21 Φεβρουαρίου 2021

Πρόκριση της Εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και ο κεραυνός του Μάριου Καπότση!

Επάξια και αφού τα έδωσαν όλα για όλα, οι αθλητές της Εθνικής ομάδας ανδρών έκαναν πραγματικότητα το όνειρο τους και κράτησαν τη σημαία της ελληνικής υδατοσφαίρισης ψηλά για ακόμη μια φορά, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
 
Ελλάδα – Ρωσία 13-10 
 
Η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου και του τιμωρημένου Δημήτρη Κραβαρίτη είχε ραντεβού με την ιστορία και όλοι μαζί, μια γροθιά, έκαναν μια τρομερή εμφάνιση κόντρα στη Ρωσία, επικυρώνοντας το εισιτήριο για την ιαπωνική πρωτεύουσα. Ένας θρίαμβος για αυτή την ομάδα που εκπλήρωσε το στόχο της και βάζει πλώρη για τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη! 
 
Το διακύβευμα ήταν μεγαλειώδες και όλα τα παιδιά το γνώριζαν, το απέδειξαν εντός νερού, πετυχαίνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση με υψηλό δείκτη συγκέντρωσης και αποτελεσματικότητας, κρατώντας την ιστορία ζωντανή με διαρκή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 και έπειτα! 16 συμμετοχές στη διοργάνωση! 
 
Παράλληλα, η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για την πρωτιά στο Ρότερνταμ, έχοντας ήδη πετύχει τον πολυπόθητο στόχο! 
 
Δεν υπήρχαν MVP καθώς άπαντες μόχθησαν και απέδειξαν γιατί αξίζουν να φοράνε αυτό το βαρύ σκουφάκι, μη επιτρέποντας στη Ρωσία από ένα σημείο και έπειτα να ελπίζει ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Έδωσαν το παν για τη χώρα τους, έκαναν το Σάββατο το καλύτερο παιχνίδι τους στο τουρνουά και στο τέλος της αναμέτρησης τραγούδησαν το «Ελλάς ολέ, ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ», προσφέροντας χαρά σε όλη τη χώρα, στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. 
 
Εντός του αγχωτικού Προολυμπιακού τουρνουά, οι παίκτες και το άξιο τεχνικό επιτελείο, κατάφεραν να διαχειριστούν όλες τις καταστάσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. 
 
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, έδωσαν τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια τους στην ομάδα. 
 
Η ανασκόπηση του αγώνα, φάση-φάση 
 
Το ξεκίνημα της σπουδαίας αναμέτρησης περιλάμβανε απόκρουση Ζερδεβά σε σουτ του Κολόντ από αριστερά, ενόσω η ελληνική άμυνα έπαιζε ζώνη. Εν συνεχεία, η Ρωσία έπαιζε πάρα πολύ ζώνη και αυτό τιμώρησε ο Άγγελος Βλαχόπουλος από τη θέση «3», καθώς με ένα δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 στο 7:00! 
 
Σε αποβολή του Σκουμπάκη, ο Μάνος Ζερδεβάς απέκρουσε σουτ από το πρώτο δοκάρι στο λιγότερο και ο ελληνικός πάγκος πανηγύρισε για να δώσει ώθηση στην ομάδα να επιτεθεί. Η Εθνική έπαιζε και αυτή κλειστά, ενώ στο 5:38 αποβλήθηκε ο Δερβίσης και ο Ντάνι Μερκούλοφ ισοφάρισε σε 1-1, χωρίς να πολυσκεφτεί να σουτάρει. Υπήρξε λάθος στην άμυνα στο λιγότερο και ο Ρώσος το εκμεταλλεύτηκε. 
 
Έπειτα, ο Αργυρόπουλος μπαίνοντας ως 2ος φουνταριστός πήρε την ποινή του Κισέλεφ και ο Άγγελος Βλαχόπουλος με φανταστική τεχνική σκόραρε εκ νέου για το 2-1 με σουτ από δεξιά! Τρομερός! 
 
Ακόμη μια μεγάλη απόκρουση του αέρινου Ζερδεβά βοήθησε την ομάδα να διατηρήσει το προβάδισμα της στο 4ο λεπτό, ενώ στην κόντρα ο Αργυρόπουλος με φονικό ένστικτο πήρε ριμπάουντ και από κακή θέση έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1!!! 
 
