6 Φεβρουαρίου 2021

"Καβαλαρία ο ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ γύρω - γύρω από τον Λυκαβηττό, κάτι ψάχνει, κάτι θέλει, κάτι περιμένει" και "εμωράνθησαν από την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ αυτοί που καθιστούν τον κοσμάκη ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟ"

Εκεί που σταματάει το μυαλό ξεκινάει το παράλογο ή το ΥΠΕΡΛΟΓΟ.
Εκεί που η απλότητα και το ανεπιτήδευτο ενώνονται, ξεκινάει η ΠΙΣΤΗ.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
"αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, παραμονή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, μου ζήτησε ο ΑΓΙΟΣ να του πάω λάδι στο ξωκλήσι του εκεί ψηλά στο Λυκαβηττό"  
"αφού μου το ζήτησε ο ΑΓΙΟΣ, το πήγα και έκανα τάμα να ανεβώ σκαλί - σκαλί την ανηφοριά"
" εσπερινός δεν έγινε και άφησα το λάδι μαζί με τις προσευχές μου να περάσει το κακό"  
" τις επόμενες μέρες μας έκλεισαν, τότε κατάλαβα γιατί ο ΑΓΙΟΣ ήθελε το λάδι" 
" στενοχωρήθηκα και μονολογούσα τι θα γίνει με όλα αυτά που συμβαίνουν;"  
" δεν πρόλαβα να παραπονεθώ και ήρθε πάλι ο ΑΓΙΟΣ και μου είπε: 
- βγες στο παραθύρι σου την ώρα που σουρουπώνει για να με δεις"  
" αυτό και έκανα"  
" την τρίτη κατά σειρά μέρα, την ώρα που έδυε ο ήλιος, ένα λευκό άλογο με ένα όμορφο καβαλάρη σαν μια τεράστια φιγούρα έφερνε βόλτες ανάμεσα στα σύννεφα και πάνω από τα σπίτια των Αθηνών"  
" πήγαινε πάνω κάτω και έκανε ένα σταθερό δρομολόγιο από τα δυτικά που βρίσκεται ο Λυκαβηττός προς τα Ανατολικά που είναι ο Υμηττός "  
" αυτό γινόταν, όση ώρα υπήρχε φως και έδυε ο ήλιος" 
" και την επόμενη τα ίδια και συνεχίστηκε αυτό μέχρι και τις μεγάλες εορτές των Χριστουγέννων"  
" πλέον είχα μάθει το δρομολόγιο του ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΒΑΤΗ"  
" κάτω από τον Υμηττό εκεί στον Βύρωνα το λευκό άλογο σταματούσε και σαν να χλιμίντριζε" " όσο μπορούσα να δω, θεωρώ, ότι βρισκόταν κοντά εκεί στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, όπου και ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με την γνωστή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ που κλαίει τόσο καιρό" 
 " με κλειστές τις εκκλησίες για μένα αυτό που έβλεπα, ήταν μια ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ" 
" δεν το είπα σε κανένα δικό μου, γιατί θα νόμιζαν ότι τα έχασα και ποιος τους άκουγε" 
" από του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΌΜΟΥ και δώθε ο ΑΓΙΟΣ δεν έβγαινε βόλτα με το άλογο του πάνω από την Αθήνα" 
" με έπιασε μεγάλη θλίψη σαν να έχασα κάποιον δικό μου"  
" ανησύχησαν οι δικοί και προσπαθούσαν να δουν τι έχω - που να τους πω τα καθέκαστα;"  
" της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ήρθε ο ΑΓΙΟΣ και μου είπε:  
- εσύ μπορεί τώρα να μην με βλέπεις, αλλά με βλέπουν άλλοι, συνεχίζω να φυλάω την Αθήνα που τον επόμενο καιρό θα δυσκολευτεί. 
- τότε δεν θα ανεβαίνουν για να δουν μόνο το ηλιοβασίλεμα σαν τουρίστες, αλλά θα έρχονται με τα πόδια σαν προσκυνητές για προσκυνήσουν και να ευχαριστήσουν τον ΘΕΟ"  
ΑΥΤΑ μας είπε μια ηλικιωμένη ενορίτισσα μας αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό, προσπαθώντας να καταλάβουμε πόσο ζωντανοί είναι οι ΑΓΙΟΙ μας και πόσο ζωντανή είναι η ΠΙΣΤΗ σε απλές ψυχούλες. 
 
"εμωράνθησαν από την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ αυτοί που καθιστούν τον κοσμάκη ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟ"  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
"την πρόσφατη εικονομαχία τους την συντρίβει η πρόσφατη αγιογραφημένη Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Βύρωνα"
 
- "βρε παππούλη έχεις απόλυτο δίκαιο" είπαμε στον γέροντα αυτόν που είναι αποκλεισμένος και δεν μπορεί να έλθει να προσκυνήσει την Μεγαλόχαρη που βουρκώνει και δακρύζει εδώ και παραπάνω από τέσσερες μήνες στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Βύρωνα. 
και ο ίδιος συμπλήρωσε τα λεγόμενα του:
 
" - ξέρεις τι σημαίνει παιδί μου Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας;
- σημαίνει ότι η ΧΑΡΙΣ του δεν θα μας αφήσει μέχρι το τέλος.  
- σημαίνει, ότι η ενοικούσα ΧΑΡΙΣ θα θαυματουργεί μέσω των ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ και των ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ. 
- σημαίνει, ότι εκεί που αποφασίζει η ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνονται έκτακτα ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ για να ενισχύσουν πνευματικά τους πιστούς που δοκιμάζονται σε τέτοιες εποχές που εκλείπουν οι μάχιμοι πνευματικοί ταγοί. 
- σημαίνει, ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θέλει να σώσει ψυχές μικρών και μεγάλων. 
- σημαίνει, ότι υποφέρουν τα άλαλα τα χείλη των ασεβών, που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη, όταν μια προσφάτως αγιογραφημένη εικόνα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ αναβλύζει δάκρυα εδώ και 4,5 μήνες. 
- σημαίνει ότι εμωράνθησαν από την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ αυτοί που καθιστούν τον κοσμάκη ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟ. 
- μόλις τα τελευταία χρόνια αγιογραφήθηκε η γλυκιά αυτή μορφή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην εφέστια εικόνα της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και συνέτριψε με το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ αυτό την εικονομαχία των τελευταίων δεκαετιών που κορυφώνεται στις μέρες μας. 
- σημαίνει ότι ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ"  
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.