22 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞΕΛΙΞΗ για το ΤΣΕΣΜΕ η τουρκία επικαλείται το " ΠΡΑΚΤΙΚΟ της ΒΕΡΝΗΣ". Από που το ξέθαψε για να δικαιολογηθεί;

"Το ΤΣΕΣΜΕ ως ερευνητικό είναι Πολεμικό σκάφος με το διακριτικό Α559 και φέρει ότι προβλέπεται ως πολεμικό. "
ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
"Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο πηγές στο τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ερευνητικό σκάφος "TCG Çeşme" θα πραγματοποιήσει επιστημονικές και τεχνικές μελέτες στο βόρειο Αιγαίο μέχρι τις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο ενός από προηγουμένως προγραμματισμένου ετήσιου προγράμματος. 
 
Οι πηγές επεσήμαναν ότι οι προαναφερθείσες μελέτες δεν περιλαμβάνουν τον πυθμένα της θάλασσας και διεξάγονται πλήρως σύμφωνα με το «Πρακτικό της Βέρνης» του 1976." πηγή https://www.echedoros-a.gr 
 
ΠΟΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΞΕΘΑΨΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ; 
 
"Το «Πρακτικό της Βέρνης» αποτελεί το διαδικαστικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας και υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου του 1976 από τους πρέσβεις Τζούνη και Μπιλγκέ. 
 
Το πλήρες κείμενο της: 
1. Τα δύο μέρη συμφωνούν ότι η διαπραγμάτευση θα είναι ειλικρινής, εμπεριστατωμένη και θα πραγματοποιηθεί με καλή πίστη, έτσι ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με κοινή συναίνεση σε ό, τι αφορά στην οριοθέτηση της μεταξύ τους υφαλοκρηπίδας. 
2. Τα δύο μέρη συμφωνούν πως η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι αυστηρά εμπιστευτική. 
3. Τα δύο μέρη διατηρούν τις θέσεις τους, όσον αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. 
4. Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην χρησιμοποιήσουν σε καμία περίπτωση τις διατάξεις του παρόντος εγγράφου και τις προτάσεις που υποβάλλει η κάθε πλευρά κατά τη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης, έξω από το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. 
5. Τα δύο μέρη συμφωνούν να μην υπάρξουν δηλώσεις ή διαρροές στο Τύπο για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, εκτός αν αποφασίσουν διαφορετικά με κοινή τους συμφωνία. 
6. Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απέχουν από κάθε πρωτοβουλία ή πράξη σχετική με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα μπορούσε να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση. 
7. Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, σε ό, τι αφορά στις διμερείς τους σχέσεις, να απέχουν από κάθε πρωτοβουλία ή πράξη η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κύρος του άλλου. 
8. Τα δύο μέρη συμφωνούν να μελετήσουν την πρακτική των κρατών και τους διεθνείς κανόνες γι΄ αυτό το θέμα, με σκοπό να αποκομίσουν ορισμένες αρχές και πρακτικά κριτήρια τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην περίπτωση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών 
9. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί μικρή επιτροπή από εθνικούς αντιπροσώπους. Τα δύο μέρη αποδέχονται να συμφωνήσουν στο ρυθμό που θα ακολουθήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μετά από μεταξύ τους διαβουλεύσεις."  
 
 
ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ  
 
" ΤΟΥΡΚΙΚΆ ΜΕΣΑ - πηγές επεσήμαναν ότι σε αντάλλαγμα για τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, ακόμη και υπό το φως των συμβουλευτικών συνομιλιών, η Τουρκία διατηρεί τη θέση της βασισμένη στην υπομονή, τη σταθερότητα και τη σοφία για να επιτύχει μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη λύση στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων που βασίζονται σε σχέσεις καλής γειτονίας, βασιζόμενοι σε μια σοβαρή και ειλικρινή προσέγγιση. 
 
Η Τουρκία περιμένει, σε αντάλλαγμα για τη συνεχή εποικοδομητική της θέση από την αρχή, την Ελλάδα να εγκαταλείψει την απαράδεκτη θέση, τις ενέργειες και τη ρητορική της που θα κλιμακώσει την ένταση και να καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων σύμφωνα με μια ειλικρινή προσέγγιση, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα στην αραβική." Turk Press https://www.echedoros-a.gr 
 
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΏΝ; 
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.