Στο 3:07 ο Βλαχόπουλος πάλεψε πολύ αλλά στο τέλος πήρε την ποινή και στο λιγότερο ο Ζερδεβάς ξανά απέκρουσε το σουτ του Κάρκοφ και επίσης νέο σουτ του ίδιου μετά το ριμπάουντ! 
 
Στη συνέχεια, ο τρομερός Μουρίκης κέρδισε πέναλτι από ωραία πάσα του Δερβίση και στην εκτέλεση ο Ντίνος Γενηδουνιάς ευστόχησε για το 4-1 της Ελλάδας στο πρώτο οκτάλεπτο 1:56 πριν το τέλος του! 
 
Παρ’όλα αυτά, στο 1:31 ο Ναγκάεφ με μια οβίδα στο δοκάρι και μέσα μείωσε σε 4-2 από την περιφέρεια, όμως στα 59 δευτερόλεπτα ο Κολόμβος κέρδισε ποινή, αλλά η εκτέλεση ήταν κακή από τον Φουντούλη και η μπάλα βρήκε στο μπλοκ. Στην εξέλιξη της φάσης σε αποβολή του Καπότση στην αμυντική κόντρα, η Ελλάδα έπαιξε λιγότερο και ο Κάρκοφ μείωσε σε 4-3, για να μειώσει σημαντικά η Ρωσία την ψαλίδα στα 27 δευτερόλεπτα. 
 
Με κερδισμένη αποβολή του Μουρίκη ξεκίνησε το οκτάλεπτο, ωστόσο σε διπλή ευκαιρία η Εθνική οριακά δε σκόραρε και το σκορ παρέμεινε 4-3. Αμέσως μετά, υπήρξε διακοπή για να ελεγχθεί αυτή η φάση για VAR, ωστόσο δε μέτρησε το γκολ πολύ σωστά. 
 
Η Ρωσία είχε βελτιωθεί στην άμυνα, έχοντας καλύτερα μπλοκ και αποστάσεις από τους Έλληνες επιθετικούς, ενώ και η Εθνική έπαιζε εξαιρετική άμυνα με προσαρμογές και περισσότερη προσοχή σε Μερκούλοφ και Κάρκοφ. 
 
Ένα απίστευτο τέρμα ήρθε αμέσως μετά από τον Βλαχόπουλο που έκανε μπάσιμο και ο Φουντούλης του έδωσε μια φανταστική ασίστ για να γίνει το 5-3 για την Εθνική ομάδα στο 4:49! Ένα μεγάλο γκολ ψυχολογίας! 
 
Στην επόμενη φάση ο Σκουμπάκης πήρε τη 2η ποινή του και στο παραπάνω οι Ρώσοι σκόραραν με τον Κάρκοφ να μειώνει σε 5-4, νικώντας την ελληνική παγίδα στη δεξιά τους πλευρά. Ακολούθησε κερδισμένη ποινή του Αργυρόπουλου που έμπαινε ως 2ος φουνταριστός, αλλά ο Βλαχόπουλος δε σούταρε σωστά και η ευκαιρία χάθηκε για την αύξηση της διαφοράς. 
 
Το χειρότερο ήρθε έπειτα, καθώς από σουτ του Αργυρόπουλου ο Κάρκοφ έφυγε έξυπνα στην κόντρα και πήρε την μπάλα για να ισοφαρίσει σε τετ α τετ σε 5-5 στο 2:41. Η βιασύνη των διεθνών στις τελευταίες επιθέσεις κόστισε. Στην επόμενη φάση ο Μουρίκης κέρδισε ποινή και ο Γενηδουνιάς με ένα μεγάλο σουτ έβαλε ξανά μπροστά την Ελλάδα με 6-5, με τους διεθνείς να πανηγυρίζουν έντονα! 
 
Στο τελευταίο λεπτό του δεύτερου οκταλέπτου, η Εθνική έπαιξε εξαιρετική άμυνα, δεν άφησε κανένα περιθώριο, ενώ είχε και δοκάρι με τον Φουντούλη και τον Βλαχόπουλο. 
 
Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ρωσία κέρδισε αποβολή από τον Αργυρόπουλο και στο παραπάνω σκόραραν με τον Κάρκοφ να ισοφαρίζει ξανά στο 7:22 με το 4ο προσωπικό του γκολ. 
 
