27 Μαρτίου 2015

Μας προσφέρουν θέαμα αντί για κρέας…

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Με αφορμή την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, πρέπει να καταθέσω πως μ’ ενοχλεί αυτό το τακτικό «προσκυνητάρι» του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Και μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας – αντικειμενικά – να όρθωσε ανάστημα απέναντι στην Καγκελάριο, ωστόσο θα πρέπει να πω ότι με ξένισε το «καλό κλίμα» εκατέρωθεν… Ακόμα και αν δικαιολογείται – εν μέρει – στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, του λεγόμενου πρωτοκόλλου ή του κώδικα ανταπόδοσης της καλής φιλοξενίας… Με ενοχλεί που ο εκάστοτε Έλληνας πρωθυπουργός, είναι υποχρεωμένος όταν πηγαίνει στη Γερμανία να «δίνει αναφορά» στην αρχηγό ενός ξένου κράτους, το οποίο έχει αποδείξει στο διηνεκές, πως μας θεωρεί «υποδεέστερο» λαό από εκείνους…

Γνωρίζω πως το κείμενο μου, είναι εκτός κλίματος και το κυριότερο εκτός πλαισίου, της προσπάθειας σύγκλισης απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές… Ένα «κλίμα» που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, που εγκαινίασε η νέα κυβέρνηση… Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι, όταν σε μια διαπραγμάτευση χαμηλώνουν οι τόνοι, χαμένος βγαίνει ο λιγότερο ισχυρός… Στην διένεξη μας με τους Γερμανούς, έχουμε να χάσουμε και οι δύο… Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος των μέχρι σήμερα κυβερνόντων… Πηγαίναμε στην Ευρώπη με την ψυχολογία, ότι εμείς οι Έλληνες φταίμε για τα πάντα… Ο Τσίπρας – εν μέρει – το άλλαξε αυτό… Ο Βαρουφάκης, έπαιξε τον ρόλο του… Κατά την γνώμη μου καθοριστικό…  Για την ακρίβεια τον ρόλο του λαγού… Εκείνου που θα φοβίζει τους «απέναντι», ώστε ν’ αρχίσουν να νοιώθουν μια «πίεση». Μπορεί η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο να ήταν όντως πολύ καλή, ειδικά σε σχέση μ’ εκείνη των προκατόχων του, αλλά εμένα αυτό το χαμήλωμα των τόνων, με φοβίζει…

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι οι Γερμανοί, θα συνεχίζουν να είναι πολύ αυστηροί μαζί μας, βγάζοντας εκ νέου – μπροστά – το μαντρόσκυλο που ακούει στο όνομα Σόιμπλε. Φοβάμαι πως «κάψαμε» πολύ γρήγορα το «πλεονέκτημα» Τσίπρα… Καλώς ή κακώς η νομενκλατούρα των Βρυξελλών, έβλεπε στο πρόσωπο του Τσίπρα τον «διάολο» της (με αγγελικό πρόσωπο). Μακάρι να βγω λάθος…

Με ενοχλεί όμως ακόμη περισσότερο η κεκαλυμμένη προσήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους σχεδιασμούς των Γερμανών… Βλέπω τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, να μην στοιχίζεται στην Εθνική προσπάθεια… Θα έπρεπε κάποιος να πει στον Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία, ΔΕΝ είναι ΠΑΣΟΚ…

Και φυσικά με ενοχλεί η επικοινωνιακή κλωτσιά της μπάλας στην εξέδρα… Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ρεύμα, ζεστασιά, φαί, προοπτική ζωής, οι «διαμορφωτές κοινής γνώμης» εκατέρωθεν, ασχολούνται με την ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΗ κάθαρση. Μας δίνουν θέαμα αντί για κρέας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την «κάθαρση»… Απλά είναι άκαιρη και μη εφαρμόσιμη στην παρούσα φάση, ειδικά όταν βγαίνουν αποφάσεις σαν κι αυτή του Παπακωνσταντίνου… Να μπουν «χειροπέδες» στους ενόχους. Πλήρη κάθαρση και  τιμωρία όλων όσων μας έφεραν εδώ . Στην παρακμή, στο γκρεμό, στην όχθη του μυθολογικού Αχέροντα. Όχι όμως τώρα… Διότι τώρα, όποιος ασχολείται μ’ αυτό χάνει την ουσία. Δηλαδή την αλλαγή πολιτικής, που θα φέρει ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανάπτυξη και αναγέννηση του κοινωνικού φρονήματος… Με επικοινωνία δεν γεμίζει το αδειανό καλάθι της νοικοκυράς…

Υπάρχουν συνεπείς κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά…; Φυσικά και υπάρχουν… Ανέκαθεν υπήρχαν… Δυστυχώς όμως έχουν πιο σιγανή φωνή απ’ αυτή που πρέπει.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.