26 Μαρτίου 2015

Ο κυπριακός ελληνισμός τίμησε την εθνική επέτειο του 1821.

Με κάθε επισημότητα, η Κύπρος τίμησε την εθνική επέτειο της αξεπέραστης Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

«Η σημερινή επέτειος που γιορτάζεται με τόση λαμπρότητα στην Κύπρο αποδεικνύει ότι οι σπονδές αίματος που συνδέουν τη μητροπολιτική Ελλάδα με τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι ακατάλυτες, είναι αδιάσπαστες και, συνεπώς, χαράζουν και κοινή πορεία πλεύσης για το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Η επέτειος της εθνικής Παλιγγενεσίας αποτελεί σταθερή πυξίδα πλεύσης για το οφειλόμενό μας χρέος και απέναντι στην πατρίδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Σήμερα στην Κύπρο αντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερη πρόκληση να επανενώσουμε το νησί με ειρηνικό τρόπο, να το δούμε ξανά ενωμένο και το χρέος είναι να μην εγκαταλείψουμε αυτό το σκοπό», είπε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας Παναγιώτης Αντωνάτος.

Επίκεντρο των εορτασμών υπήρξε η Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση μπροστά από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, δέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Εκκλησία και η πολιτική ηγεσία του τόπου.

«Με εθνική ομοψυχία και εθνικό φρόνημα το 1821 ο Ελληνισμός πέτυχε την απελευθέρωση του», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Η σημερινή μέρα έστειλε μηνύματα ενότητας, μαχητικότητας και αισιοδοξίας», είπε η Ελένη Μαύρου, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.

«Το 1821 ο Ελληνικός λαός ξεκίνησε μία επανάσταση μέσα από την οποία διεκδίκησε και κέρδισε την ελευθερία του και το δικαίωμα να καθορίζει τη μοίρα του», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Πρόεδρος ΕΔΕΚ 
«Το ερώτημα που πρέπει ο Ελληνισμός να απαντήσει, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι αγώνας, αντίσταση και απελευθέρωση ή συμβιβασμός και υποταγή. Η ΕΔΕΚ επιλέγει την πρώτη οδό», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Αντιπρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ 
«Το μήνυμα της ημέρας είναι κοινοί στόχοι, ενότητα και ομοψυχία», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Πόλυς Παλλίκαρος.

Ο Αντιπρόεδρος Οικολόγων Ανδρέας Μασούρας είπε ότι τα διδάγματα της ιστορίας πρέπει να γίνουν μαθήματα.

Το Μέλος Γραμματείας Συμμαχίας Πολιτών τόνισε ότι ως Ελληνισμός όποτε ενωθούμε, πιστέψουμε και διεκδικήσουμε μπορούμε να κάνουμε εφικτό το ανέφικτο.

Νωρίτερα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Της δοξολογίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.