29 Μαρτίου 2015

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ: «Κατεβάζουν» F-15C στην Βουλγαρία - Θα επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα απέναντι στα ρωσικά Su-27 από την Κριμαία!

Στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα φαίνεται πως μεταφέρουν οι ΗΠΑ την στρατιωτική ενίσχυση των δυνάμεών τους. Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική Αεροπορία 12 F-15C τα οποία ανήκουν στην 125η Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Εθνοφρουράς στην Φλόριντα έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. 

Τα αεροσκάφη είναι μέρος της πρωτοβουλίας του «πακέτου ασφάλειας της Αεροπορικής Εθνοφρουράς» (ANG TSP (Theater Security Package) το οποίο για δεύτερη φορά έρχεται στην Ευρώπη υπό το πρίσμα της έντασης στην Α. Ευρώπη.
Τα αεροσκάφη αρχικά θα επιχειρήσουν από την ΑΒ Leeuwarden στην Ολλανδία όπου πρόκειται να πάρουν μέρος στην πολυεθνική άσκηση Frisian Flag (Φρισική σημαία). 

Στη συνέχεια τα 12 F-15C πρόκειται να αναπτυχθούν νοτιότερα και πιο συγκεκριμένα  να μετασταθμεύσουν στην ΑΒ Graf Ignatievo στη Βουλγαρία χωρίς ο χρόνος ανάπτυξης των αεροσκαφών εκεί να είναι γνωστός.
Σε ότι αφορά τη Frasian Flag η άσκηση θα είναι μεγάλης κλίμακας και εξίσου μεγάλης συμμέτοχης κρατών. 

Η μεταστάθμευση των αεροσκαφών τυης Αεροπορικής Εθνοφρουράς στην Ευρώπη (η πρώτη για τη συγκεκριμένη μονάδα και η δεύτερη για το ANG TSP όπως αναφέρθηκε) είναι μέρος της επιχείρησης «Ατλαντική αποφασιστικότητα» (Atlantic Resolve), επιχείρηση η οποία όπως αναφέρεται «έχει ως στόχο την επίδειξη αποφασιστικότητας εκ μέρους του ΝΑΤΟ για ειρήνη και σταθερότητα στην Ευρώπη και δημιουργίας αισθήματος ασφάλειας στους συμμάχους των ΗΠΑ». 

Η πρώτη αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TSP είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα από 12 Α-10 τηε 355 Μοίρας τα οποία αναπτύχθηκαν στην Γερμανία (Spangdahlem), στη συνέχεια στην Βρετανία (Lakenheath) και τέλος στην Πολωνία. 

Στο ίδιο πλαίσιο της TSP 14 F-16 της USAFE πρόσφατα μεταστάθμευσαν στην Εσθονία από την βάση στους στο Aviano της Ιταλίας.

Πιο ειδικά θα  μετάσχουν εκτός από τα αμερικανικά F-15, αεροσκάφη F-16 από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Πολωνία και την Πορτογαλία, Eurofighter Typhoon από την Γερμανία, F-18 από τον Καναδά, την Ισπανία, και την Φινλανδία, ένα E-3A Sentry από το ΝΑΤΟ (πετούν με τα εθνικά χρώματα του Λουξεμβούργου), και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A310MRTT από την Γερμανία, KC-767 από την Ιταλία, KC-135 από τη Γαλλία, και KDC-10 από την Ολλανδία.

Αν και η Frisian Flag η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Απριλίου μέχρι και τις 24 του μηνός, θα είναι η κύρια αποστολή των F-15 ερωτήματα προκαλεί η μετακίνησή τους στην συνέχεια στην Βουλγαρία.

Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται το πόσο τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην γειτονική μας χώρα,  δείχνει ότι οι ΗΠΑ μετά τα πολεμικά σκάφη που στέλνουν στη Μαύρη Θάλασσα τώρα θα στείλουν και μαχητικά F-15 ένα καθόλα ανησυχητικό σενάριο, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που F-15 και ρωσικά μαχητικά (Su-27SM τα οποία σταθμεύουν στην Κριμαία) θα «συναντηθούν» πάνω από την περιοχή.

Μαχητικά έχουν στείλει οι ΗΠΑ στη Βουλγαρία και παλαιότερα αλλά αυτά ήταν F-16 και στο πλαίσιο της άσκησης Thracian Star. 

Το γεγονός της αποστολής των μαχητικών αεροπορικής υπεροχής στην περιοχή όπως είναι τα F-15 πολλοί το συσχετίζουν με τις ρωσικές κινήσεις για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων εκ μέρους της Ρωσίας στην Κριμαία. 

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ η Κριμαία μπορεί να γίνει αποδέκτης πυρηνικών όπλων εάν μια τέτοια απόφαση ληφθεί από την Μόσχα.

«Εάν μια τέτοια απόφαση ληφθεί από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων τότε εμείς θα την υποστηρίξουμε» δήλωσε ο περιφερειάρχης της Κριμαίας Sergey Aksyonov.Το γεγονός πρέπει να συσχετίζεται και με την πρόσφατη εξαγγελία από την Μόσχα για την ανάπτυξη 10 ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 τα οποία έχουν δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών πυραύλων όπως και βλημάτων αέρος-επιφανείας.

Νωρίτερα στις αρχές Μαρτίου ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Mikhail Ulyanov  είχε δηλώσει ότι έχει το δικαίωμα εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην χερσόνησο: «Φυσικά και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να θέσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Κριμαίας εάν το θεωρήσει αναγκαίο. Διατηρούμε πάντα το δικαίωμα να πράξουμε κάτι τέτοιο αν και το Κίεβο έχει άλλη άποψη για αυτό» είπε πιο συγκεκριμένα. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.