Στη συνέχεια ο Κολόμβος κέρδισε την ποινή και στο ελληνικό παραπάνω ο Γιάννης Φουντούλης με ένα εξαιρετικό σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 7-6 και έδωσε ξανά το μομέντουμ στην Εθνική ομάδα! Παρ’όλα αυτά, ο Μερκούλοφ με ένα πολύ μεγάλο σουτ βρήκε δίχτυα, ενώ η μπάλα ακούμπησε στο κεφάλι του Δερβίση, για να έρθει το 7-7 στο 6:18. 
 
Τι ακολούθησε; Ο Βλαχόπουλος και «τι έβαλε ο άνθρωπος» καθώς ο Έλληνας περιφερειακός έπιασε ένα απίστευτο σουτ από μακριά και έγραψε το 8-7 στο 5:58 με το 4ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση! 
 
Στο 5:23 ο Κολόμβος κέρδισε ποινή από πάσα του Φουντούλη και στο παραπάνω ο Παπαναστασίου βιάστηκε λίγο και ο Ιβάνοφ απέκρουσε το σουτ του νεαρού διεθνή. Νέα αποβολή κέρδισε ο Κολόμβος αμέσως μετά, αλλά Παπαναστασίου και Γενηδουνιά στάθηκαν πολύ άτυχοι καθώς είχαν αμφότεροι δοκάρι! 
 
Στα επόμενα λεπτά η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική με κλεψίματα και βοήθειες, γεγονός που έδινε θάρρος στην επίθεση, ενώ στο 1:53 ο Αργυρόπουλος σε παίκτη παραπάνω σκόραρε από κοντά για το 9-7 και οι διεθνείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς! 
 
Ακολούθησε αποβολή του Κολόμβου και γκολ από το πρώτο δοκάρι στο 1:25 με τον Ασάεφ να μειώνει σε 9-8. Παρ’όλα αυτά, με έναν «κεραυνό» ο Μάριος Καπότσης μίλησε στο 1:01 και έγραψε το 10-8 από την περιφέρεια, νικώντας τη ρωσική ζώνη! 
 
Με μεγάλη δόση τύχης, στα 32 δευτερόλεπτα, οι Ρώσοι μείωσαν με τον Κισέλεφ και ενώ το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα μπλοκ και κατέληξε στα δίχτυα για το 10-9. 
 
Από το… πουθενά, ο τρομερός Παπαναστασίου σούταρε στη λήξη του χρόνου από πολύ δύσκολη γωνία, ένα σκαστό σουτ και έγραψε το 11-9! Ούτε… το VAR που ακολούθησε, για τη φάση, δεν τον σταμάτησε! 
 
Τελευταίο και καθοριστικό οκτάλεπτο για τον μεγάλο ημιτελικό και ο Παπαναστασίου πήρε το σπριντ από τον Κόλοντ που μέχρι τότε δεν είχε χάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σπριντ στο τουρνουά. 
 
Στο 7:17 ο Αργυρόπουλος αποβλήθηκε στα 2μ. αλλά ο Γενηδουνιάς έβγαλε μεγάλο μπλοκ στο λιγότερο και πανηγύρισε έντονα, ενώ στην κόντρα η Ελλάδα κέρδισε αποβολή και ο φανταστικός Βλαχόπουλος σκόραρε το 5ο προσωπικό του τέρμα για το 12-9 στο 6:42! Ιδανική φάση! 
 
Αποβολή του Δερβίση ακολούθησε και το ελληνικό λιγότερο ήταν τέλειο, με τους Ρώσους να σπαταλούν την ευκαιρία και στην κόντρα ο αρχηγός, ο Φουντούλης, από πολύ δύσκολη γωνία σκόραρε για το 13-9 και το Τόκιο ήταν πια μια ανάσα για την ΕΛΛΑΔΑ! 
 
Στο 4:33 ο Κάρκοφ πλήγωσε και πάλι την ελληνική ομάδα για το 13-10, με ένα πάρα πολύ δυνατό σκαστό από μακριά. Στη συνέχεια, ο Μουρίκης κέρδισε την ποινή, αλλά στο παραπάνω η Εθνική δεν κατάφερε να ολοκληρώσει επίθεση. 
 
Στα 58 δευτερόλεπτα ο Ζερδεβάς απέκρουσε στο λιγότερο και ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ, με όλη την ομάδα να ξεσπάει σε έντονους πανηγυρισμούς με ελάχιστα δευτερόλεπτα να χωρίζουν την Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.