8 Σεπτεμβρίου 2023

Ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων: Η Αρχή του Τέλους της Ανθρώπινης Ελευθερίας (μέρος 2ο)

συνέχεια από το 1ο μέρος 

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

VI. Ψηφιακή Ταυτότητα + Ψηφιακό νόμισμα = Εκκίνηση της Δυστοπίας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη ανακοινώσει ότι, εντός του 2023, αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τον χρόνο έναρξης κυκλοφορίαςτου ψηφιακού ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στις 26 Οκτωβρίου ε.ε. θα συνεδριάσει στην Αθήνα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να λάβει την ιστορική απόφαση για τον χρόνο εισαγωγής του ευρωπαϊκού ψηφιακού νομίσματος στην ευρωζώνη13.
 
Παρατηρούμε ότι η πόλη της Αθήνας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του νεοταξίτικου σχεδιασμού, καθώς επιχειρείται η επικίνδυνη μετάλλαξή της από πόλη-λίκνο του δυτικού πολιτισμού σε «πόλη-φάντασμα» των δημοκρατικών ελευθεριών που θα παρασύρει τους Ευρωπαϊκούς λαούς σε ένα νέο νομισματικό και οικονομικό σύστημα συναλλαγών, το οποίο θα αποκλείει την χρήση των μετρητών και θα στηρίζεται αποκλειστικά στα «έξυπνα» ψηφιακά μέσα πληρωμών (κάρτα, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή), εισάγοντας την ανθρωπότητα στην εφιαλτική αχρήματη οικονομία και κοινωνία.
 
Το Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (Central Bank Digital Currency – CBDC) αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 (χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα) και θα έχει την μορφή «ψηφιακού πορτοφολιού» (digital wallet), στο οποίο οι πολίτες θα μεταφέρουν τα χρήματά τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με σκοπό την απλουστευμένη διεκπεραίωση των οικονομικών τους συναλλαγών.
 
Το κυρίαρχο νεοταξίτικο αφήγημα για την προώθηση του CBDC θα περιλαμβάνει το μηδενικό κόστος της χρήσης του, την αμεσότητα, την απλούστευση και την ασφάλεια των οικονομικών συναλλαγών, ενώ όπως πάντα η παγκόσμια ολιγαρχική ελίτ θα αποκρύψει τις πραγματικές και σκοτεινές προθέσεις της πίσω από όμορφα αλλά ψεύτικα λόγια, καθώς θα επιχειρήσει μέσω του Ψηφιακού Νομίσματος των Κεντρικών Τραπεζών να αποκτήσει τον πλήρη και αποτελεσματικό οικονομικό έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.
 
Από τον Edward Snowden (πρώην υπάλληλος της NSA) πληροφορούμαστε τα εξής εκπληκτικά στοιχεία σχετικά με την λειτουργία και την σκοπιμότητα των ψηφιακών νομισμάτων:
«Τα CBDC είναι ουσιαστικά το αντίστροφο του κρυπτονομίσματος ή τουλάχιστον των βασικών θεμελιωδών αρχών και πρωτοκόλλων του κρυπτονομίσματος. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ως ένα κρυπτοφασιστικό νόμισμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αφαιρεί ουσιαστικά την ιδιοκτησία από τους κατόχους και να εγκαθιστά το κράτος μεσάζοντα κάθε συναλλαγής». Εν συντομία, τα CBDCs θα μπορέσουν να αποτελέσουν την δραστικότερη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του χρήματος στην ανθρώπινη ιστορία, και όχι προς το συμφέρον των πολιτών»14.
 
Μια «ξαφνική» πανδημία, η οποία όμως δεν θα ενσκήψει στον χώρο της υγείας αλλά στο κυβερνοχώρο («cyber pandemic») σε συνδυασμό με την αποσταθεροποίηση του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ελεγχόμενη κατάρρευση του παγκόσμιου συστήματος εφοδιασμού τροφίμων θα φέρει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια πολλαπλή κρίση ανεξέλεγκτων διαστάσεων.
 
Ήδη το 2021, το Ισραήλ σε συνεργασία με άλλες δέκα χώρες πραγματοποίησε προσομοίωση μιας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που προκάλεσε (σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης) χάος στις παγκόσμιες αγορές και μαζικό bank run από τους καταθέτες. Μεταξύ των συμμετεχόντων αναλύθηκαν πολυμερείς πολιτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης, ενώ δόθηκε έμφαση στην συντονισμένη αποσύνδεση των κρατών από τα κύρια νομίσματα15.
 
Κρίνεται πολύ πιθανό, η άρχουσα υπερεθνική ελίτ να σχεδιάζει την πρόκληση ενός παγκόσμιου γεγονότος που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια περίοδο ελεγχόμενης οικονομικής και κοινωνικής αταξίας και κατάρρευσης, μέσω της οποίας θα επιβληθεί στους αποσβολωμένους πολίτες το ψηφιακό εικονικό νόμισμα, ως το μοναδικό αποδεκτό μέσο συναλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Οι άνθρωποι, τρομοκρατημένοι από την πρωτοφανή έλλειψη επισιτιστικών και οικονομικών πόρων, θα απαιτήσουν την συγκρότηση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης τεχνοκρατών (δηλαδή ειδικών), η οποία δεν θα επιβληθεί στην ανθρωπότητα, αλλά θα εμφανιστεί ως καθολικό αίτημα των πολιτών για την διάσωση της ανθρωπότητας!
 
Οι δύσμοιροι πολίτες δεν θα μπορούν να αντιληφθούν ότι ακουσίως θα μεταβληθούν σε όργανα υλοποίησης του νεοταξίτικου σχεδίου που θέτει σε πρώτο πλάνο την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, η οποία όμως θα τελεί υπό τον ασφυκτικό έλεγχο μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
 
Εκείνη αναλαμβάνοντας την εξουσία ύστερα από μία αιφνιδιαστική περίοδο κοινωνικού χάους και οικονομικής αναταραχής, θα εγκαινιάσει την νέα ιστορική φάση της ανθρωπότητας, η οποία αποκαλείται από τους σατανικούς εμπνευστές της ως «Μεγάλη Επανεκκίνηση».
 
Δηλαδή οι Νεοταξίτες πολιτικοί και οι δορυφόροι τους θα προκαλέσουν μια τεχνητή τραπεζική-χρηματοπιστωτική κρίση –η οποία, όμως, θα εκλαμβάνεται από τους πολίτες ως πραγματική απειλή που δοκιμάζει την διεθνή οικονομική τάξη και σταθερότητα–, προκειμένου να φέρουν ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μια κατάσταση «Σοκ και Δέους», ώστε αδύναμη και άβουλη να υποταχθεί στην Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων και στην ψηφιακή τυραννία που αυτή θα φέρει.
 
Ο σοκαρισμένος πολίτης, αντιμετωπίζοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση κατάρρευσης του βιοτικού του επιπέδου, καθώς δεν θα έχει πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης, θα εκχωρήσει πρόθυμα στην παγκόσμια κυβέρνηση (που θα του υποσχεθεί την αποκατάσταση της τάξης και την επαναφορά της οικονομικής κανονικότητας) τις συνταγματικές του ελευθερίες, αποδεχόμενος την εφ’ όρου ζωής ψηφιακή του επιτήρηση και παρακολούθηση.
 
Με άλλα λόγια, η περίοδος του ελεγχόμενου οικονομικού και κοινωνικού χάους θα παρουσιαστεί ως «ξαφνικό πρόβλημα», απότοκο της αδικαιολόγητης γιγάντωσης του παγκόσμιου χρέους και των στρεβλώσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και επομένως για να μην επαναληφθεί, θα πρέπει η κοινωνία και η οικονομία να θωρακιστούν με «έξυπνες λύσεις», δηλ. με την ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων και το ψηφιακό νόμισμα.
 
Μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης κοινωνικής αβεβαιότητας, αστάθειας και σύγχυσης, οι «πανέξυπνοι» νεοταξίτες θα θέσουν τον ωμό εκβιασμό τους: «Μόνοι όσοι έχουν ψηφιακή ταυτότητα, θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό νόμισμα».
 
Επομένως όσοι πολίτες δεν θα διαθέτουν ψηφιακή ταυτότητα, θα απορρίπτονται αυτοδικαίως από το ψηφιακό σύστημα συναλλαγών και το ψηφιακό τους πορτοφόλι θα παραμένει «τρύπιο», αφού δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε και στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της καθημερινής επιβίωσης.
 
Στον ανάποδο κόσμο των παγκοσμιοποιητών οι πιο πάνω «έξυπνες λύσεις» θα συνιστούν την νεοταξίτικη πρόταση για την επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας, ενώ στην πραγματικότητα θα αξιοποιηθούν ως «χρήσιμα εργαλεία», με τα οποία η νέα τάξη πραγμάτων σκοπεύει να αποκτήσει τον πλήρη και ολοκληρωτικό κοινωνικό και οικονομικό έλεγχο της ανθρωπότητας.
 
VII. Η Στάση της Εκκλησίας
 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά της υπ’ αριθμόν 2461/9-2-1998 βαρυσήμαντης εγκυκλίου της τόνιζε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Εάν επομένως και εφόσον οι νέες ταυτότητες μέλλουν να χρησιμοποιήσουν σαν κωδικό αριθμό αναγνώσεώς τους από ηλεκτρονικά μηχανήματα το δυσώνυμο και απαράδεκτο αριθμό 666, τότε η Ιερά Σύνοδος θεωρούσα ότι παραβιάζεται η θρησκευτική συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών, συνιστά στους πιστούς να μην δεχθούν τις νέες ταυτότητες»16.
 
Επίσης στο ανακοινωθέν της 17-11-2010, η Ιερά Σύνοδος δήλωνε με πολλή έμφαση τα εξής:
«Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και την ακεραιότητα της Πίστεως. Γι’ αυτό: Α) Η κάρτα του Πολίτη δεν πρέπει να περιέχει κατ’ ουδένα τρόπο, εμφανή ή αφανή, τον αριθμό “666”. Β) Επίσης κατ’ ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες».
 
Μετά την δημόσια εξαγγελία του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την έκδοση και κυκλοφορία των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων βιομετρικών δεδομένων παρατηρείται εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία επιχειρεί εσκεμμένα να υποβαθμίσει το κεφαλαιώδες ζήτημα της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας των πιστών, σε τρέχον θέμα άσκησης διαχειριστικής πολιτικής της κυβέρνησης.
 
Η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις προηγούμενες θέσεις της, ακυρώνει τον εαυτό της, καθώς φαίνεται να περιφρονεί την έκδηλη αγωνία μιας σημαντικής μερίδας των Ελλήνων πολιτών που επιδιώκουν να περιφρουρήσουν την ασφάλεια του προσωπικού και οικογενειακού τους βίου, από κάθε αθέμιτη και παράνομη εισβολή και παρέμβαση του ψηφιακού ολοκληρωτικού κράτους.
 
Το λατινικό ρητό «qui tacet consentire videtur» (= όποιος σιωπά θεωρείται ότι συναινεί) μας υπαγορεύει να ερμηνεύσουμε την στάση της Διοικούσας Εκκλησίας, και επομένως νομιμοποιούμαστε να ισχυριστούμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας θα επιλέξει να συναινέσει στην έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων και να μην εναντιωθεί στις επιταγές της αντίχριστης κοσμικής εξουσίας, αφήνοντας απροστάτευτο τον πιστό λαό στο αδηφάγο και αδιάκριτο βλέμμα του Παντεπόπτη Μεγάλου Αδελφού.
 
Ως εκ τούτου, κρίνεται πολύ πιθανό, όπως έγινε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, όταν επιφανείς Ορθόδοξοι Ιεράρχες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τηλεθεατών κατέβαζαν το ράσο τους, προκειμένου να λάβουν το «τσίμπημα» της εμβολιαστικής βελόνας, προωθώντας έτσι το νεοεποχίτικο εμβόλιο καθ’ υπόδειξιν των αφανών εντολέων τους, η Διοικούσα Εκκλησία να αποτελέσει και πάλι το θλιβερό δεκανίκι της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, καθόσον δεν αποκλείεται Επίσκοποι, ηγούμενοι μοναστηριών, ιερείς, τηλεοπτικώς προβεβλημένοι ιερο(α)μόναχοι, απλοί μοναχοί αλλά και λαϊκοί Θεολόγοι να σπεύσουν να παραλάβουν την νέα ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων, επιδεικνύοντάς την με χαρά στις κάμερες των τηλεοράσεων.
 
[Σ.Σ: Ο μοναχός τηρώντας την μοναχική υπόσχεση της αποταγής του κόσμου, οφείλει να διάγει μονήρη βίο, προσευχόμενος «υπέρ της ειρήνης και σωτηρίας του σύμπαντος κόσμου». Παρατηρείται όμως το εξής φαινόμενο, το οποίο εντάσσεται και αυτό στην λογική «του ανάποδου κόσμου»: Δηλαδή ορισμένοι ιερομόναχοι, παραμένοντας ελάχιστο (ή και μηδενικό) χρόνο στην μονή της μετανοίας τους, δεν αναλαμβάνουν τον επίπονο πνευματικό αγώνα της «καθάρσεως των παθών», αλλά αποσπώνται στα γραφεία των οικείων Μητροπόλεων, και υπό το πρόσχημα των διοικητικών καθηκόντων και ευθυνών, παραμελούν την εκπλήρωση των μοναχικών τους υποσχέσεων. Επομένως, καθώς εμπλέκονται στις κοσμικές φροντίδες και μέριμνες, καταλήγουν να ζουν ανάμεσα στον κόσμο, με κοσμικό και όχι μοναχικό φρόνημα, άρα ως α-μόναχοι.]
 
Δηλαδή, με άλλα λόγια, η Διοικούσα Εκκλησία σκοπεύει να αποκοιμίσει γλυκά τις συνειδήσεις των πολιτών, λέγοντας ότι «δεν κινδυνεύει η σωτηρία της ψυχής από την παραλαβή της νέας ταυτότητας και μην ακούτε τους ψεκασμένους, η Εκκλησία επαγρυπνεί –καθεύδουσα– για την πνευματική πρόοδο του λαού», την στιγμή που θα υποτάσσεται δουλικά στα κελεύσματα της ολοκληρωτικής κρατικής εξουσίας, στηρίζοντας το κυβερνητικό αφήγημα «περί ευρωπαϊκού εγγράφου ταυτοποίησης», και παρασύροντας στην πνευματική της πτώση και συντριβή, τους «υπάκουους» και αφελείς πιστούς.
 
Οι τελευταίοι έχουν υποκύψει δυστυχώς στον πειρασμό της «γεροντολατρείας», αφού εμβολιάζονται ή πρόκειται να λάβουν την νέα ταυτότητα, καθ’ υπόδειξη των «φωτισμένων» γεροντάδων τους.
 
Όμως, ο ασυμβίβαστος λόγος της κατά Θεόν Σοφίας και Χάριτος του Πνευματοφόρου Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (την απαξίωση και διαστρέβλωση της διδασκαλίας του οποίου απεργάζονται ήδη ορισμένοι «χριστιανικοί κύκλοι» που εκνευρίζονται σφόδρα από την Ορθόδοξη επαγρύπνηση και συνέπειά του, καθώς και από την άδολη αγάπη του για τον πιστό λαό) εκφράζει την διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας και ελέγχει την ποιμαντική αστοχία, ολιγωρία και αδιαφορία των εκκοσμικευμένων και εμβολιασμένων δεσποτάδων, παπάδων και καλογέρων, καθώς τους θέτει προ των μεγάλων πνευματικών τους ευθυνών:
«Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκτός που δίνουν δικές τους ερμηνείες, φοβούνται και αυτοί τον κοσμικό φόβο του φακελώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθούν τους Χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν στην πίστη, να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά …Απορώ! Δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; Γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για τις ερμηνείες του μυαλού τους; Κι αν επιβοηθούν τον Αντίχριστο για το σφράγισμα, πώς παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Θα πλανεθούν αυτοί, που τα ερμηνεύουν με το μυαλό. Κι ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα. Το “Θηρίο” στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφήξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. Η κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος, τι φανερώνουν;» (Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, Επιστολή «Σημεία των Καιρών», σελ. 2-317).
 
