26 Μαρτίου 2015

Η «δικαιοσύνη» απεφάνθη…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Άπαντες οι συν-Έλληνες νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι απ’ την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και τον «βαρύ» πέλεκυ που έπεσε στον «απιστούντα» πρώην υπουργό Οικονομικών.

Η «δικαιοσύνη» τσάκισε κυριολεκτικά τον Παπακωνσταντίνου μετά την αμείλικτη τιμωρία που του επέβαλε· είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως δε θα τολμήσει πλέον κανείς να διαπράξει «απιστία» εις βάρος του Δημοσίου. Άλλωστε είναι γνωστόν πως κάθε ποινή –πράγμα που πρώτος επισήμανε ο Πλάτων και επιβεβαίωσε ο Τσεζάρε Μπεκαρία αιώνες αργότερα- στοχεύει όχι μόνο στο «σωφρονισμό» του δράστη, αλλά και στην «πρόληψη» ανάλογων αδικημάτων. Στην προκειμένη περίπτωση «μ’ ένα σμπάρο…».

Ευτυχώς, δηλαδή που η δικαστική εξουσία «σώζει» τα προσχήματα και οικοδομεί σχέσεις εμπιστοσύνης με την χειμαζόμενη κοινωνία. Αυτή τη «σχέση» έχει σφυρηλατήσει η «δικαιοσύνη» εδώ και πολλά χρόνια και δίκαια θεωρείται ο κύριος «πυλώνας» της Πολιτείας και της Κοινωνίας!!!

Επιτέλους, έπρεπε να κάνει «αισθητή» την παρουσία της και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Δικαιοσύνη και να «καθησυχάσει» τον κόσμο ότι μπορεί να την «εμπιστεύεται» από τις αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας. Γι ‘ αυτό χρειάζεται στην αστική «δημοκρατία» μας η «διάκριση» των εξουσιών!!! Αν μπερδεύουν τα «στικάκια» οι «εκτελεστικοί» να έρχονται οι «δικαστικοί» να τους καταδικάζουν για … πλημμέλημα!!!

Νομίζω ότι σε όλους έχει τύχει να «μπερδέψουν» τα στικάκια τους, αλλά και τα «μπούτια» τους σε σημείο που αν «βλάψει» κάποιος με τριακόσια ευρώ το Δημόσιο συλλαμβάνεται πάραυτα σε τυχόν τυπικό έλεγχο της … Τροχαίας, αλλά αν κάνει λαμογιές από θέση «ευθύνης» είναι απλά «πλημμέλημα»!!!

Όταν η «δημοκρατία» μας είναι τόσο «θωρακισμένη» δεν έχει να φοβάται τίποτα. Πολύ περισσότερο όλοι εμείς, αφού η πλειοψηφία ημών έχει… «πρότερο έντιμο βίο», ανάλογο με τον εν λόγω υπουργό που αναγνωρίζονται ως «ελαφρυντικά» για το «ειδικό δικαστήριο»!!! αλήθεια, αν ισχυριστώ ότι ζούμε σε κοινωνία που κυριαρχεί και δυστυχώς δικαιώνεται η ΑΠΑΤΗ, είναι αδίκημα; Αν αμφισβητήσω τις «εξουσίες» θα θεωρηθώ «αναρχικός» μήπως; Αν λέω «δημόσια» ότι ζούμε σε κοινωνία «σάπια» διαπράττω αδίκημα;

Αν «παρανομώ» φίλοι μου, δείξτε μου κατανόηση, αναγνωρίστε μου «πρότερο έντιμο βίο» και λάβετε υπόψη πως μόνο «πλημμελήματα» διαπράττουν οι πολιτικοί μας, τα «κακουργήματα» είναι για τους «κακούργους»!!!

Κι όσοι νομίζετε πως έχετε κάνει «κακουργήματα» για ξαναψάξτε το!!! Πλημμέλημα είναι, βάζω στοίχημα!!!

Υγ. άσχετο, αλλά οι δικαστές φορούσαν «γουνάκια»;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.