3 Νοεμβρίου 2022

«Aρχαία τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι!!!

«Aρχαία τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι, που συνεχίζουν την ιστορική διαστρέβλωση σε μια προσπάθεια να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους ως Τουρκικούς στην σημερινή επικράτεια της Τουρκίας, δηλαδή την «Ελληνική» Μικρά Ασία…  
 
 
Θυμο-γράφημα του Αντώνη Αντωνά. 
 
Από Τουρκικά Μ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα σε βίντεο και σχετική «πανηγυρική» ανακοίνωση, που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και όχι μόνο, αναφέρεται «Περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών «στην αρχαία τουρκική πόλη της Λαοδίκειας», η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO». 
 
Και οι μαριονέττες της UNESCO ποιούν την νίσσα. Νίπτουν, αλλά και τρίβουν τας χείρας τους και πράττουν και μιλούν πάντα κατά του Ελληνισμού οι δόλιοι, θωπεύοντας την παλλακίδα τους Τουρκία…και ξεχνούν και την Αγία Σοφία και όλες τις εκκλησίες της Ελληνικής Μικράς Ασίας και της κατεχόμενης Κύπρου, που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, σταύλους, καφέ-μπαρ κλπ, αλλά και την σύληση και λεηλασία αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Η ιστορία της εν συντομία… 
 
Η Λαοδίκεια η εν Φρυγία (στη Φρυγία), γνωστή επίσης ως Λαοδίκεια προς τον Λύκο (Λαοδίκεια ἐπὶ τῷ Λύκῳ), ήταν αρχαία πόλη Ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας, κτισμένη στο σημείο, που ο ποταμός Λύκος συμβάλλει με τον ποταμό Μαίανδρο. Βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων μακριά από την Ιεράπολη. Είναι το σημερινό Εσκί Χισάρ. Παλαιότερα ονομαζόταν Διόσπολις και μετά Ροαί. Λαοδίκεια ονομάσθηκε από τον Αντίοχο Β΄ προς τιμή της συζύγου του. Η πόλη καταστράφηκε από σεισμό το 66 π.Χ. και την ανοικοδόμησε ο Μάρκος Αυρήλιος. 
 
Η Λαοδίκεια της Φρυγίας υπήρξε μία από τις πρώτες πόλεις, που εκχριστιανίσθηκαν. Προς τους χριστιανούς κατοίκους της έγραψε μία επιστολή ο Απόστολος Παύλος. Ήταν επίσης μία από τις επτά πρώτες χριστιανικές κοινότητες στη Μικρά Ασία στις οποίες στάλθηκε από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη το έργο του «Αποκάλυψη».Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ήταν έδρα επισκόπου.  
 
Στην περιοχή της Λαοδίκειας υπήρχαν ασβεστούχες πηγές, που τις αναφέρει ο Στράβωνας. 
 
Ο Στράβων (64 π.Χ. - 24 μ.Χ.) επίσης αποδίδει τη διασημότητα της Ελληνικής πόλης στη γονιμότητα του εδάφους και στον πλούτο ορισμένων κατοίκων της, μεταξύ των οποίων μπορεί να ήταν και ο Ιέρων της Λαοδίκειας, ο οποίος στόλισε την πόλη με πολλά όμορφα κτήρια και την κληροδότησε με περισσότερα από 2000 τάλαντα, όταν πέθανε. 
 
Οι βυζαντινοί συγγραφείς αναφέρουν συχνά τη Λαοδίκεια, ιδιαίτερα την εποχή των Κομνηνών αυτοκρατόρων. Το 1119, ο αυτοκράτορας Ιωάννης Β΄ Κομνηνός και ο επικεφαλής στρατιωτικός του διοικητής, Ιωάννης Αξούχος, κατέλαβαν τη Λαοδίκεια, από τους *κατακτητές της Σελτζούκους Τούρκους στην πρώτη μεγάλη στρατιωτική νίκη της βασιλείας του. *Ότι κατέλαβαν οι Τούρκοι δια πυρός και σιδήρου, «ανήκει» σήμερα στους νεοσουλτάνους και νεοθωμανούς απογόνους τους.  
 