Και καταλήγει ο Όσιος επισημαίνοντας αναφορικά με την οφειλόμενη στάση της Εκκλησίας, εν σχέσει προς το θέμα των ταυτοτήτων, τα εξής:
«Η Εκκλησία πρέπει να πάρει μια θέση σωστή. Να μιλήσει, να εξηγήσει στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση. Συγχρόνως να ζητήσει από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Αν η Εκκλησία λάβει μια θέση σοβαρή και σεβαστούν την ελευθερία των πιστών και όποιος θέλει θα βγάλει την νέα ταυτότητα, όποιος θέλει θα έχει την παλιά, τότε θα την πληρώσουν μόνο μερικά γερά καρύδια, γιατί οι άλλοι θα τους πηγαίνουν κόντρα. Ο πολύς κόσμος θα κάνει την δουλειά του. Όσοι θα θέλουν να εξυπηρετηθούν θα έχουν την νέα και οι άλλοι οι καημένοι, οι ευλαβείς, θα έχουν την παλιά ταυτότητα και θα τους ταλαιπωρούν. Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να έρθει και η οργή του Θεού» (Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Β΄, ό.π., σελ. 184 και 185).
 
Την στιγμή που γράφονταν τούτες οι γραμμές περιήλθε εις γνώσιν μας το από 6-9-2023 Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, εκ του οποίου αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τα κελεύσματα της υποκριτικά θρησκευόμενης κυβερνητικής εξουσίας, σε σημείο που αποτελεί τον θλιβερό αντίλαλο και τον παραμορφωτικό αντικατοπτρισμό του υπουργικού συμβουλίου.
 
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Εκκλησία έριξε στον «καιάδα» του θρησκευτικού ζηλωτισμού την γνήσια ορθόδοξη διδασκαλία του οσίου Παϊσίου σχετικά με τις ταυτότητες, ενώ εμφάνισε τις εύλογες και απολύτως τεκμηριωμένες ανησυχίες μερίδας Ελλήνων πολιτών εν σχέσει προς τον άμεσο κίνδυνο του ηλεκτρονικού φακελώματος και την διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ότι εκκινούν από «παραθρησκευτική αφετηρία»!
 
Όπως έχουμε σημειώσει κατ’ επανάληψιν σε προηγούμενα κείμενά μας (και δυστυχώς δικαιωνόμαστε), κατά την παρούσα χρονική συγκυρία η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδας έχει μεταλλαχθεί από φιλόστοργη και ηρωική Μάνα του Γένους σε κακή και άσπλαχνη μητριά, δεδομένου ότι κατά την τελευταία τριετία (τουλάχιστον) στηρίζει αναφανδόν όλες τις επιλογές της κυβερνήσεως του κ. Μητσοτάκη που στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων Ορθοδόξων πολιτών. Ο πιστός λαός ματαιοπονεί περιμένοντας λόγο πνευματικό και παραμυθητικό από την σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας.
 
Παρά την θλιβερή, πνευματική και ηθική, κατάπτωση της ανώτερης εκκλησιαστικής ηγεσίας, ο πιστός λαός οφείλει να παραμείνει αταλάντευτος χωρίς να χάσει το θάρρος του, ακολουθώντας τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τις επιταγές του Ευαγγελίου και την φωτισμένη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας. Δυστυχώς οι εκκλησιαστικοί άρχοντες έχουν κάνει προ πολλού καιρού την επιλογή τους: Έχουν συνταχθεί με το αλλοτριωμένο πνεύμα της διεφθαρμένης κοσμικής Εξουσίας. Από Ποιμένες των Λογικών προβάτων του Χριστού μεταλλάχθηκαν (τον καιρό της πανδημίας) σε εμβολιοποιμένες, ενώ σήμερα (τον καιρό του ψηφιακού μετασχηματισμού) ενδύονται τα ιερατικά τους άμφια, προκειμένου να κηρύξουν τα οφέλη του νέου συστήματος ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, παρασύροντας αθώες ψυχές στην άβυσσο της απωλείας και στην παγίδα της ψηφιακής επιτήρησης.
 
VIII. Συμπεράσματα
 
Η κυβέρνηση θα οχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι προβαίνει σε εκπλήρωση ανειλημμένης κοινοτικής υποχρέωσης που ισχύει αδιακρίτως σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και απορρέει από τον υπ’ αριθμόν 2019/1157 Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. αναφορικά με την ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας των πολιτών της Ένωσης, και επομένως το θέμα των ταυτοτήτων δεν ανακινήθηκε με δική της πρωτοβουλία.
 
Απαντούμε: 
 
Η σατανική υπερεθνική ελίτ έχει σχηματίσει κυρίαρχες υπερκρατικές δομές εκτελεστικής εξουσίας (Ε.Ε., Π.Ο.Ε., Δ.Ν.Τ., Π.Ο.Υ.) με διεθνή αναγνωρισμένη και δεσμευτική δικαιοδοσία, με σκοπό να εξαλείψει την εθνική ευθύνη και αρμοδιότητα των κρατών να ρυθμίζουν ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας –όπως είναι το ζήτημα της έκδοσης και χορήγησης αστυνομικών και ταξιδιωτικών εγγράφων στους πολίτες τους–, επιδιώκοντας να μετατρέψει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άβουλα και πειθήνια όργανα υλοποίησης των αποφάσεων των ευρωπαϊκών θεσμών.
 
Συνεπώς, ολόκληρη η οικογένεια των Ευρωπαϊκών λαών έχει υπαχθεί στην απόλυτη εξουσία ενός άτυπου και σκοτεινού ευρωπαϊκού διευθυντηρίου που ασκεί αποφασιστικό έλεγχο επί των ευρωπαϊκών κρατών, επηρεάζοντας καθοριστικά την ζωή 500 εκατομμυρίων πολιτών.
 
Παρατηρούμε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μεταβάλλονται σε παραρτήματα ενός Πανευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου, υλοποιώντας το πολιτικό μανιφέστο «Πανευρώπη» (Paneuropa) του Αυστριακού φιλοσόφου Νικολάους Φον Κουντενχόβε-Καλέργκι, στο οποίο παρουσιαζόταν η ιδέα της συγκρότησης ενός ενοποιημένου Ευρωπαϊκού Κράτους.
 
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκχωρώντας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. αρμοδιότητες που ανήκουν στο στενό πυρήνα του κράτους (έκδοση δελτίων ταυτότητας) προετοιμάζουν τους λαούς για την επιβολή ενός παγκόσμιου ολοκληρωτικού συστήματος βιομετρικού ελέγχου και επιτήρησης.
 
Ιδού τι πίστευε ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση:
«Πίσω από την Ε.Ο.Κ (Ε.Ε) κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Τέτοια στυγνή δικτατορία μόνο ο διάβολος μπορούσε να σκεφτεί. Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμη και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του διαβόλου 666 και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση, ξεκάθαρα πράγματα. Αρνείσαι το Άγιο Βάπτισμα, βάζεις άλλη σφραγίδα, αρνείσαι την σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου. Άλλο είναι πού στα νομίσματα έχουν το 666 –απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι...– και άλλο η ταυτότητα που είναι κάτι το προσωπικό. Ακόμη και αν δεχθεί να σφραγισθεί κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια ή αδιαφορία, πάλι χάνει την θεία χάρη και δέχεται δαιμονική ενέργεια» (Από το βιβλίο του Ιερομονάχου Ισαάκ «Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου», Άγιον Όρος 2009, σελ. 310-311).
 
