27 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκική Μεθόδευση Άλωσης της Κύπρου

Γράφει ο Φοίβος Κλόκκαρης
 
Ο Κινέζος στρατηγός Σούν Τζού (5ος αιώνας π.Χ.) στην περίφημη πραγματεία του “Η Τέχνη τού Πολέμου” αποφαίνεται: “Η εξουδετέρωση τής αντίστασης τού αντιπάλου χωρίς μάχη, συνιστά την ιδανική επιδίωξη” (παράγραφος 2,κεφάλαιο “Επίθεση με Στρατηγήματα”)
 
Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας για την Κύπρο, είναι ο έλεγχος ολόκληρης της νήσου , που επιβεβαιώνεται από τα ιστορικά γεγονότα (Τουρκανταρσία 1963-Τουρκική εισβολή 1974, κατοχή, εποικισμός, εθνοκάθαρση), περιλαμβάνεται σε κείμενα του τουρκικού κράτους (εθνικός όρκος τουρκικής εθνοσυνέλευσης 1920, εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956 κ.ά.) και σε βιβλία αξιωματούχων του, όπως το “Στρατηγικό βάθος” του Αχμέτ Νταβούτογλου.  
 
Η Τουρκία υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της, με την στρατιωτική επέμβαση του 1974, την κατάληψη του βορείου τμήματος της Κύπρου και την πλήρη τουρκοποίηση και ισλαμοποίησή του.  
 
Η ολοκλήρωση του στόχου της, θα επιτευχθεί με τον έλεγχο και των ελεύθερων περιοχών τής Κύπρου. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, φαίνεται ότι η Τουρκία ακολουθεί το επιθετικό στρατήγημα του Σούν Τζού περί υποταγής του αντιπάλου (τού Ελληνισμού των ελεύθερων περιοχών) χωρίς μάχη (χωρίς στρατιωτική επέμβαση). Για την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών υλοποίησης τού στόχου, η Τουρκία προχώρησε σε δράσεις στον στρατιωτικό, πολιτικό, διπλωματικό, ψυχολογικό τομέα κ.ά. που συνεχίζονται επί 47 χρόνια, με κυριότερες:
  • Την απειλή χρήσης στρατιωτικής ισχύος. Την διατήρηση και συνεχή ενίσχυση τών Τουρκικών δυνάμεων κατοχής (ΤΔΚ) και τον ασφυκτικό ναυτικό κλοιό της Κύπρου (τουρκικό ΠΝ, επέμβαση στην ΑΟΖ της με ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα) προς άσκηση ψυχολογικής βίας στους Έλληνες της Κύπρου για να αποδεχθούν λύση Τουρκικών όρων στο Κυπριακό. 
  • Την συστηματική δημογραφική αλλοίωση των ελεύθερων περιοχών, με την παράνομη προώθηση μουσουλμάνων μεταναστών μέσω της γραμμής αντιπαράταξης και των ακτών, για να λειτουργήσουν ώς δούρειος ίππος.
  • Την δημιουργία προϋποθέσεων λύσης τουρκικών όρων στο Κυπριακό. Μετέτρεψε το διεθνές έγκλημα που διέπραξε σε βάρος τής Κύπρου σε δικοινοτική διαφορά και εγκατέστησε υποτελή διοίκηση (“ΤΔΒΚ”) εξαρτημένη από την Τουρκία (πλειοψηφία εποίκων, διμερείς συμφωνίες) για να αποτελέσει το κράτος / προγεφύρωμα, μέσω του οποίου η Τουρκία, σε μια λύση τουρκικών όρων, θα ασκεί τον έλεγχο όλης τής Κύπρου.
  • Την κάμψη τής αγωνιστικότητας των Ελλήνων. Την διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων επηρεασμού της σκέψης και των συναισθημάτων τους. Να αντιδράσουν προς τα ερεθίσματα που υποκινεί ο μηχανισμός προπαγάνδας της Τουρκίας (φόβος από την Τουρκική στρατιωτική απειλή, δέλεαρ λύσης που δήθεν προσφέρει οικονομική ευημερία/ ειρηνική συμβίωση κ.ά.), να καμφθεί η θέληση τους για αντίσταση και να υποκύψουν στις τουρκικές θέσεις για το Κυπριακό. Ο πόλεμος της τουρκικής προπαγάνδας (λευκή, φαιά, μαύρη) μαίνεται ανελέητα από το 1974 μέχρι σήμερα.   
  • Την έναρξη εποικισμού της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου ,ώς μοχλού πίεσης, για να υποκύψουν οι Έλληνες σε λύση τουρκικών όρων στο κυπριακό. 
Με τις δράσεις της, η Τουρκία πέτυχε: 
  • Την κάμψη του ηθικού και την καλλιέργεια ηττοπάθειας, σε σημαντικό τμήμα τού Κυπριακού Ελληνισμού.  
  • Την αποδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης τής ΚΔ. Οι κυβερνήσεις μας και μεγάλο μέρος τού πολιτικού κόσμου, λόγω φοβικού συνδρόμου, δεν έχουν την πολιτική βούληση ενίσχυσης τής αμυντικής θωράκισης, με το σκεπτικό ότι είναι σπατάλη χρημάτων και μάταιο να αντιμετωπιστεί η πανίσχυρη Τουρκία. 
  • Την υιοθέτηση από τις κυπριακές κυβερνήσεις, τής λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) , που επέβαλαν η Τουρκία και Βρετανία, με την ψευδαίσθηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας, ενώ εξυπηρετεί τα συμφέροντα τής Τουρκίας. Η ΔΔΟ όπως και η λύση δύο κρατών, που προτείνει σήμερα η Τουρκία , είναι μορφές συνομοσπονδίας, που καταλύουν την ΚΔ, νομιμοποιούν την διχοτόμηση και επεκτείνουν τον τουρκικό έλεγχο και στις ελεύθερες περιοχές .Είναι μεγάλη επιτυχία των ψυχολογικών επιχειρήσεων τής Τουρκίας, να υιοθετήσει η ΚΔ την τουρκική επιλογή τής ΔΔΟ, και να έχει την αυταπάτη ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της. 
Συμπερασματικά η Τουρκία με μεθοδευμένες δράσεις, προετοίμασε το έδαφος υλοποίησης τής στρατηγικής της για έλεγχο και των ελεύθερων περιοχών τής Κύπρου, μέσω λύσης Τουρκικών όρων στο Κυπριακό, χωρίς στρατιωτική επέμβαση. Χωρίς μάχη κατά τον Σούν Τζού. Σήμερα μάς τρομάζει ότι συρόμεθα σε πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, με δύο λύσεις τουρκικών όρων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Της ΔΔΟ (θέση ΚΔ) και των δύο κρατών (θέση Τουρκίας). Επιβάλλεται, να αρνηθούμε συμμετοχή στη διάσκεψη, να αναθεωρήσουμε τη θέση μας για λύση ΔΔΟ και να ενισχύσουμε επειγόντως την άμυνα μας και τη θέληση μας για αντίσταση. Αν δεν το πράξουμε, η υποταγή μας στην Τουρκία αμαχητί, είναι αναπόφευκτη.
 
*Αντιστράτηγος ε.α. 
 



Share

1 σχόλιο:

manigr.blogspot.com είπε...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ)ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΥΦΗΛΕΙΟΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΔΗΛ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ,ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΩΤΙΣΤΟΝ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η (ΔΙΑΦΩΤΗΣΙΣ)ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ.ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩΤΑΣ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.