Τα υπάρχοντα ερείπια της Ελληνικής πόλης μαρτυρούν το παλαιότερο μεγαλείο της. Τα πολλά κτίρια της περιλαμβάνουν ένα στάδιο, λουτρά, ναούς, ένα γυμναστήριο, δύο θέατρα και ένα βουλευτήριο (Σπίτι της Γερουσίας). Στην ανατολική πλευρά, η γραμμή του αρχαίου τείχους είναι ευδιάκριτη, με τα ερείπια της πύλης της επίσης Ελληνικής Εφέσου. Υπάρχουν δρόμοι, που διασχίζουν την πόλη, πλαισιωμένοι από κιονοστοιχίες και πολλά βάθρα. Βόρεια της πόλης, προς τον Λύκο, υπάρχουν πολλές σαρκοφάγοι με Ελληνικές επιγραφές… 
 
Όπου κοιτάξεις αρχαία Ελληνικά επιγράμματα βλέπεις. Τίποτα τουρκικό. ΤΙΠΟΤΑ. Το δυτικό θέατρο ήταν σχεδόν πλήρες λαξευτά πέτρινα καθίσματα. Κτίστηκε την ελληνιστική περίοδο, χωρούσε 8000 θεατές και χρησιμοποιήθηκε μέχρι τον 7ο αι. μ.Χ. 
 
Και το θρασύτατο ANADOLU λοιπόν φερέφωνο του Ερντογανικού καθεστώτος γράφει … 
 
ANADOLU AGENCY. More than 4,500 artefacts discovered during the ongoing excavations in the «ancient Turkish city» of Laodicea, which is on the UNESCO World Heritage Tentative List. 
Προσέξτε… ancient Turkish city … Αρχαία τουρκική πόλη … 
 
Και έτσι λοιπόν οι βάρβαροι, ο λαός χωρίς ιστορία, αλλά με πλούσιο ποινικό μητρώο, «απέκτησε» παραχαραγμένη ιστορία ….. 
 
- Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, Τσάρος Νικόλαος.
- Οι Τούρκοι είναι προτιμότερο να εξοντωθούν, παρά να κατακτηθούν…την εξόντωση τους προτιμούσε ο Ναπολέων….
- Δεν υπάρχει σημαία τόσο μεγάλη για να καλύψει την ντροπή των Μωαμεθανών το να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους… Howard Zinn. 
- «Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) 
 
-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837) 
 
- Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …
Τσώρτσιλ….. 
 
- Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.
- Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής
- Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας 
(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον) 
 
Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων και η σύληση των ιερών και οσίων τους, από τους απολίτιστους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει στο τέλος: 
«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα, που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος»
 
Ολόκληρη η ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της σημερινής Τουρκίας, είναι μια συνέχεια εγκληματικού ιμπεριαλισμού σφαγών και λεηλασιών πολιτιστικών μνημείων και μιας ατελείωτης αιματοχυσίας και γενοκτονίας αδύναμων λαών, που είχαν την ατυχία να κατακτηθούν, από βαρβάρους εισβολείς, όπως πρόσφατα το 1974 συνέβη στην μικρή ανυπεράσπιστη και μόνη Ελληνική Κύπρο.
 
Και όπως ήταν και έτσι παρέμειναν … 
 
«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν». 
 
«Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση». Σατωβριάνδος, 1768-1848, Γάλλος ποιητής & πολιτικός 
 
‘Όταν οι Έλληνες είχαν πολιτισμό, φιλοσοφία και έκτιζαν Παρθενώνες και αρχαίες πόλεις, οι Τουρκομογγόλοι βρίσκονταν στις άγριες στέππες της βαθύτερης βάρβαρης Ανατολής και ζούσαν σε σπηλιές και … δέντρα επικοινωνώντας με άναρθρες κραυγές, ως και η σημερινή τους κακόηχη γλώσσα καταμαρτυρεί. Βάρβαρη γλώσσα, βάρβαροι και αυτοί που την ομιλούν… 
 
Όσον αφορά την ιστορική γλώσσα μας την μουσική και Ελληνική, ούτε φθόγγο της δεν μπορούν να μιμηθούν οι βάρβαροι …. 
Και όπως έγραψε και λάλησε ο μεγάλος Νικηφόρος Βρεττάκος …. 
 
Ὅταν κάποτε φύγω ἀπὸ τοῦτο τὸ φῶς
θὰ ἑλιχθῶ πρὸς τὰ πάνω ὅπως ἕνα
ρυακάκι ποὺ μουρμουρίζει.
Κι ἂν τυχὸν κάπου ἀνάμεσα
στοὺς γαλάζιους διαδρόμους
συναντήσω ἀγγέλους, θὰ τοὺς
μιλήσω ἑλληνικά, ἐπειδὴ
δὲν ξέυρουνε γλῶσσες. Μιλᾶνε
μεταξὺ τους μὲ μουσική. 
 
