25 Σεπτεμβρίου 2023

Αξέχαστα παιδικά χρόνια…

Ποιός δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που: 
– Τις πιό σημαντικές αποφάσεις τις παίρναμε μέσω μίας πρακτικής…«Αμπε-μπα-μπλόμ…»
– Τα λάθη στη γραμματική διορθώνονταν απλά με το «σκίσε το χαρτί και γράψτο απ΄την αρχή…». 
– Η χειρότερη τιμωρία και αγγαρεία ήταν να γράψεις εκατό φορές ¨Δεν πρέπει ξανά…» 
– Οι διαφωνίες τελείωναν με «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί…». 
– «Εχω λεφτά», σήμαινε μόνο να μπορείς να αγοράσεις τσίχλες παίζοντας τον μαγαζάτορα ή ένα παγωτό στο διάλειμμα. 
 
– Το να γεμίζεις μία σακούλα με βόλους ήταν αρκετό για να σε κάνει ευτυχισμένο όλο το απόγευμα. 
– Δεν ήταν παράξενο να έχεις δύο ή και τρείς καλύτερους φίλους. 
– «Είναι πολύ μεγάλος/η» αναφερόταν μόνο για όσους ήταν πάνω απο 18 χρονών. 
 
– «Κλέφτες και Αστυνόμοι» ήταν ένα παιχνίδι μόνο για τα διαλείμματα…και ήταν πολύ διασκεδαστικό να είσουν ο κλέφτης παρά ο αστυνόμος.
 
– Για να ταξιδέψει κανείς απο τη Γη στον ουρανό, το μόνο που χρειαζόταν να κάνεις ήταν να γίνει «αστροναύτης ή superman». 
 
– Το τέλειο ήταν να παίζεις ποδόσφαιρο χωρίς τέρμα ή βόλεϋ χωρίς δίχτυ…οι κανόνες δεν είχαν και πολύ σημασία. 
– Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί με το αντίθετο φύλο ήταν να σε έπιαναν παίζοντας να κάνεις τον γιατρό ή την νοσοκόμα. 
– «Εχει φέρει όπλο στο σχολείο…» σήμαινε οτι σ΄έπιασαν να έχεις σφεντόνα. 
– «Ο τελευταίος που θα φτάσει χάνει…!!!» ήταν η κραυγή που σ΄εκανε να τρέχεις μέχρι που νόμιζες οτι θα σπάσει η καρδιά σου. 
– Καμία στον κόσμο δεν ήταν πιο καλή απο τη μαμά. Ηταν η μόνη πού με ένα φιλί στο τραύμα σου σ΄έκανε καλά.
 
– Ποτέ δεν έλειπε ένα νόμισμα κάτω απο το μαξιλάρι, που στο άφηνε η «Καλή Νεράϊδα» ως αντάλλαγμα για το δόντι που σου έπεσε. 
– Πάντα ανακαλύπταμε τις νέες μας ικανότητες εξαιτίας ενός «Βάζω στοίχημα οτι δεν μπορείς…» 
– Η απογοήτευση ήταν όταν ήσουν ο τελευταίο/α που θα είχες επιλεχθεί για το θεατρικό του σχολείου. 
– «Πόλεμος», σήμαινε μόνο να πετάς κομμάτια κιμωλίας και μπαλίτσες απο χαρτί κατά τις «ελεύθερες ώρες» 
– Οι «βόμβες νερού» ήταν το πιο μοντέρνο, έξυπνο και δυνατό όπλο που είχε εφευρεθεί. 
– «Πόλεμος» ήταν κάτι που είχε συμβεί πριν γεννηθούμε και ποτέ δεν θα συνέβαινε ξανά. 
– Για να μετατρέψεις το ποδήλατό σου σε μία δυνατή «μηχανή» χρειαζόταν μόνο να βάλεις σκληρό χαρτόνι στις ρόδες. 
 
– Τα μεγαλύτερα αδέλφια ήταν τα χειρότερα βασανιστήρια, αλλά οι πιό δυνατοί και πιστοί προστάτες. 
 
Αν μπορείς να θυμηθείς τα περισσότερα απ΄όλα αυτά τότε σημαίνει οτι έχεις πραγματικά ζήσει!!! 
Και να θυμάσαι πάντα ότι: 
«Ημέρα που δεν γελάς…είναι μία χαμένη μέρα!!!» 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.