πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων ή απασχολούμενων με «μισθό-χαρτζιλίκι;»
 
Συνιστά δείγμα έλλειψης ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η απαιτούμενη προστασία της χώρας μας και των Ελλήνων ή ΘΕΜΑ Εθνικής επιβίωσης;
 
Θα πάρω καμιά απάντηση ή ματαιοπονώ και δυστυχώς επιπρόσθετα κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ απάνθρωπος, μισάνθρωπος και ρατσιστής στη χώρα που γέννησε την ΛΟΓΙΚΗ αλλά βιώνει εποχές απίστευτου ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.