Πόσον μάλλον να μιμηθούν την αρχαία αρχιτεκτονική στην Λαοδίκεια και άλλες πόλεις της Ελληνικής Μικράς Ασίας, που πολλούς αιώνες π.Χ. κτίσθηκαν και που επικαλούνται ότι είναι τουρκικές. Ούτε μια πέτρα των ένδοξων πόλεων αυτών δεν θα μπορούσατε να σκαλίσετε βάρβαροι, που μόλις το 5-6ον αιώνα μας κατεβήκατε και σαν απολίτιστοι συλήσατε τον πολιτισμό της Ελλάδος και όλων των κατακτημένων λαών ακόμη και των Αράβων …. Εχθρός σας είναι ο Πολιτισμός, για αυτό ποτέ δεν εκπολιτισθήκατε, για να παραμένετε υπερήφανοι απολίτιστοι ολετήρες ότι πολιτιστικού Ελληνικού και Ορθόδοξου… 
 
Τα μουσεία σας είναι πλήρη από κλεμμένους της Ελλάδας και Κύπρου αρχαίους θησαυρούς, που αν δεν υπήρχαν αυτοί, μάλλον ναργιλέδες, φέσια και φονικά όπλα, με τα οποία κατασφάξατε εκατοντάδες χιλιάδες αθώους αμάχους θα είχατε προς έκθεση. 
 
Ένα μαρμάρινο ηλιακό ρολόι της ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ εποχής έχει ανακαλυφθεί στην αρχαία ελληνική πόλη Λαοδίκεια, που βρίσκεται στη Φρυγία στην Μικρά Ασία. Κάτι παρόμοιο τουρκικό;
 
Προς το νότο, το ηλιακό ρολόι δείχνει εποχές, μήνες και ώρες, δήλωσε ο αρχαιολόγος της ανασκαφής αναφερόμενος στο κομμάτι ως "μοναδικό". 
 
Ιερόσυλοι, τυμβωρύχοι, αρχαιοκάπηλοι, παραχαράκτες της ιστορίας και σε βάθος 100 μέτρων, αν κάνετε ανασκαφές και στην Ελληνική Μικρά Ασία και στην επίσης κατεχόμενη Β. Ελληνική Κύπρο, Ελληνικά μνημεία θα βρείτε. Να επικαλείσθε ότι είναι τουρκικά και η Ελληνική Ιστορία, που ανεξίτηλα έχει καταγραφεί και παγκόσμια θα σας διαψεύδει οικτρά και όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα θα γελά μαζί σας. Ντρέπεται και η ντροπή. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, δεν μπορείτε να το αλώσετε και παντού θα σας καταδιώκει ως Νέμεσις με τις Ερινύες…. 
 
Και … 
 
Τίποτα δεν σας ανήκει! Είναι όλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ από γέννησης τους …!!!!!!
 
Με θυμό και αγανάκτηση επιμελήθηκε ο Αντώνης Αντωνάς.
 
ΣΧΟΛΙΟ ιστολογίου μας
 
Αν έχετε προφίλ στο twitter μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση του ANADOLU μαζί με την απάντησή μας στους Τούρκους ΕΔΩ 



Share

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΨΙΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ (ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ) ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
Η Τουρκία δεν έχει εθνόσημο, όπως και ιστορία, αλλά πλούσιο ποινικό μητρώο έχει….Υπάρχει ένα μισοφέγγαρο στη σημαία τους σε κόκκινο ελλειψοειδές σχήμα, που περιέχει μία ημισέληνο και ένα αστέρι….. Και ακούστε ….και αυτό κλεψίτυπο…… Το αρχαιότερο Ελληνικό νόμισμα πάνω στο οποίο υπάρχει η ημισέληνος είναι Ελληνικό νόμισμα από την Κάτω Ιταλία, που χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια το βρίσκουμε σε πολλές Ελληνικές περιοχές του αρχαίου Ελληνικού κόσμου από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και την Μικρά Ασία. Την ημισέληνο τη βρίσκουμε και στην αρχαία Ελληνική αποικία του Βυζαντίου, πάνω στην οποία βρίσκεται η σημερινή Κωνσταντινούπολη.
Όταν έφτασαν οι άξεστοι και απολίτιστοι τουρκομογγόλοι στην περιοχή της Μικράς Ασίας, κυρίως οι Σελτζούκοι, "αντέγραψαν" σε πάρα πολλά πράγματα τον ανώτερο πολιτισμό των Ελλήνων και του Ελληνικού Βυζαντίου και οι οποίοι «έκλεψαν» εκτός των άλλων και την ημισέληνο και σταδιακά έγινε το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αλλά βάρβαροι ήταν και βάρβαροι παρέμειναν.
Είχαν την εντύπωση ότι ….θα θεωρούντο πλέον εκπολιτισμένοι ….ΦΕΥ…..

