26 Μαρτίου 2015

Από το «Γερμανικό μνημόνιο» στο «Εθνικό συμβόλαιο».

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Δεν είναι λίγες οι φορές που εξοργίζομαι, λέγοντας και γράφοντας κουβέντες που με κάνουν να αμφιβάλλω ακόμα και για τον εαυτό μου, όταν σκέφτομαι ότι χρειαζόταν να επιβληθεί στη χώρα ένα ιδιότυπο «γερμανικό μνημόνιο», για να κινητοποιηθεί ένας εσωτερικός μηχανισμός υλοποίησης αυτονόητων εδώ και δεκαετίες πραγμάτων. Και σκέφτομαι ότι όσο καταστροφικός ήταν ο ρόλος όσων μας έβαλαν στο καταστροφικό «γερμανικό μνημόνιο» και οδήγησαν την κοινωνία στην πλήρη απόγνωση, άλλο τόσο υπεύθυνοι είναι κι αυτοί που εδώ και πολλά χρόνια χρόνια δεν ομονόησαν σε ένα «εθνικό συμβόλαιο», που θα οδηγούσε τη χώρα μας με ασφάλεια μακριά από τις συνέπειες μιας απολύτως «στημένης» κρίσης. 

Ένα «εθνικό συμβόλαιο», το οποίο θα μας καταστήσει όλους μαζί πλούσιους και φτωχούς, δεξιούς κι αριστερούς, Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς, σε μια διαφορετική εντελώς Ελλάδα, από εκείνη της χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης… 

Είναι ντροπή που χρειάστηκε το «γερμανικό μνημόνιο» για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους, όλοι όσοι σφετερίστηκαν, δημόσιο χρήμα και δημόσια αξιώματα. Είναι αίσχος που χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί αυτό το σπιράλ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας για να μπει μια τάξη στο κέντρο της Αθήνας, ή να μπουν κανόνες σε αυτό το θηριώδες παιχνίδι εξουσίας της διαπλοκής των μεγαλομετόχων των ΜΜΕ και της πολιτικής «ελίτ». Είναι πράγματι εξοργιστικό να παρελαύνουν σε ώρες εκχώρησης της Εθνικής μας κυριαρχίας, όλοι οι κορυφαίοι ταγοί του τόπου για «λαϊκό προσκύνημα» στην, αργά ή γρήγορα, παρακμάζουσα «πύλη» του Βερολίνου, αλλά καλό θα ήταν να αρχίσουμε κάποια στιγμή να κρίνουμε αυτήν την νέα εγχώρια πολιτική τάξη, όχι με βάση αυτούς που συναντά αλλά με βάση το τι λέει στον λαό. 

Με άλλα λόγια δεν έχει σημασία η επίφαση του ταξιδιού, αν, για παράδειγμα ο ένας λέει ότι έτσι «αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας», ή αν ο άλλος βάζει ως πρόθεμα τη μετάβαση του στη «γη του Γκαίτε και του Καντ», αλλά η στόχευση να απαλλαγούμε από το αιματηρό για τη χώρα «Γερμανικό μνημόνιο» και μετά όλοι μαζί να υπογράψουμε ένα «εθνικό συμβόλαιο», στα πλαίσια του οποίου θα γίνουν τα αναγκαία για να σταθούμε στα πόδια μας… 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.