29 Μαρτίου 2015

Οι εντολές της Νέας Τάξης θα γίνουν νόμοι από την κυβέρνηση... Μαζί με την ηλεκτρονική κάρτα τώρα και ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες.

Ιθαγένεια για όλους και για όλα υπόσχεται και περιγράφει έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 24 Μαρτίου. 

Οι ρυθμίσεις είναι τέτοιες που ιθαγένεια θα πάρουν μέχρι και οι πέτρες εξωτερικού  (μεγέθους μέχρι μπάλας γκολφ) που έχουν βρεθεί λόγω γεωλογικών ή άλλων φαινομένων στην Ελλάδα. Για πέτρες μικρότερου μεγέθους θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση. 

Η κυβέρνηση πιστή στις αρχές της και στις εξαγγελίες της και χωρίς ακόμη να έχουν λυθεί άλλα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν το συνεχώς συρρικνούμενο από αριθμητικής πλευράς Ελληνικό στοιχείο, σπεύδει να ικανοποιήσει τους αλλοδαπούς που έχουν βρεθεί στη χώρα μέσω της λαθραίας εισόδου. 

Από το έγγραφο του υπουργείου καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει και μάλιστα τάχιστα νομοθετικές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες και η απόδοση ιθαγένειας σε όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, τροποποιώντας τον Ν. 3838/2010 και λαμβάνοντας υπόψη (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται) και την απόφαση του ΣτΕ του 2013 (σ.σ. πρόκειται για τη γνωστή απόφαση που είχε κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 3838/2010, γνωστού και ως «λσθρονόμου Ραγκούση»). 

Με άλλα λόγια ένα παιδί αλλοδαπών γονέων θα παίρνει σχεδόν αυτόματα την ιθαγένεια με το που θα εισέρχεται στο νηπιαγωγείο κιόλας καθώς η ρύθμιση αφορά όχι μόνο τα παιδιά που έχουν φοιτήσει αλλά και που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Δεν είναι μόνο το θέμα της ιθαγένειας που σπεύδει να ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα φροντίζει και για  τους λαθρομετανάστες με θέμα τη χορήγηση αδειών διαμονής για "ανθρωπιστικούς" λόγους.

Μάλιστα  κ. Βούτσης τονίζει ότι «είναι γνωστή η βούληση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων». Αλλοίμονο.

Για τα θέματα που αφορούν σε τροποποιήσεις του Κώδικα Μετανάστευσης (προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής πολιτών τρίτων χωρών για εποχιακή εργασία, άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απόκτηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους κλπ), το υπουργείο Εσωτερικών επίσης επεξεργάζεται τις σχετικές διατάξεις που θα προωθήσει στη Βουλή. Ειδικότερα, όσον αφορά στην ενσωμάτωση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Ο υπουργός χαρακτηρίζει δεδομένη επίσης τη «θέληση της κυβέρνησης για παροχή δυνατότητας επαναφοράς στη νομιμότητα όσων απώλεσαν την άδεια διαμονής τους κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για την τακτοποίηση της διαμονής όσων βρίσκονται επί μακρόν στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν». 

Δεν πρόκειται για απόσπασμα από σατιρικό κείμενο επιθεώρησης. Η κυβέρνηση σπεύδει να επαναφέρει στην «νομιμότητα» όσους απλά πέρασε το διάστημα νόμιμης διαμονής και πρέπει να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις όσοι έχασαν την άδεια διαμονής τους (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης) θα λάβουν νέα απροσδιορίστου χρόνου για όσο επιθυμούν οι ίδιοι. 

Ενδεχομένως η κυβέρνηση θα μπορούσε να ζητήσει και συγνώμη εξ ονόματος των εναπομεινάντων Ελλήνων από τους αλλοδαπούς για την οικονομική κρίση στην οποία υποβλήθηκαν. Τίθεται απλά ως πρόταση. 

Ταυτόχρονα θα νομιμοποιήσει όχι μόνο αυτούς που πρέπει να αποχωρήσουν αλλά και τους αλλοδαπούς  που δεν είχαν ποτέ άδεια απλά αρκεί να τηρούν προϋποθέσεις ένταξης στην κοινωνία!

Ποιες οι προϋποθέσεις αυτές, πως θα αξιολογούνται και με τι κριτήρια, όλα  υπάρχουν μόνο στο  μυαλό του ευφάνταστου νομοθέτη.
Για τον Έλληνα ποιος θα νοιαστεί;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.