Μαρία Ρ. - Ερευνήτρια από κατεχόμενη Κερύνεια η οποία αποικήθηκε από τους Αχαιούς στα προϊστορικά χρόνια (1300 π.Χ.). Σύμφωνα με την Ελληνική ιστορία η Κερύνεια ιδρύθηκε από τους Αχαιούς Κηφέα και Πράξανδρο, που κατέληξαν εκεί όταν επέστρεφαν στη πατρίδα τους από τον Τρωικό πόλεμο. Οι ήρωες έδωσαν στη νέα πόλη το όνομα της πόλης τους της Κερύνειας που βρίσκεται στην Αχαΐα.
Τόσον η αγαπημένη μας πόλη, όσον και οι πανάρχαιοι αρχαιοελληνικοί θησαυροί μας (Στο κάστρο Κερύνειας), θεωρούνται από τους απολίτιστους ξετσίπωτους βαρβάρους εισβολείς κληρονομιά τους και είναι "κληροδότημα" των ... Μωαμεθανών προγόνων τους κατακτητών όμοιων τους

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΟΙ: ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. -IYE = Κάτοχος Η Τουρκία άλλαξε το όνομα με το οποίο ήταν γνωστή διεθνώς, από Turkey σε «Türk–iye». Ας μην είμαστε αφελείς…Η μπαμπέσα γκαιμπελική Τουρκία, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει… και αποκτά μεταφορικά πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας ξένων εδαφών. Σύμφωνα με το BBC, η αλλαγή του ονόματος της Τουρκίας σημαίνει πολλά περισσότερα από μια απλή διαφορά στην προφορά….
Ερντογάν: Αλλάζει τη διεθνή ονομασία της Τουρκίας λόγω της… γαλοπούλας …Κιχ! Ο νεοσουλτάνος και νεοθωμανός Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το νέο όνομα «αντιπροσωπεύει και εκφράζει την «κουλτούρα, τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού έθνους» με τον καλύτερο τρόπο». –IYE OΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ…. Αυτά που κατέκτησαν οι βάρβαροι πρόγονοι τους …
Γιατί όμως επιθυμεί η *Τουρκία να αφήσει στην άκρη ένα όνομα που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια; Κάποιοι λένε ότι η αλλαγή στοχεύει στο να μην μπερδεύεται η χώρα με τη γαλοπούλα (η οποία στα αγγλικά είναι επίσης “turkey”), καθώς και με τον εναλλακτικό ορισμό της λέξης, που υπάρχει στα λεξικά και σημαίνει "κάτι που αποτυγχάνει εντελώς". Στο δια ταύτα η πρόσθεση του -ΙΥΕ (Τurkiye), που σημαίνει κάτοχος, αυτή η γη είναι δική μας, είναι το προάγγελμα των νεοσουλτανικών βλέψεων του νεοθωμανού Ερντογάν και των ομοίων του. (Türkiye Cumhuriyeti,)
Οι βάρβαροι εισβολείς σε ξένα εδάφη κατέστησαν κάτοχοι και είναι καταπατητές της Ελληνικής Μικράς Ασίας, της Ελληνικής Κύπρου και εν συνεχεία κατά τις βλέψεις τους «θα» είναι του Ελληνικού Αιγαίου και Ελληνικών νησιών, της Ελληνικής Θράκης κλπ και γενικά ότι είχε καταλάβει η βάρβαρη Οθωμανική Αυτοκρατορία …. Και να αφήσουμε τα περί … τουρκικής γαλοπούλας …. Και την Ελλάδα απατηλό όνειρο τους είναι να την ονομάσουν GREKI-YE (δική τους), όπως και την Ελληνική Κύπρο KYPR-IYE …. To πάλαι ΠΟΤΕ. Οι ντροπιαστικές «δόξες» της οθωμανικής τους αυτοκρατορίας στα τάρταρα χαθήκαν, όπως και οι ίδιοι επίδοξοι ολετήρες σήμερα θα πάθουν … ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Π.Β. Συγγραφέας - Μικρασιάτισσα