Μια άλλη μοναχή ρώτησε τον σεβάσμιο και αγιασμένο γέροντα: «Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;». Και ο Γέροντας (ο όσιος Παϊσιος) απαντά:
«Η ταυτότητα δεν είναι το σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος».
Και συνεχίζει λέγοντας:
«Αφού ξεκάθαρα τα γράφω στο φυλλάδιο [Σημεία των καιρών], ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδησή του». (Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Β΄, ό.π., σελ. 183 και 184).
 
Όμως, μια πολιτεία χαρακτηρίζεται ως δημοκρατική και ευνομούμενη, όταν παρέχει στους πολίτες της την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα (και ισότιμα και ισόκυρα μεταξύ τους) μέσα ταυτοποίησης. Δηλαδή, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει το εκλεκτικό δικαίωμα να επιλέξει μεταξύ των περισσότερων μέσων, εκείνο τον τρόπο ταυτοποίησης που προσιδιάζει στις θρησκευτικές ή κοινωνικές του πεποιθήσεις και ευαισθησίες.
 
Με άλλα λόγια, η Πολιτεία οφείλει να παραθέτει όλα τα πρόσφορα εναλλακτικά μέσα ταυτοποίησης χωρίς να επιδρά ή να κατευθύνει την βούληση των πολιτών, αλλά να εναπόκειται στους ίδιους η προσωπική ευθύνη της επιλογής.
 
Η κυβέρνηση, καθιερώνοντας τον ηλεκτρονικό τρόπο ταυτοποίησης, στην πραγματικότητα καθιστά τους πολίτες ομήρους των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων βιομετρικών δεδομένων, αφού χωρίς τον προσωπικό αριθμό (Π.Α.) του πολίτη που αυτές φέρουν, θα αποκλείονται αυτοδικαίως από κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, ενώ η δυνατότητα πρόσβασής τους στις υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης θα καθίσταται ανέφικτη, και επομένως τα υπόλοιπα νόμιμα μέσα ταυτοποίησης αδρανοποιούνται και αχρηστεύονται.
 
Συνεπώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζει σκόπιμα ακραία πολιτική οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, αφού εργάζεται συστηματικά και συνειδητά για την υλοποίηση του «project» με την κωδική ονομασία «ψηφιακός μετασχηματισμός» που θα οδηγήσει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας των πολιτών, σε «έξυπνη» κοινωνία αλγοριθμικού ολοκληρωτισμού.
 
Ο Ελληνικός λαός οφείλει να μην τρέφει αυταπάτες, γνωρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διαψεύσει την συγκεκαλυμμένη ροπή του προς τον ολοκληρωτισμό, αλλά, με την κεκτημένη ταχύτητα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, θα επιβάλει ένα από τα ασφυκτικότερα καθεστώτα ψηφιακής δικτατορίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Ο σημερινός άνθρωπος, απογυμνωμένος από κάθε πνευματική αρετή και αξία, έχει θεοποιήσει την αξία της Γνώσης, τα επιτεύγματα της Επιστήμης, τις εφαρμογές της Πληροφορικής, «κλίνοντας γόνυ» σε κάθε τι που απλουστεύει την καθημερινότητά του και αναπαύει το σαρκίο του, με αποτέλεσμα να έχει εκθρονίσει από την ψυχή του την παρουσία και την μνήμη του Θεού, ενθρονίζοντας την ψευδώνυμη ανθρώπινη γνώση και σοφία.
 
Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της πανδημίας, οι περισσότεροι άνθρωποι διαμόρφωσαν ένα είδος «ψηφιακής κουλτούρας», καθώς συνήθισαν μηχανικά να καταχωρίζουν διαρκώς και επαναλαμβανόμενα τα προσωπικά δεδομένα της υγείας τους στις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, χωρίς να πολυενδιαφέρονται ότι τελούσαν υπό καθεστώς ψηφιακής επιτήρησης, ενώ κατά την διάρκεια του εγκλεισμού τους (lockdown) κατέφυγαν για λόγους εξυπηρέτησης και ευκολίας στις ποικίλες υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
 
Παράλληλα, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα (Market Pass, Fuel Pass κ.λ.π.), στην οποία πιστώνονταν τα ευρω-ψίχουλα, αξιοποιήθηκε τεχνηέντως από την νεοταξίτικη ελληνική κυβέρνηση εν είδει χρηματοπιστωτικού εργαλείου ψηφιακού εθισμού των πολιτών, με αποτέλεσμα σήμερα, ακόμη και η απλή σκέψη εναντίωσης στο απάνθρωπο και εξαναγκαστικά επιβαλλόμενο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης και ελέγχου, να φαντάζει «βουνό» για τους τηλεοπτικά αποχαυνωμένους πολίτες της μεταπανδημικής περιόδου.
 
Ο σημερινός άνθρωπος έχει λατρέψει την προσωπική του ευκολία και άνεση, και χωρίς να το πολυκαταλάβει έχει ήδη αλυσοδεθεί με τα αόρατα δεσμά της ψηφιακής σκλαβιάς.
 
Όποιος αναρωτιέται πώς θα βρει την δύναμη να αποδράσει από το ψηφιακό του κελί, η απάντηση είναι η εξής:
Αγαπώντας τον Σταυρό του Χριστού.
 
Οι προφητικές διδαχές και νουθεσίες της Αγίας Γερόντισσας Ματρώνας της Αομμάτου, του όγδοου στύλου της Ρωσίας (η μνήμη της εορτάζεται στις 2 Μαϊου), είναι πάντοτε διαχρονικές και οπωσδήποτε επίκαιρες και επενεργούν ως πνευματικό βάλσαμο σε κάθε αγωνιζόμενη ψυχή που διψά για παρηγοριά και ενίσχυση στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε.
 
Έλεγε η Αγία Ματρώνα τα εξής:
«Θα έλθει καιρός που θα σας βάλουν μπροστά σας ψωμί και Σταυρό για να διαλέξετε. Θα περάσουμε δύσκολους χρόνους και εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να διαλέξουμε τον Σταυρό. Μια κυρία που βρέθηκε εκεί την ρώτησε: “Τι θα κάνουμε, τι θα τρώμε;” και η Αγία Ματρώνα απάντησε: “Θα πάρετε χώμα, θα κάνετε κουλουράκια, θα τα σταυρώσετε και θα είναι σαν ψωμί”» (από το βιβλίο Αγία Γερόντισσα Ματρώνα η Αόμματη, ο Όγδοος Στύλος της Ρωσίας, Έκδοση 2013, Ιερά Καλύβη Αγίου Χαραλάμπους, Νέα Σκήτη, Άγιον Όρος, σελ. 24-25).
 
Επίσης ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης, κινούμενος στο ίδιο πνευματικό μήκος κύματος με την Αγία Ματρώνα, προσπαθούσε πριν από σαράντα χρόνια να αφυπνίσει την –από τότε υπνώττουσα– συνείδηση του Ελληνικού λαού και να τονώσει το ηθικό του, λέγοντας τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:
«Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούμε, ίσως και να μαρτυρήσουμε στην διάρκεια της μπόρας που θα ξεσπάσει. Μόνο με πνευματική ζωή θα τα βγάλει κανείς πέρα. Να μην απογοητευόμαστε. Αυτά τα δύσκολα χρόνια είναι μια ευλογία, γιατί μας αναγκάζουν να ζήσουμε πιο κοντά στον Χριστό. Είναι μια ευκαιρία για πιο πολύ αγώνα. Ο πόλεμος τώρα δεν θα είναι με όπλα, αλλά πνευματικός, με τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να πλανήσει, “ει δυνατόν και τους εκλεκτούς”. Τα πάντα θα ελέγχονται από το Θηρίο, από τις Βρυξέλλες. Μετά από τις κάρτες και την ταυτότητα, θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα θα εκβιάζουν τους ανθρώπους να σφραγισθούν στο χέρι ή στο μέτωπο. Μόνο όσοι έχουν το σφράγισμα θα μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να εξυπηρετούνται. Οι πιστοί που θα αρνηθούν, θα ταλαιπωρηθουν. Γι’ αυτό από τώρα να συνηθίσουν να ζουν απλά και αν μπορούν να έχουν κανένα χωράφι, λίγα ελαιόδενδρα ή κανένα ζώο για τις ανάγκες της οικογένειάς τους. Το στρύμωγμα θα διαρκέσει τρία-τριάμισι χρόνια. Δεν θ’ αφήσει ο Θεός αβοήθητους τους ανθρώπους» (Από το βιβλίο του Ιερομονάχου Ισαάκ, «Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου», ό.π., σελ. 308-309).
 
Μολονότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν ότι στο αυταρχικά επιβαλλόμενο σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και βιομετρικού ελέγχου ελλοχεύει ένας αδυσώπητος και απάνθρωπος παγκόσμιος ψηφιακός ολοκληρωτισμός που θα αστυνομεύει και θα καταπνίγει την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασής τους, εντούτοις ελάχιστοι πολίτες θα βρουν την απαιτούμενη ψυχική δύναμη να το απορρίψουν, εμμένοντας στον παραδοσιακό τρόπο ταυτοποίησης, καθότι είναι εντελώς παραδομένοι στο καταναλωτικό πνεύμα του ευδαιμονισμού και της ευμάρειας, το οποίο έχει διεισδύσει σε κάθε κύτταρο της ύπαρξής τους, απονευρώνοντας κάθε συλλογική κοινωνική αντίδραση και υγιή αγωνιστική διάθεση.
 
Σε προηγούμενο κείμενό μας, το οποίο είχε αναρτηθεί πέρυσι το καλοκαίρι και έφερε τον τίτλο «Η ψηφιακή ταυτοποίηση των πολιτών μέσω του κινητού τηλεφώνου ως πρόδρομος της ψηφιακής ταυτότητας βιομετρικών δεδομένων»18, είχαμε επισημάνει τα εξής:
«Σκοπός της Συμμαχίας ID2020 (Alliance ID2020) είναι να εφοδιάσει κάθε άνθρωπο του πλανήτη με την ψηφιακή ταυτότητα στην οποία θα έχουν καταχωριστεί τα βιομετρικά του χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετατρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μία άβουλη, καθοδηγούμενη και ελεγχόμενη μάζα ρομποτοποιημένων ανθρώπων που θα υπόκεινται σε εικοσιτετράωρη παρακολούθηση στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου δίχως σύνορα ολοκληρωτικού κράτους».
 
Οφείλουμε, ωστόσο, να υπογραμμίσουμε ότι η ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων δεν είναι ένα ακόμη «χρηστικό έγγραφο» όπως θα ισχυριστούν σκόπιμα ορισμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ευθυγραμμιζόμενοι μεν πρόθυμα με τις εντολές της Ν.Τ.Π., αλλά διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και αποσιωπώντας τον τρομακτικό κίνδυνο που απειλεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την πνευματική ελευθερία και συγκρότηση των πιστών.
 
Επίσης, έχει διαλάθει την προσοχή των περισσότερων μια σημαντική λεπτομέρεια σύμφωνα με την οποία κάθε πολίτης υποχρεούται να καταβάλει διά της εκδόσεως ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) το ποσό των δέκα ευρώ για την έκδοση του νέου δελτίου ψηφιακής ταυτότητας, γεγονός που δεν συμπεριλήφθηκε τυχαία στην πιο πάνω αναφερόμενη κοινή υπουργική απόφαση, αλλά τέθηκε εσκεμμένα, αφού η πληρωμή του αποδεικνύει την εκούσια συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων, ενώ εκλαμβάνεται από τους σατανικούς νεοταξίτες με το εξής περιεχόμενο:
 
Ο πολίτης λαμβάνει την νέα ψηφιακή του ταυτότητα χωρίς να τελεί σε καθεστώς καταναγκασμού και καταπίεσης, αλλά με την αβίαστη βούλησή του επιλέγει αυτοπροαίρετα το σύστημα της ψηφιακής υποδούλωσης αντί της Ελευθερίας, επιλέγει την απρόσωπη, ψυχρή αριθμοποίησή του αντί του βαπτιστικού του ονόματος, επιλέγει το πνιγηρό σκοτάδι του αντίχριστου κοσμικού πνεύματος αντί του Ιλαρού Φωτός που εκπέμπεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Και, μάλιστα, είναι θλιβερό ότι ο πολίτης αυτός θα έχει ξεπουλήσει το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου, δηλ. την ελευθερία του, αντί πινακίου φακής: για ένα… δεκάρικο!
 
Εξυπακούεται ότι μόλις οι πολίτες εξοικειωθούν με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, θα αρχίσει να υλοποιείται η επόμενη φάση του δαιμονικού σχεδίου –αφού, βεβαίως, θα έχει προηγηθεί η κατάλληλη διαφημιστική εκστρατεία και τηλεοπτική χειραγώγηση των μαζών– που συνίσταται στην εμφύτευση της βιομετρικής ταυτότητας και η οποία θα εμφανιστεί ως κορυφαίο επίτευγμα της ψηφιακής τεχνολογίας και της πληροφορικής.
 
Στο άμεσο μέλλον, η τεχνολογία RFID θα έχει ευρύτατη εφαρμογή στον υγειονομικό κλάδο καθώς μικροσκοπικά τσιπ θα εμφυτεύονται σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα, αλλά θα αξιοποιούνται επιπλέον και για την παρακολούθηση ασθενών με αλτσαχάιμερ, προκειμένου οι πολίτες, μέσω της ιατρικής χρήσης των εμφυτευόμενων τσιπς, να αναγνωρίσουν ως ωφέλιμη και χρήσιμη την τεχνολογία της ψηφιακής επιτήρησης.
 
Τα ΜΜΕ θα προβάλλουν με τρόπο καταιγιστικό την αξία και σπουδαιότητα των εμφυτευόμενων μικροτσίπς στους ανθρώπους, προπαγανδίζοντας ότι η νέα τεχνολογία υπηρετεί τον άνθρωπο, καθώς θα επιτρέπει στις κυβερνήσεις να εντοπίζουν τους εγκληματίες-φυγάδες, τους αγνοούμενους των ναυαγίων, των αεροπορικών, σιδηροδρομικών δυστυχημάτων και τέλος τα απαχθέντα ή εξαφανισθέντα παιδιά, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αγκαλιάσουν με συμπάθεια και ευγνωμοσύνη την «επαναστατική» τεχνολογία, η οποία θα τους εισάγει –με τρόπο ανώδυνο αλλά καταστρεπτικό– στο «Οργουελικό Κράτος» του βιομετρικού ελέγχου και του «Εγκλήματος Σκέψης» (επ’ αυτών βλ. και Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης, 3η έκδ., Αλφειός, Αθήνα 2023, σελ. 115-117).
 
Το εμφυτευόμενο βιοτσίπ θα παρουσιαστεί ως η «έξυπνη» λύση που θα επιλύει οριστικά το «πρόβλημα» της κλοπής και απώλειας των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων, ενώ παράλληλα θα λανσαριστεί ως καινοτόμο «αξεσουάρ μόδας» με ιδιαίτερη απήχηση μεταξύ των νέων ανθρώπων.
 
Σε μερικά χρόνια από σήμερα, η Αστυνομία θα παύσει να καταδιώκει βιαστές και δολοφόνους (αυτοί πλέον δεν θα αποτελούν απειλή για την κοινωνία, αφού θα είναι «τσιπαρισμένοι», και άρα ελεγχόμενοι), ενώ ως «εγκληματίες του Μέλλοντος», θα θεωρούνται εκείνοι οι πολίτες που θα αρνηθούν να υποκύψουν στο καθεστώς της ψηφιακής, βιομετρικής αλλά και γενετικής επιτήρησης.
 
