21 Μαρτίου 2015

Συνελήφθησαν 3 bloggers που εξύβριζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη....

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο φοιτητών, 25 και 28 ετών, στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη, αντίστοιχα, και του 50χρονου από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως δράστες των χυδαίων υβριστικών αναρτήσεων σε blog του διαδικτύου, εναντίον του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, λίγο μετά τη διαπίστωση του τραγικού θανάτου του, με την ανεύρεση του πτώματός του στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων. 

Και οι τρεις κατηγορούνται για τα αδικήματα «της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου» ενώ ο 50χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία κακουργημάτων, (βιασμούς, θανατηφόρα σωματική βλάβη, ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή, κλπ, για τα οποία, στο παρελθόν, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών), κατηγορείται και για απείθεια, καθώς όταν πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, πήδηξε από τον τέταρτο όροφο και διέφυγε.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, οι τρεις bloggers εντοπίστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα και ύστερα από βροχή καταγγελιών, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω διαδικτύου, στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, από χρήστες που εξαγριώθηκαν από τα υβριστικά μηνύματα, τα οποία προσέβαλαν τη μνήμη του τραγικού φοιτητή, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εάν οι τρεις υβριστές είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη ή με την παρέα των Κρητικών που φέρονται να είχαν βίαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος του, η οποία μπορεί να τον οδήγησε στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς και εάν γνώριζαν μέσω διαδικτύου για τα βασανιστήρια που υφίστατο.

Ωστόσο, από την Εγκληματολογική Υπηρεσία ερευνώνται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των τριών κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν οποιαδήποτε επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της τραγικής υπόθεσης.

Πάντως, κανένας από τους τρεις δεν έχει ζήσει στα Γιάννενα. Ο 25χρονος φοιτητής έχει γεννηθεί στην Αθήνα όπου σπουδάζει και μένει μαζί με τους γονείς του, ο 28χρονος έχει γεννηθεί στην Λάρισσα και μένει μόνος του στη Μυτιλήνη, ενώ ο 50χρονος που καταζητείται διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ερευνάται ποιος είναι ο διαχειριστής του επίμαχου blog που μπλόκαρε αμέσως η Google με παρέμβαση των Αρχών και το οποίο, όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, μεταξύ άλλων, αναρτούσε πολύ συχνά διάφορα σχόλια, μέσω των οποίων υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους καθώς και τη δημόσια τάξη, εν γένει.

Μετά τις καταγγελίες από χρήστες του ίντερνετ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινήθηκε άμεσα και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Για όλα αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων που προέβησαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών και της προανάκρισης, η δικογραφία τέθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος και δόθηκε νέα παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διενέργεια προανάκρισης.

Μετά από νέες έρευνες και συνεχή αλληλογραφία με τη Google διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των δραστών, όπου κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Ο δύο φοιτητές δεν συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ ο 50χρονος αναζητείται για το αδίκημα της απείθειας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Πέρα από την ανήθικη πράξη της διαπόμπευσης ενός άτυχου νέου παιδιού όπως ο Βαγγέλης που η δικαιοσύνη θα κρίνει αν αυτοκτόνησε (όπως είπε ο ιατροδικαστής) ή αν δολοφονήθηκε (όπως υπάρχουν υπόνοιες στο διαδίκτυο) οι κατηγορούμενοι προφανώς είναι και χαμηλής ευφυίας...

Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες είναι προφανές ότι όταν παρανομείς κατάφωρα και εμπίπτεις στην τσιμπίδα του νόμου δεν το κάνεις μέσα από το ίδιο σου το σπίτι!!!!!
Ηταν θέμα χρόνου να τους συλλάβει η ικανότατη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία παρέχει υπερπολύτιμο κοινωνικό έργο και έχει σώσει δεκάδες συνανθρώπους μας και ειδικά πολλά νέα παιδιά από την αυτοκτονία αλλά κι από τα χέρια παιδόφιλων ανωμάλων και διεστραμμένων...

Πάντως μου κάνει φοβερή εντύπωση το πως ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τέτοια κακή προσωπικότητα και να φτάνει στο σημείο να βρίζει ένα άτυχο παλικάρι...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.