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΗΝΟΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΠΟΙΗΤΗ. Τίς εἶδεν ἢ τίς ἤκουσεν ποτέ του τέτοιον πρᾶμα,
οἱ ἀσεβεῖς νὰ πάρουσι τὸ σπίτι τῶν ἁγίων,
νὰ σὲ δοξάζουν, Κύριε, οἱ Τοῦρκοι σοδομῖτες;
Θεέ μου, πῶς ἀπόμεινες τὴν τόσην ἀνομίαν
καὶ πῶς τὸ καταδέχθηκες, δύναμις τῶν ἀγγέλων;
Ἐχάθησαν οἱ χριστιανοί· Θεὲ πῶς τὸ ἀπομένεις;
Ήλιε μου, ανάτειλε παντού, σ’ ούλον τον κόσμον φέγγε
κ’ έκτεινε τας ακτίνας σου σ’ όλην την οικουμένη
κ’ εις την Κωσταντινόπολην, την πρώην φουμισμένην
και τώρα την Τουρκόπολην, δεν πρέπει πιο να φέγγης....

Αλλ’ ουδέ τας ακτίνας σου πρέπει εκεί να στέλλης
να βλέπουν τ’ άνομα σκυλιά τες ανομιές να κάμνουν,
ίνα ποίσου στάβλους εκκλησιές, να καίουν τας εκόνας,
να σχίζουν, να καταπατούν τα ’λόχρουσα βαγγέλια,
να καθυβρίζουν τους σταυρούς, να τους κατατσακίζουν,
να παίρνουσιν τ’ ασήμια τους και τα μαργαριτάρια
και των αγίων τα λείψανα τα μοσχομυρισμένα
να καίουν, ν’ αφανίζουσιν, στην θάλασσα να ρίπτουν,
να παίρνουν τα λιθάρια των και την ευκόσμησίν των
και στ’ άγια δισκοπότηρα κούπες κρασί να πίνουν.

Ἐκείνη ἡ μέρα ἡ σκοτεινή, ἀστραποκαϊμένη
τῆς τρίτης τῆς ἀσβολερῆς, τῆς μαυρογελασμένης,
τῆς θεοκαρβουνόκαυστης, πουμπαρδοχαλασμένης,
ἔχασε μάνα τὸ παιδὶ καὶ τὸ παιδὶν τὴ μάναν,
καὶ τῶν κυρούδων τὰ παιδιὰ ὑπᾶν ἀσβολωμένα,
δεμένα ἀπὸ τὸ σφόνδυλα ὅλα ἁλυσοδεμένα
δεμένα ἀπὸ τὸν τράχηλον καὶ τὸ οὐαὶ φωνάζουν.
μὲ τὴν τρομάραν τὴν πολλήν, μὲ θρηνισμὸν καρδίας·
νὰ πᾶτε ὅλοι κατ᾿ ἐχθρῶν, κατὰ τῶν Μουσουλμάνων,
καὶ δεῦτε εἰς ἐκδίκησιν, τρέχετε μὴ σταθῆτε,
τὸν Μαχουμέτην σφάξετε, μηδὲν ἀναμελεῖτε,
τὴν πίστιν των τὴν σκυλικὴν νὰ τὴν λακτοπατῆτε...
K.K. Eκπαιδευτικό - Ιστορικός

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Διάσπαρτες εκατοντάδες Ελληνικές αρχαίες πόλεις της Μικράς Ασίας, τις οποίες σήμερα οι απολίτιστοι νεοθωμανοί και νεοσουλτάνοι τις θεωρούν "τουρκικές" ..., ο λαός χωρίς ιστορία.

Περίπου το 1100 π.Χ. ωθούμενοι από την πίεση των Δωρικών φυλών αρκετοί Έλληνες μετανάστευσαν ανατολικά από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία για να εγκατασταθούν σε νησιά του Αρχιπελάγους και σε όλη την Μ. Ασία. Εν συνεχεία τον 9ο έως τον 6ο αι. π.Χ. σε μια μακρά διαδοχή μεταναστεύσεων Ίωνες, Αιολείς και Δωριείς έφθασαν στην Μ. Ασίας και έκτισαν τις πόλεις τους παντού...