Επομένως, ως επιστέγασμα των συμπερασμάτων μπορεί να αποτελέσει η εξής επισήμανση: 
Όπως οι νεοταξίτικες κυβερνήσεις των κρατών εξαπάτησαν την ανθρωπότητα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πειραματικών σκευασμάτων (εμβολίων), κρίνεται εξίσου βέβαιο ότι θα καταφύγουν εκ νέου σε «έξυπνα» ψέματα και σε πονηρές μισοαλήθειες προκειμένου να παγιδεύσουν τους πολίτες στο νέο σύστημα της ψηφιακής ταυτοποίησης. Ο πρώτος στόχος υλοποιήθηκε, δηλ. ο εμβολιασμός της συντριπτικής πλειονότητας του παγκόσμιου πληθυσμού· ακολουθεί για τους νεοταξίτες η πρόκληση της επίτευξης του δεύτερου στόχου, δηλαδή, του εφοδιασμού κάθε ανθρώπου της υφηλίου με την νέα ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων.
 
Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να διατηρούν στην μνήμη τους την κυνική δήλωση μιας εκ των κορυφαίων επιδημιολόγων της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, δηλ. της κας Αθηνάς Λινού,καθηγήτριας Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, η οποία είχε δηλώσει με κομπασμό και ανερυθρίαστα ότι «δεν λέμε ποτέ την πλήρη αλήθεια στους ανθρώπους σε σχέση με τα εμβόλια», αφήνοντας άναυδο τον Ελληνικό λαό που έσπευσε μαζικά να εμβολιαστεί, πειθόμενος από τις συμβουλές των ειδικών! (Ίδετε σχετικώς το άρθρο του Κωνσταντίνου Βαθιώτη «Η προπαγάνδα για το εμβόλιο ως “δώρο Θεού”: Αθώα υπερβολή ή αξιόποινη παραπλάνηση;»19, καθώς και το ηλεκτρονικό δημοσίευμα με τον τίτλο «Απίστευτη “βόμβα” από την Αθηνά Λινού για τα εμβόλια: “Δεν λέμε ποτέ την πλήρη αλήθεια στους ανθρώπους”», που δημοσιεύτηκε στις 19-1-2023 στον διαδικτυακό τόπο της ημερήσιας εφημερίδας Sportime20).
 
Επομένως κατ’ ανάλογο τρόπο, η πολιτική ηγεσία προωθώντας το νέο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, αποκρύπτει εσκεμμένα κρίσιμες πληροφορίες, στοιχεία και δεδομένα από τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να τους σύρει εν είδει κατευθυνόμενου και άβουλου ανθρώπινου κοπαδιού, όχι, αυτή την φορά στην εμβολιαστική καρέκλα της εκούσιας εκχώρησης του αυτεξουσίου, αλλά στην αστυνομική καρέκλα της εκούσιας παράδοσης των βιομετρικών τους δεδομένων και των κλειδιών της ιδιωτικής τους ζωής.
 
Διακηρύσσουμε με στεντόρεια φωνή ότι η ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών χαρακτηριστικών σηματοδοτεί την Αρχή του Τέλους της Ανθρώπινης Ελευθερίας και συμβολίζει την εκούσια υποδούλωση του ανθρώπου σε μια κοινή και ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα βάσης προσωπικών δεδομένων, όπου τα πάντα θα παρακολουθούνται, τα πάντα θα ελέγχονται και τα πάντα θα καταγράφονται, ακόμη και η ανθρώπινη σκέψη, υπό το άγρυπνο ψηφιακό βλέμμα του Μεγάλου Αδελφού.
 
IX. Επίλογος
 
Από όσα διεξοδικά αναπτύξαμε παραπάνω, καθίσταται φανερό ότι η νέα ψηφιακή ταυτότητα είναι λιγότερο μέσο απόδειξης των προσωπικών στοιχείων του κατόχου της, και περισσότερο αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου και επιτήρησης των πολιτών, στα χέρια κάθε νεοταξίτικης κυβέρνησης, λειτουργώντας ως «αριθμός-κλειδί» για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
 
Αν ο Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) του πολίτη δεν αναγραφόταν στην νέα ταυτότητα και αντιθέτως χορηγούνταν από τις κατά τόπο αρμόδιες Δ.Ο.Υ., κανείς πολίτης δεν θα προσέτρεχε στα αστυνομικά τμήματα για να παραλάβει την νέα ψηφιακή ταυτότητα, αρκούμενος στο παραδοσιακό σύστημα ταυτοποίησης.
 
Επειδή, όμως, ο έλεγχος και η παρακολούθηση των πολιτών αποτελεί διαρκή επιδίωξη της κάθε ολοκληρωτικής εξουσίας, η ελληνική κυβέρνηση σκαρφίστηκε να εντάξει τον προσωπικό δωδεκαψήφιο μοναδικό αριθμό στην νέα ψηφιακή ταυτότητα, προκειμένου να αποτελέσει το «τυράκι» που θα παρασύρει τους Έλληνες πολίτες στην «φάκα» του γεωεντοπισμού, της επιτήρησης και της καταχώρισης των βιομετρικών αναγνωριστικών τους στοιχείων σε μια ψηφιακή βάση δεδομένων.
 
Βέβαια οι άθλιες ελληνικές κυβερνήσεις φρόντισαν πολύ νωρίτερα να εξοικειώσουν τους πολίτες με την ψηφιοποίηση της ζωής, ενσωματώνοντας στο σύστημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον κυριότερο όγκο των καθημερινών οικονομικών και επαγγελματικών τους συναλλαγών, με αποτέλεσμα τα χέρια τους να έχουν δεθεί με τις «αόρατες χειροπέδες» της ψηφιακής φυλακής και η ζωή τους να φαντάζει αδιανόητη χωρίς να κάνουν χρήση του Προσωπικού τους Αριθμού! (Π.Α.)
 
Οι δυστυχείς πολίτες, πληκτρολογώντας τον προσωπικό τους αριθμό, θα εισέρχονται στον ψηφιακό κόσμο της Δυστοπίας, θυσιάζοντας μια για πάντα, στον βωμό της ευκολίας και της ταχύτητας, την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων και την προστασία του ιδιωτικού τους βίου.
 
Η πολιτικοοικονομική άρχουσα τάξη της κάθε χώρας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι πολίτες θα απέρριπταν την εκούσια παρακολούθησή τους, φρόντισε έγκαιρα να τους εγκλωβίσει σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο ασφυκτικό ψηφιακό περιβάλλον οικονομικών, επαγγελματικών και κοινωνικών συναλλαγών, εθίζοντάς τους στους διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης που ήταν απαραίτητοι κατά την καθημερινή συναλλαγή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.
 
Επομένως το επιχείρημα –εν είδει καραμέλας– του κ. Πιερρακάκη ότι η ζωή του πολίτη διευκολύνεται, αφού θα είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει μόνο έναν αριθμό (εννοώντας τον προσωπικό και μοναδικό δωδεκαψήφιο αριθμό που θα αναγράφεται στην νέα ταυτότητα) μπορεί μεν να είναι σωστό, αλλά με την επισήμανση ότι και οι κρατούμενοι των φυλακών έναν μοναδικό αριθμό γνωρίζουν, αλλά αυτό δεν τους κάνει περισσότερο χαρούμενους, περήφανους και ευτυχισμένους!
 
Στην πραγματικότητα, το όνειρο των νεοταξιτών πολιτικών είναι να μετατρέψουν τον κόσμο, σε ένα αόρατο παγκόσμιο ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου οι πολίτες θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται με την χρήση συστημάτων υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας.
 