Kαι περί Ελληνικής Κύπρου.

Οι πρώτοι Έλληνες εγκαθίστανται στην Κύπρο κατά τον 14ο αιώνα π.Χ., αρχικά σε μικρούς αριθμούς ως Μυκηναίοι έμποροι και τεχνίτες. Η επίδραση τους παγκύπρια γίνεται αμέσως αισθητή και η εγκατάσταση τους συνεχίζεται και τον επόμενο αιώνα. Η μαζική εγκατάσταση τους στην μεγαλόνησο πλέον, αρχίζει περί τον ύστερο 13ο αιώνα, όταν μετά την άλωση της Τροίας στα μέσα του ίδιου αιώνα, ο Μυκηναϊκός Κόσμος άρχισε να καταρρέει και οι κάτοικοι του αρχίζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να εγκαθίστανται και αυτοί οι Έλληνες πλέον μόνιμα στην Κύπρο. Η έλευση Ελλήνων συνεχίζεται και γνωρίζει πάλι ένα μέγιστο περί τα μέσα του 12ου αιώνα π.Χ.
Προς γνώση ... αυτά τα ολίγα για τους βαρβάρους. Υπάρχουν και άλλα μύρια ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ. Τ Ι Π Ο Τ Α!
Α.Α.


Ανώνυμος είπε...

Συντριπτικές και αποστομωτικές απαντήσεις προς βαρβάρους.
Κτυπάτε την σφήνα δυνατά, για να πηγαίνει ακόμη πιο βαθιά. Πονάει τους παραχαράκτες!
Ντίνα - Καθηγήτρια

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ !!!! ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ !!!!!!

Ρισπέν Ζαν
1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη…
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
1. Από την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
3. Από την φυσική σας, χημεία
4. Από την αστρονομική σας
5. Από την πολιτική σας
6. Από την καθημερινότητα σας.
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…
Θα πείτε «δεν γίνεται».
Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…
Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι ΕΛΛΑΣ!
Η πρόκληση πάντως ισχύει.
(Γάλλος λογοτέχνης, δραματουργός και θεατρικός συγγραφέας)

Ανώνυμος είπε...

Το εύσημο του "απολίτιστου βάρβαρου" απένειμε στους Τούρκους ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φ. Ντοστογιέφσκι στο μυθιστόρημα του «Αδελφοί Καραμαζώφ», στην περίφημη συνομιλία του Ιβάν Καραμαζώφ με τον αδερφό του Αλιόσα. Λέγει ο πρώτος για τις αγριότητες των Τούρκων. «Καίνε, κλέβουν, σφάζουνε, βιάζουν γυναίκες και παιδιά, καρφώνουν τ’ αυτιά των καταδίκων σε ξύλινους φράχτες και τους αφήνουν εκεί πέρα όλη νύχτα και το πρωί τους κρεμάνε. Αυτοί οι Τούρκοι βασανίζουνε με ηδονή και τα μικρά παιδιά. Σκίζανε με το σπαθί την κοιλιά της μάνας και τα βγάζουν από μέσα. Πετάγανε βυζασταρούδια στον αέρα και τα αφήναν να πέσουν και να καρφωθούν επάνω σε μια λόγχη… και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των μανάδων. Η ηδονή τους ήταν ακριβώς που το βλέπανε και οι μανάδες.

Όλοι οι όμοροι προς τους Τούρκους λαοί ξέρουν πως ο σπουδαίος Ρώσος συγγραφέας δεν υπερβάλλει. Το ξέρουν και οι εθνικές μειονότητες, οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Κούρδοι. Μια χώρα χωρίς ιστορία, αλλά με πλούσιο ποινικό μητρώο! Το 1914 υπήρχαν στην τουρκική επικράτεια 2.500.000 Έλληνες με 3200 σχολεία. Το 1918 περιορίστηκαν σε περίπου 1.000.000 με 652 σχολεία. Σήμερα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι Έλληνες.

Στην Ίμβρο και στην Τένεδο, τα δύο ελληνικά νησιά που παραχωρήθηκαν στην Τουρκία, ζούσαν το 1934, 7.500 και 3000 Έλληνες. Σήμερα δεν έχουν απομείνει παρά μερικές εκατοντάδες και δεκάδες αντίστοιχα. (Μας λέει τίποτα αυτή η περίπτωση με την Καρπασία; Όπου όχι μόνο οι βάρβαροι σύλησαν και έκλεψαν τους πολιτιστικούς αμύθητους θησαυρούς της, ταυτόχρονα καταπιέζουν τους τελευταίους εγκλωβισμένους συγγενείς μας να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.) Παράλληλα και παρόμοια: Από τους 2.000.000 Αρμένιους της Τουρκίας δεν διασώθηκαν παρά μόνο μερικές χιλιάδες. Όλα τα ιερά και όσια τους οι Κεμαλιστές τα έκαψαν ή τα έκλεψαν. Πώς πέτυχαν αυτό το δημογραφικό «θαύμα», είναι πασίγνωστο, το φωνάζουν οι αριθμοί, που είναι το τελευταίο καταφύγιο της αλήθειας. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.
Ελένη, πρόσφυγας από Κατεχόμενη Αγία Καρπασία.

Ανώνυμος είπε...

Ακούμε καθημερινά τον Ερντογάν και τα πρωτοπαλλήκαρά του να κατηγορούν Ελλάδα και Κύπρο για προκλητικότητα, για δημιουργία τετελεσμένων, για παραβιάσεις κ.ο.κ. και θα έλεγε κανείς πως δεν έχουν στοιχειώδη αίσθηση του γελοίου. Αλλά όχι. Οι Τούρκοι φωνάζουν επειδή έχουν πλήρη αίσθηση πως διαθέτουν σπουδαίους υπερασπιστές των «δικαίων» τους, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο και στην Ουάσινγκτον, που προσυπογράφουν τους μύθους τους και υπερθεματίζουν τις αξιώσεις τους.

Σήμερα ο Ελληνισμός της Κύπρου και όχι μόνο, κινδυνεύει με συρρίκνωση. Πρόκειται για τον κατ’ εξοχή κίνδυνο του Ελληνισμού, διότι τον οδηγεί προς τον ιστορικό αφανισμό.
Το πώς θα σωθεί ο Ελληνισμός εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους Έλληνες. Ούτε οι Ευρωπαίοι, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε κανένας άλλος θα σπεύσει να μας σώσει από την τουρκική βουλιμία.
Η Ελλάδα και η Κύπρος, ο Ελληνισμός, πρέπει να σωθεί από την τουρκική αρπακτικότητα˙ και δεν υπάρχει μαγική συνταγή σωτηρίας. Οι ηγεσίες του απανταχού Ελληνισμού πρέπει να καθίσουν, να διαβουλευθούν και να αποφασίσουν, αφού θέσουν επί τάπητος το μοναδικό ερώτημα: Με ποιους τρόπους, πολιτικούς, διπλωματικούς, στρατιωτικούς θα αντιμετωπιστεί η Τουρκία; Αυτό το ερώτημα οφείλαν να το είχαν θέσει προς εαυτούς και να το απαντήσουν, προ πολλού˙ δεν το έθεσαν. Κακώς! Ας το θέσουν τώρα! Αλλά, τώρα, αμέσως! Δεν μπορούν να σπαταλήσουν περισσότερο χρόνο, για να αποφασίσουν. Αν σκοπεύουν να καθυστερήσουν, δεν θα υπήρχε λόγος να θέσουν το ερώτημα καθόλου…
Μέχρι να αποφασίσουν δεν θα παραμείνει τίποτα όρθιο ιερό και όσιο στην κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο, Ελληνικό και Ορθοδοξο από τους καταπατητές, παραχαράκτες, γενοκτόνους, απολίτιστους και η πολιτιστική μας κληρονομιά θα εξαφανισθεί, όπως εξαφανίστηκαν όλοι οι γηγενείς Έλληνες της κατεχόμενης Κύπρου, αλλά και όλοι οι αδελφοί Έλληνες μικρασιάτες τότε ...
Μίνως. Αδελφικός φίλος του Α. Αντωνά.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο Θάνο του KOUKFAMILY, όχι για την καταχώρηση του άρθρου και της ..."συνταρακτικής" ψευδο-ανακοίνωσης του τουρκικού γκαιμπελικού ANADOLU φερέφωνου του νεοσουλτάνου Ερντογάν, αλλά για την λακωνική, αποστομωτική του απάντηση στο TWITΤER, για την οποία οι βάρβαροι δεν έβγαλαν κιχ.
Γκαίμπελ: Αν πεις χίλια ψέματα και πιστέψουν το ένα, κέρδος είναι! Εμείς λοιπόν ούτε ένα ψέμα τους δεν πιστεύουμε, διότι ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου.
Όσον αφορά και τους υπόλοιπους φίλους αναγνώστες, που συμπλήρωσαν το άρθρο με τα εύστοχα και χρήσιμα σχόλια τους και που κονιορτοποιούν τους ψεύτες και παραχαράκτες της ιστορίας, αυτονόητο είναι ότι μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Δεκάδες σχόλια δεχτήκαμε και από τους προσωπικούς αποδέκτες μας στο μέηλ μας. Ευχαριστώ.
Αν και μπορείτε να δείτε την απάντηση του Θάνου στο τέλος του άρθρου, πατώντας στο ΕΔΩ, την επαναλαμβάνω .. Μου έφτιαξε το βράδυ και για να έχω και Καλή μέρα θα την διαβάσω και αύριο πρωί μαζί με τα υπόλοιπα συντριπτικά σχόλια.
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι να τους κτυπάμε κατακέφαλα, αν και στο τουρκικό κεφάλι δυστυχώς φαιά ουσία ΓΙΟΚ, αλλά "πονάνε" όπως έγραψε φίλη σχολιογράφος.