Ο Άγγλος φιλόσοφος, νομομαθής και κοινωνικός μεταρρυθμιστής Jeremy Bentham (1748-1832) εμπνεύσθηκε και σχεδίασε ένα νέο τύπο φυλακής, την οποία ονόμασε Panopticon (Πανοπτικόν). Με βάση το σχέδιο της φυλακής, οι κρατούμενοι θα βρίσκονταν υπό διαρκή επιτήρηση και παρακολούθηση, χωρίς όμως οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται. Ο Bentham χαρακτήρισε το Πανοπτικόν ως μία τελειοποιημένη μέθοδο επιβολής εξουσίας, γιατί η χρήση του επιτρέπει την άσκηση ελέγχου σε πλήθος ατόμων με τη χρησιμοποίηση ελάχιστου προσωπικού.
 
Ο Γάλλος κοινωνικός φιλόσοφος και διανοούμενος του 20ου αιώνα Μισέλ Φουκώ (Michel Foucault), η προσωπικότητα του οποίου επαναξιολογείται ύστερα από την διατύπωση καταγγελιών που αφορούσαν την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων παιδιών στην Τυνησία, στα τέλη της δεκαετίας του 196021, υποστήριζε ότι το Πανοπτικόν αποτελούσε παράδειγμα για όλα τα ιδρύματα «σωφρονισμού» του 19ου αιώνα.
 
Στο προαναφερθέν εξαιρετικό βιβλίο «Η Ευθύνη της Επιλογής μας», διαβάζουμε συγκλονισμένοι τα εξής:
«Σε μία παν-οπτική κοινωνία μία μικρή ομάδα παρατηρητών μπορεί να παρακολουθεί ένα μεγάλο τμήμα ή και ολόκληρο τον πληθυσμό. Με βάση αυτό το πανοπτικό μοντέλο η Ευρώπη υιοθετώντας συστήματα καταγραφής προσωπικών δεδομένων και επιτηρήσεως αναπτύσσεται σε μία ευρεία «πανοπτική μηχανή» που θα αποτελέσει ένα από τα πιο καταπιεστικά πολιτικά εργαλεία της σύγχρονης εποχής».
 
Αλλά και όλος σχεδόν ο πλανήτης μας τείνει να μετατραπεί σε μία φυλακή Panopticon, επειδή –όσο ποτέ άλλοτε–, μέσω της τεχνολογίας, είναι δυνατή η καθολική παρακολούθηση των πάντων και η καταγραφή των ελαχίστων κινήσεών τους. Κάμερες, δορυφόροι, σαρωτές σώματος, κάμερες θερμικής ακτινοβολίας, βιομετρικά συστήματα αναγνωρίσεως, ραντάρ, επίγειοι σταθμοί υποκλοπής των τηλεπικοινωνιών, ισχυρότατα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα αναγνωρίσεως χαρακτήρων και φωνής και καταχώρισης πληροφοριών, συσκευές υποκλοπής συνομιλιών σε ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, από απόσταση πολλών χιλιομέτρων, το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού GPS (Global Positioning System), πού λειτουργεί χάρις σε ένα σύστημα δορυφόρων «συνεχούς καλύψεως» όλης της υδρογείου κ.λπ., όλα στην υπηρεσία του “Μεγάλου Αδελφού” μας, που... μεριμνά για την ασφάλειά μας! Μυστικές υπηρεσίες κατασκοπείας όπως οι υπηρεσίες NSA (ΗΠΑ) και GCHQ (Μ. Βρετανία), σύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεως, όπως τα παγκόσμια συστήματα ECHELON και LUCID, εργάζονται πυρετωδώς για το κτίσιμο της παγκόσμιας φυλακής μας» (Η Ευθύνη της Επιλογής μας, ό.π., σελ. 155-156-157).
 
Συνεπώς, από το πιο πάνω απόσπασμα, ενισχύεται η πεποίθησή μας ότι η δική μας γενιά άνοιξε την αυλαία της Εσχατολογικής Περιόδου, αφού ένα σατανικό παγκόσμιο δίκτυ επιτήρησης και παρακολούθησης του Ανθρώπου έχει ήδη απλωθεί σε ολόκληρη την υφήλιο, μετατρέποντας την Γη σε μια ιδιότυπη παγκόσμια ψηφιακή φυλακή, τις μεγαλουπόλεις σε πτέρυγες της φυλακής και τα διαμερίσματα σε κελιά εκούσιου εγκλεισμού των πολιτών, προετοιμάζοντας την Ανθρωπότητα για την χειρότερη σκλαβιά που γνώρισε ποτέ, δηλ. εκείνη του Αντιχρίστου.
 
Συνεπώς, οι ψηφιακές ταυτότητες βιομετρικών δεδομένων ενισχύουν την δικτατορική εξουσία της εωσφορικής υπερεθνικής ελίτ και υπηρετούν τον σχεδιασμό της Πολιτικής Ομοσπονδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα οδηγήσει στην περιθωριοποίηση των μικρότερων ευρωπαϊκών κρατών και στην σταδιακή μετάλλαξή τους σε επαρχίες του συγκεντρωτικού και ολοκληρωτικού Ευρωπαϊκού Υπερ-Κράτους. Το τελευταίο θα διοικείται από μια κλειστή ολιγαρχική ομάδα τεχνοκρατών και θα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: Στην Γερμανική οικονομική και βιομηχανική υπεροχή και στην Εβραϊκή πνευματική αριστοκρατία.
 
Στο αριστουργηματικό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Αδελφοί Καραμαζόφ» εντάσσεται ο μύθος του Μεγάλου Ιεροεξεταστή που μας μεταφέρει στην Σεβίλλη της Ισπανίας, την εποχή του Μεσαίωνα, τον 15ο αιώνα, όπου η Ιερά Εξέταση βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της. Η ιστορία διηγείται την επανεμφάνιση του Χριστού στην Γη, την σύλληψη και ανάκρισή του από τον Μέγα Ιεροεξεταστή.
 
Στον τραγικό μονόλογό του υπάρχει μια συγκλονιστική αναφορά που συνδέεται με την χρήση της ανθρώπινης ελευθερίας.
Ο Ιεροεξεταστής, απευθυνόμενος στον Χριστό, του λέει: 
«Δεν ήσουν Εσύ που έλεγες, τόσο συχνά “Θα σας κάνω ελεύθερους;” Αλλά τώρα είδες εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους, πρόσθεσε ξαφνικά ο γέρος με σκεπτικό ύφος και με ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο. «Μάλιστα αυτή η υπόθεση μας έχει κοστίσει πάρα πολύ», συνέχισε κοιτάζοντας Τον αυστηρά, «αλλά επιτέλους την αποτελειώσαμε στο Όνομά Σου. Εδώ και δεκαπέντε αιώνες είχαμε βρει τον μπελά μας με αυτήν την ελευθερία, αλλά τώρα όλα πήραν τέλος και έγιναν όπως έπρεπε για το καλό. Δεν πιστεύεις πως όλα τέλειωσαν; Με κοιτάζεις ήρεμα και δεν καταδέχεσαι να αγανακτήσεις μαζί μου; Θέλω να ξέρεις πως τώρα –μάλιστα σήμερα– αυτοί οι άνθρωποι είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά πεπεισμένοι ότι είναι απόλυτα ελεύθεροι, κι όμως έχουν φέρει οι ίδιοι την ελευθερία τους σε εμάς και ταπεινά την εναπόθεσαν στα πόδια μας. Αλλά είμαστε εμείς που το πετύχαμε αυτό. Και ήταν αυτό που ήθελες; Ήταν αυτό το είδος της ελευθερίας που ήθελες;».
 
Ενώ σε άλλο σημείο του μονολόγου του, ο Ιεροεξεταστής συνεχίζει λέγοντας: 
«την οποία (ενν. η ελευθερία, οι άνθρωποι) φοβούνται και τρέμουν, γιατί τίποτε ποτέ δεν ήταν περισσότερο αφόρητο στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη κοινωνία από την ελευθερία!» (Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, «Αδελφοί Καραμαζόφ», Εκδόσεις «Παιδεία», Ε΄ έκδοση αναθεωρημένη 2021, σελ. 272, 273 και 274).
 
Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στους Έλληνες πολίτες να μην εναποθέσουν την προσωπική τους Ελευθερία και Αξιοπρέπεια «στα πόδια» του παγκοσμιοποιημένου συστήματος ψηφιακού ελέγχου, αλλά να αφεθούν με ακλόνητη εμπιστοσύνη στην Αγκαλιά του Φιλάνθρωπου και Φιλεύσπλαχνου Χριστού, παραμένοντας έως τέλους εν Χριστώ Ελεύθεροι Άνθρωποι, αρνούμενοι να συμπράξουν στην συλλογή, καταχώριση, αποθήκευση και επεξεργασία των βιομετρικών τους στοιχείων, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια και ακεραιότητα του ιδιωτικού τους βίου από κάθε αδιάκριτο και επιθετικό βλέμμα της κακόβουλης εξουσίας.
 
Η μαζική άρνηση συμμετοχής των Ελλήνων πολιτών στην διαδικασία έκδοσης των ψηφιακών ταυτοτήτων βιομετρικών στοιχείων θα ακυρώσει τον σατανικό σχεδιασμό των απάνθρωπων νεοταξιτών που επιδιώκουν με (δ)εμμονική μεθοδικότητα την πλήρη και ολοκληρωτική ψυχοσωματική υποταγή του ανθρώπου σε μια απρόσωπη παγκοσμιοποιημένη Ψηφιακή Αρχή, η οποία θα εντοπίζει και θα εξουδετερώνει, με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε αντιφρονούντα και απείθαρχο πολίτη.
 
Όσο οι πολίτες παρακολουθούν αδιάφορα και παθητικά τις κοσμογονικές εξελίξεις που συντελούνται στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της γενετικής μηχανικής και της πληροφορικής, τόσο περισσότερο θα ενδίδουν στις διεστραμμένες ορέξεις της παγκόσμιας ολιγαρχικής ελίτ, η οποία ασφαλώς δεν θα περιοριστεί μόνο στην ψηφιακή επιτήρηση του ανθρώπου, αλλά θα επεκτείνει την καταστροφική της δράση, προσβάλλοντας και τον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 
Στο άμεσο μέλλον, οι νεοταξίτικες κυβερνήσεις των κρατών θα επικαλεστούν προσχηματικά την ανάγκη πάταξης της εγκληματικότητας, με σκοπό να επιτύχουν το γενετικό φακέλωμα DNA των πολιτών, δίνοντας την χαριστική βολή σε κάθε έννοια προστασίας της Ελευθερίας, της Αυτοδιάθεσης και της Ιδιωτικότητας.
 
Στο πλαίσιο της υλοποίησης «έξυπνης» αντεγκληματικής πολιτικής, οι κυβερνήσεις θα ζητήσουν να λάβουν από τους πολίτες τους σάλιο, αίμα ή τρίχες της κεφαλής, με σκοπό την δημιουργία ενός γενετικού προφίλ για κάθε άνθρωπο, η αξιοποίηση του οποίου θα οδηγήσει στην εκμηδένιση των κρουσμάτων παραβατικότητας, σε μια δυστοπική κοινωνία που πλησιάζει με καλπασμό, όπου ο έλεγχος και η επιτήρηση όλων των πολιτών της γης, θα είναι μια ανηλεής και απάνθρωπη καθημερινότητα.
 
Ζούμε χωρίς αμφιβολία σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα ως Εσχατολογική και Αποκαλυπτική.
 
Η 11η Μαρτίου 2020 (όταν ο Π.Ο.Υ. ανακήρυξε επίσημα ως πανδημία, την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού) μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει την λήξη της Ανθρώπινης Ιστορίας (με όρους σύγχρονης ιστοριογραφικής προσέγγισης) και την επίσημη έναρξη της Εσχατολογικής Αναμέτρησης, υπό την έννοια ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη φάση της διαχρονικής παρουσίας του Ανθρώπου πάνω στην Γη, η οποία θα σημαδευτεί από την δραματική κορύφωση του αγώνος μεταξύ της Βασιλείας του Θεού και της δυνάμεως του σατανά. Το Δαιμονικό Κακό που ενεργεί το «μυστήριο της ανομίας» μετά την κήρυξη της πανδημίας, εγκαταλείπει οριστικά το σκοτάδι του παρασκηνίου, καθώς επιχειρεί να αναλάβει φανερά τα ηνία του κόσμου, επιβάλλοντας την μισάνθρωπη, σκοτεινή και καταστρεπτική ατζέντα της Ν.Τ.Π., με επιδιωκόμενο σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της Ανθρωπότητας και την ψυχοσωματική διάλυση του Ανθρώπου.
 
Αυτή την στιγμή, στο πνευματικό πεδίο, διεξάγεται μια λυσσαλέα σύγκρουση μεταξύ της νεοταξίτικης αποκρυφιστικής ελίτ που υπηρετεί το Αρχαίο Κακό και των εναπομεινάντων και θαρραλέα αγωνιζομένων Ορθοδόξων Χριστιανών απανταχού στον κόσμο, οι οποίοι υπερασπίζονται τον Άνθρωπο και την Δημιουργία, απέναντι στις αλλεπάλληλες και πολυεπίπεδες δαιμονικές επιθέσεις της Ν.Τ.Π.
 
Από την έκβαση της μάχης θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον των επόμενων γενεών, αλλά και το ίδιο το μέλλον της Ανθρωπότητας.
 
Αν δεν αναχαιτιστούν οι σκοτεινές δυνάμεις του ολοκληρωτικού ψηφιακού φασισμού, τότε θα ανατείλει στον κόσμο η καθολικά επιτηρούμενη και ελεγχόμενη κοινωνία, όπου οι υπολογιστικές μηχανές συνθετικής (τεχνητής) ευφυΐας θα προγραμματίζουν και θα ελέγχουν την ζωή, την σκέψη και την συμπεριφορά των ανθρώπων.
 
Αν κάθε Έλληνας και κάθε μία Ελληνίδα λάβει την γενναία προσωπική απόφαση να αντισταθεί σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο στις επιταγές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, απορρίπτοντας την δαιμονικής εμπνεύσεως ψηφιακή ταυτότητα βιομετρικών δεδομένων στην οποία στηρίζεται ολόκληρο το παγκόσμιο νεοταξίτικο σύστημα ελέγχου, επιτήρησης και χειραγώγησης της ανθρωπότητας, η θαρραλέα του στάση θα συνιστά διαρκή υπόμνηση στους σατανικούς σχεδιαστές του παγκόσμιου ψηφιακού ολοκληρωτισμού ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας δεν έχει χαθεί, αλλά παραμένει ισχυρός και καθοδηγείται από την Μαρτυρία και εμπνέεται από το Μαρτύριο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Συνειδήσεως.
 
Άλλωστε ο λόγος του Παντοδύναμου Άγιου Τριαδικού Θεού προς την εν Φιλαδελφεία Εκκλησία, παραμένει Αληθινός, Αιώνιος, Διαχρονικός και Πηγή ανεξάντλητης δύναμης, χαράς, κουράγιου και αδιάψευστης επαγγελίας σε κάθε αγωνιζόμενο πιστό:
«ὅτι ἐτήρησας τὸν λόγον τῆς ὑπομονῆς μου, κἀγώ σε τηρήσω ἐκ τῆς ὥρας τοῦ πειρασμοῦ τῆς μελλούσης ἔρχεσθαι ἐπὶ τῆς οἰκουμένης ὅλης, πειράσαι τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς. ἔρχομαι ταχύ· κράτει ὃ ἔχεις, ἵνα μηδεὶς λάβῃ τὸν στέφανόν σου» (Αποκάλυψη, Κεφ. γ΄, στίχοι 10-11).
 
Παραπομπές (2ου μέρους)

4 Ιουλίου 2022
9 Αυγ
 
πηγή




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.