Η απάντηση του Θάνου.
Αυτοί στο ANADOLU είναι ηλίθιοι; Μπα, απλά είναι στημένοι. Η "τουρκική" πόλη Λαοδικεία λοιπόν. Ρε τουρκομογγόλοι ξέρετε τι σημαίνει στα τουρκικά Λαοδικεία; The Turkish city of Laodicea. Hey Turko-Mongolians, do you know what it means in the Turkish Laodicea? History thieves..

Έλληνες πατριώτες νάστε όλοι καλά.

Α.Α.



Ανώνυμος είπε...

Επ΄ευκαιρία,
Σημειώστε ότι το ΜΜΕ τουρκικό ANADOLU είναι από τα παλαιότερα της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια του ΒΠΠ, που η Τουρκία κράτησε προδοτική στάση κατά των συμμάχων, οι τότε εκδότες του ANADOLU, εκπαιδεύθηκαν στην Ναζιστική Γερμανία, από το προπαγανδιστικό επιτελείο του Γκαίμπελ και το εγχειρίδιο του το τηρούν μέχρι σήμερα.
Ακούστε τι έγραφε τότε η τουρκική εφημερίδα ANADOLU, που ήταν φερέφωνο της φιλογερμανικής τουρκικής κυβέρνησης και των ΝΑΖΙ, όταν ήδη οι Γερμανοί άρχισαν να πνέουν τα λοίσθια...
«Σε όλο αυτό τον πόλεμο δείξαμε τη φιλία μας στους Γερμανούς και το κάναμε την στιγμή, που είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη. Εφημ Ανατολή 7/5/1943.
Το ίδιο και η Σον Ποστάν «Παραμένουμε φίλοι της Γερμανίας μέχρι τέλος». 22/4/1944
Ο ΒΠΠ έληξε επίσημα στις 2 Σεπτ. 1945, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του Γερμανικού στρατού είχε ήδη παραδοθεί προ πολλού. Ήδη η σοβιετική αντεπίθεση άρχισε από 12 Ιουλίου-23 Αυγούστου 1943 και εν συνεχεία στις 6 Ιουνίου 1944 οι σύμμαχοι πραγματοποίησαν απόβαση στη Νορμανδία με επακόλουθο την πανωλεθρία των ΝΑΖΙ. Αναφέρονται οι ημερομηνίες για να διαπιστωθεί η θρασύτητα των τουρκικών ΜΜΕ, που στήριζαν τους Γερμανούς...
Τα ψέματα λοιπόν του ANADOLU πηγάζουν από το εγχειρίδιο του αρχιψεύτη δάσκαλου τους ΝΑΖΙ Γκαίμπελ, όπως και των υπολοίπων νεοσουλτάνων απόγονων των τότε φιλογερμανών ναζιστών τούρκων.
Συνεργάτης.

Ανώνυμος είπε...

Υψηλού επιπέδου η ιστοσελίδα, το άρθρο, τα σχόλια.
-Διάβασα και παραπομπή - λιγκ, Μιλούν οι δόλιοι ολετήρες...-
Α.Θ. Ιστορικός - Πολιτικές επιστήμες - Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ "ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ". ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΩ. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Μ.Δ. Δημοσιογράφος

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.